Pandemi Sonrası Toparlanma

Selamlar arkadaşlar. Bildiğiniz gibi 3 ay boyunca spor salonlarına gidemedik. Kendi adıma konuşacak olursam ilk ay günlük şınav mekik cekmeye çalıştım sonradan sıkılıp bıraktım. Yani 2 ayi boş geçtim. 2 hafta önce yeniden başladım spora ve bir sorunum var bunu paylaşmak istiyorum ve yardimlarinizi bekliyorum. Biraz uzun olabilir kusura bakmayin şimdiden.
20 yaşındayım. 3 senelik spor geçmişim var. Daha çok lifting tarzı çalışıyorum. 2 hafta önce yeniden başladım antrenmana ve ağırlık düşüşlerimi yazayim.
Leg Press 420kg --> 350kg
Squat 150kg--> 120kg
Deadlift 200kg--> 160 kg
Barbell Bench Press 40kgx2 --> 24kgx2
Gördüğünüz gibi tüm ağırlıklarım düştü ama bunlar zaten bekledigim şeylerdi. Ama farkedersiniz ki göğüsteki düşüş çok çok yüksek. Bir de şu var, göğüs çalışırken göğüs çalıştığımı hissedemiyorum 2 haftadır. Göğüs kaslarımı sıktıgımda oldukça yumuşaklar. Sorum da bu. Bu geçici bir durum mu? Göğsüm eski haline gelecek mi?, yoksa kaslar yıkıldı işim bitti mi. Daha önce max 2 haftalık aralar verdigim için hiç böyle bir düşüşle karşılaşmamıştım. Gerçekten göğüs günlerinde sadece moralim bozuluyor artik. Ağırlıklarım çok ciddi düştü. Yardımcı olursanız sevinirim

Göğüs kaslarını günlük hayatımızda hemen hiç kullanmadığımız için kol ve bacak gibi sık kullanılan kas gruplarına göre daha fazla gerileme yaşanması normal.

Kas hafızası denilen olay sayesinde 6-8 haftada eski kilolarınıza ulaşırsınız.

Göğüs kaslarını günlük hayatımızda hemen hiç kullanmadığımız için kol ve bacak gibi sık kullanılan kas gruplarına göre daha fazla gerileme yaşanması normal.

İnanır mısınız 3 haftada ulaştım hatta ağırlık arttırımındayım şu an.

200 kg deadlift yaparken bench press 40kgx2 mi yapıyordun?
Hocam 40kg x2 derken kastettigim dambildi. Yani 40 kiloluk dambillarla 5x5 şeklinde çalışıyordum. Insallah dediginiz gibi olur. Saolun cevabiniz için[DOUBLEPOST=1594167241][/DOUBLEPOST]

Inşallah hocam. Saolun cevabınız için

Back
Yukarı