parmak uzunluğu

Benim bi arkadaşımın parmakları çok uzun eli küçük bende tam tersi elim büyük parmaklarım kısa bunlar sonradan değişebilen şeyler mi yoksa doğuştan mı eğer değişkense nasıl daha uzun parmaklara sahip olabileceğimi soylerseniz sevinirim :D

Son düzenleyen: Moderatör:
evet bu konuya cevap verirseniz bende sevinirim arkadaslar bende merak ediyorum benimde elim normal ama parmaklarım biraz kısa..

valla başlık biraz gereksiz geldi baştan ama sonra düşününce... benim de avcum büyük ama parmaklarım kısa ve tombul çekiş hareketlerinin hepsinde zorlanıyorum nerdeyse

benim de elim baya küçük. Yüksek ağırlıklıarı kaldırıyorum rahatça, fakat arkadaşlarla el sıkmaca yaptığımızda onlar daha çok sıkbiliyor, çünkü ellerini kavrayamıyorum ve benim elim onların avuç içinde ufalıyor:D büyük el ayrıca bilek güreşinde de önemli.
El tamamen genetiktir, akrabalarınızın eli kadar eliniz olur.

Evet kesinlikle genetiktir. Ama çeşitli el büyütme durumları var tabi. Buna örnek olarak sipahilerin "deliler - mecnunlar" diye tabir edilen ve orduda en önde savaşan askerlerin ve yeniçerilerin el büyütme çalışmalarını verebiliriz ama bunlar küçüklükten başlayan ve yıllarca yapılan şeyler. Çok fazla farkettirmeyebilir ama elin yastık gibi olmasını ve şişmesini sağlar. Bu şekilde çalışan delilerin tokatla at devirdiği bir gerçektir.

Yeniçeriler özellikle mermer taşların üzerine zeytinyağı dökerek bütün güçleriyle bazen saatlerde bu mermeri ellerinin içiyle sürekli tokatlamıştır. Buda zamanla eli büyütür ve şişirir. Ayrıca eli acıya alıştırır ve nasırlaştırır. Bunu yıllarca yapan birisi için tokatla adam öldürmek zor değil tabiki.

Sanmıyorum uzun boylu insanların elleri genellikle büyük olur orantılı olması için. Basketbolun boya etkisi dolaylı olarak elleri etkiler o yüzden olmalı. Boy-ayak ilişkisi gibi boy-el ilişkiside. Genellikle tabiki.

Yerinde olsam parmak uzunluğunu çok dert etmem. Genetik. Öyle kabul etmende fayda var. Kafanada çok takma yani. Benimde parmaklarım uzun değil şişkindir. Pati gibi.

Back
Yukarı