Patates Kızartmasından vazgeçemeyenler için. Fırında Patates Kızartması.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ch84
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ch84

Üye
Evet arkadaşlar bende vazgeçemeyen biriydim fırında yapıyorum artık hem düsük kalorili hemde yağsız oluyor ve çok lezzetli :)
  • Olabildigince ince ince doğranmış veya hazır dondurulmuş patatesi alüminyum folyo serili tepsinin üzerine serpiştirin.
  • Üzerine isteğe bağlı her türlü baharat (karabiber özellikle) veya hafif bir zeytinyağı gezdirip max 220 derece önceden ısınmamış fırına koyun ve min 15-20 dakika pişirin.

İlk başta yumusuyorlar sonra hafif kahverengi halı alınca çıkartabilirsiniz.
    Bence yağda kızarılmışından daha lezzetli ve Sağlıklı :)

Daha once de yazmistim. Turkiye de de vardir muhakkak.Kizartma icin hazir patatesler var. Inanilmaz guzel kizariyorlar, yumusamiyorlar.

Ön pişirmesi yapılıp dondurulmuş patatesler Türkiye'de de var, evet.

Ama o ürünlerde korucuyu madde yok mu?

Ön pişirmesi yapılıp dondurulmuş patatesler Türkiye'de de var, evet.

Ama o ürünlerde korucuyu madde yok mu?

Aslinda benim dedigim on pisirilmesi yapilmis olanlar degil ozel firinda kizartma yapmak icin olanlar. Katki maddesi muhakka bir miktar barindiriyorlar :/ ama bir kasik yag ile inanin kizarmis patates yenebiliyor. Zaten duzenli tuketimini asla onermem.

Fırınlanan patates kilo aldırmaya daha müsait oluyor bence haşlanmış patates salatası daha sağlıklı olur.

Tek vaz geçemediğim şeydir patates kızartması, hele o ketçap mayonez uyumu yok mu :(

aynen beyler bende dondurulmuş patatesi 20 dakika 200 derecede fırına bırakıyorum fıstık gibi oluyor tavsiye ederim :)

Back
Yukarı