Paleo ve Yag yakimi Ketejonik diyet

heldic

forum Kurdu
Bende ufak bir gunluk acayim belki bu diyeti yapan arkadaslara yardimci olur benide motive eder :)

Bugun sali

Sabah 7 de uyandim bir gun evvelde uyku tutmadi dusuk karbonhidratin insani enerjik yapmasi devamli hareket etme istegi oluyo o yuzden cok basarili

Sahilde 45 dk tempolu yuruyus kosu yaptim 8 oldu bir abim aradi yururmuyuz dedi onuda devamli paleo yapsin diye zorluyorum rahatsizliklarindan kurtulcagi icin 30 dk da onunla yurudum 9 gibi evde oldum

100 150 gr arasi tereyaginda sucuk ustune 3 yumurta

Yumurtalar omega 3 diye gecenlerden 1 salatalik biber yaninda

Oglen 1 gibi yemek yapmak icin eve geldim

200 gr kadar tavuk vardi onu tereyaginda kavurdum 1 domates 1 sogan ile sote yaptim 2 de aci biber icine ve pul biber ile kavurdum

4 5 gibi tarlaya yuruyuse ciktim 30 dk falam suruyo bogurtlenlere dalmak icin :)

Yiyebildigim kadar bogurtlen

Aksam acikmadim 1 bardak ayran yaptim ev yogurdundan

Gece 9 gibi kiyma kavurdum ama az 100 gr var yok 2 yumurta ustune

Sabah ve aksam 1 er adet efa 1200 balik yagi

Gun icinde 1 kac dilim ince peynir tam yagli

Guzel olmuş o zaman ben senden alternatif yiyecekler istim :) çalışanlar is yerlerinde neler yapabilir bütçeyi zorlamadan nasıl sağlıklı beslenir :))

ton baligi gotur

Bim de satilan ton baliklari var zeytinyagli 3.75 tanesi yada evde yapip sefer tasina :)

cok az uyku uyuyabiliyorum 4 5 saat kadar uykumu almis dinlenmis oluyorum

7 gibi uyandim simdi spora cikacam kahvaltida menemen dusunuyom yarim sogan 1 domates peynir ve yumurta zeytinyaginda

oglen ciger yada et sote

aksam sardalye buglama yapacam zeytinyagli

Aralarda badem

2 gr efa 1200 balik yagi

sabah 4 tam yumurta
Pinar beyaz peynir 50 60 gr yemisimdir
1 domates
1 bardak buyuk cay

1 adet efa 1200 balikyagi

Oglen aksam belirsiz

100 gr kadar kasap sucugu

3 yumurta

ev yogurdu

3 chery domates
Biber

aksam

zeytinyagli menemen 3 yumurtali sucuklu

Yaninda salatalik sogan

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:45 ----------

bugun sabah spor yapmadim haftada 1 2 gun dinlendirilmesi taraftariyim

kendimi zinde rahat mutlu hissediyorum hic bir sorun yok

Daha az uyuyorum zinde uyaniyorum tum gun yuruyorum dolasiyorum uyusukluk yok

Aksam 7 8 gibi arkadaslarim bir yerlere gidip icki icelim dediler evet hayir arasi gidip geldim alkolu severim normalde :) seytana uymamak icin aksam yemegimi yedim :) Bilmiyorum simdi bir yerlerde egleniyolardir bende simdi yatip sabaha dinc kalkip uzun bir kosu yapcam onlarda sabah bas agrilari ile ugrascaklar :)

saat 7 ye 10 kala gozlerimi actim :)

Ac karnina 45 dk kosacam sahilde

Kahvaltida 4 5 yumurta tereyagi ve yesilik

oglen tavuk gogus sote bol yagli yaninda 1 bardak kefir yesilllik

Aksam ciger sote kuyruk yaginda
Yaninda 1 bardak kefir kara lahana

kefir cok iyi bir icecek hem bagirsak hem mide hem kilo verme bagisiklik sistemi bir suru faydasi var

yarin ev yogurdu yapacam o zaman karisik icerim :)

sabah 6 da uyanis 1 saat kadar ev Isleri

7.30 gibi sahile kosuya cikis

8.30 kahvalti

3 tam yumurta
Tereyagi
Tam yagli beyaz peynir
Salatalik domates maydanoz roka dereotu karalahana
efa 1200 balik yagi

oglen
kendim bir yemek uydurdum
Yumurtali sucuklu mantar sote

Yaninda sabahki gibi yesilik

Aksam
yumurtali lor
Yesillik

Gun icinde badem

gecen haftaya gore 1 kilo eksik gosteriyo terazi

Sabah 7.30 sahilde yuruyus ve kosu yazdan kalma bir hava var denizde yuzebilirim ogleden sonra

Sabah kahvaltisi
4 tam yumurta ama s lerden anca 2 3 tane normal yapar

Yaninda tam yagli lor
2 ufak salatalik organik oldugu icin ufacik parmak kadar yoklar
Karalahana
1 bardak sekersiz cay

Bana sorarsan ketojenik diyet uygulayacaksan süt ürünlerinden uzak durman lazım çok karbonhidrat içeriyorlar. Ayrıca kefir sütten daha fazla oranda whey proteini içerir. Ayrıca paleo diyetiyle ketojenik arasında temel farklılıklar var. Mesela domates gibi karbonhidratı yüksek bir sebze dahi yasak. Günlük ketojenik diyette 25-30 gr karbonhiratın üstü olmamalı buna yediğin herşeydeki karbonhidrat dahil. O nedenle bol bol yumurta ve etk tüketmeye yanınada kesinlikle yeşil sebze ekle. Başka renkte olan sebzeler karbonhidrat içeriyorlar. Ayrıca günlük kuruyemiş tüketmeni tavsiye ederim. Ben 2 farklı ara öğün olarak 20 adet badem ile 10-12 adet ceviz (1 avuç içi) tüketiyordum. Ayrıca kuruyemişlerde karb içeriyorlar bunuda hesaba katmak gerek. Bir konu daha var. Ketojenik diyette iken yüksek yoğunluklu kardiyo yapmak koşu gibi kas kaybına neden olur. Kalbin koşu sırasında 140/dk seviyesini geçmemeli ki aerobik çalışma verimli olsun. Benim sana tavsiyem bostancı sahilde yürü. Ben öyle yapıyordum. Tişörtüde çıkartıp güneşlerek D vitaminimide alıyordum:) Ayrıca kesinlikle meyveler falan da neredeyse çoğu şey yasak. Diyete uyması zor ama etkileri mükemmel:) Ben ketojenik diyetten önce ve esnasında 2 defa check up oldum. Yüksek kolestrollü beslenmeme rağmen diyette kandaki değerler abartılacak kadar yükselmemişti. Mesela sabahları 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 8 yumurta yiyordum ki günlük toplam 6 adet sarılı yumurta yiyordum. Daha doğrusu bol bol tereyağı tükettim:) Ayrıca 2 check up arasındaki farkın en iyi yanı ketojenik diyette kanımdaki testesteron seviyesi 2 katına çıkmıştı:) Canavar gibi yağ yakımı demek :)

biliyorum dostum :) yazdigin icinde tesekkur ederim 2 seneye yakin ketojenik besleniyorum zaten :)

Ketosis i uzun sure surdurmek gercekten zor paleo tarzi beslenmeyi kendime daha uygun buldum sonucta bana daha saglikli geliyor.

kefir super bir icecek ketosis de yag yumurta ve et belli bir yerden sonra bayiyo surdurebildigim 2 hafta anca sonra canin karb cekiyo cunku depolar tamamen bos

Bu sekilde de iyi yag yakimi oluyor. Bir ogunde alinan karbonhidrat 10 15 gr anca var yarisi lif zaten karbonhidrattan sayilmiyor

Dersen ketosis disine atarmi evet zaman zaman disina attigini hissediyorum ama paleo ile ketosis arasindaki fark birinde seker yerine beyin ketonlari tercih ediyor paleo dada vucud yag asitllerini enerji olarak kullaniyor

Paleo omur boyu surdurulebilir ve daga saglikli diye dusunuyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:54 ----------

domatesin soganin en ufaklarini aliyorum salataliginda oyle 4 gr seker var 100 gr inda 50gr lik bir domates gibi dusun sogan icinde ayni sey gecerli pazarin en ufaklarini aliyom sonucta omur boyu yapilacak birsey biraz da agiz tadi olmasi lazim yoksa bikkinlik veriyo

oglen sardalye buglama tereyagli
Yaninda yesilik

Aksam
Karnin cok toktu
Zeytinyagli karnibahar
tam yagli peynir
Karalahana

4 tam yumurt
Kefir
Tam yagli beyaz peynir
karalahana
Salatalik
Marul

oglen
Yogurtlu soslu iskender sadece et

Aksam
Sardalye buglama
Yesillik

Ben ketojenik diyetin Dave Palumbo tarafından önerilenini uyguladım ve çok memnun kaldım. Haftada 1 gün karbonhidrat yüklemesi onda kesinlikle şart. Birde lezzet için dener misin bilmiyorum ama baharatlar resmen bu diyette sınırsız. Yağlı bir yemekle herhangi bir baharat normalin 5-10 katı lezzet katıyor.
Ayrıca soğan demişsin ama benim asıl tercihim neredeyse her öğünde sarımsak tüketebilmek. her yemeğe gidiyor ve artıları saymakla bitmez. Onun dışında paleo diyetinde de haklısın tüm ömür yapılabilir. Zaten temel mantığı fabrika işlemi görmemiş ürünleri tüketebilmek. Bende genel anlamda paleo uyguluyorum. Gerçekten ketojenik diyet gibi zorlamıyor besinleri.

Back
Yukarı