Pazartesi ameliyat olacagım: " Kıl Dönmesi "

Malesef pazartesi günü kıl dönmesi ameliyatı olacagım :( Henüz hiçbi belirtisi olmamasına rağmen ( kanama , ağru , apse ..,) abiminde aynı dertten ameliyat olmasından dolayı , malum bölgeyi inceleyip başilangıç sevieysindeki "pis dönmeleri " tespit edip doktora gittim :) İhmal etmenin bana bi getirsinin olmayacagını düşünerek ne kadar erken olursa o kadar iyi mantıgıyla bu pazartesi ameliyat olmaya karar verdim .

Spora ara verme durumu biraz canımı sıktı :(. Sordugum ilk soruda o oldu zaten doktora . Bi 10 gün kadar oturamayacagımı söledi 10 günden sonra üst vücudumu hafif çalışabilirmişim , sonuçta mantk ameliyat yerindeki kasları harekete geçirmemek . Bacak 1.5 ay kadar çalışmamayı düşünüyorum tabi mekikte çekemicegim belki sadece alt karın çalışırım . Kaçış yok yapcak bişey yok hapla iğneyle falan iyileşecek bişey degil sonuçta, uzadıkca daha da acı verecek bişey oldugundan dolayı herhangi bi belirtisi olan arkadasların ihmal etmeden doktora gitmelierini tavsiye ediorum

Ameliyata girmeden odamı uygun şekle getirip 1 haftalık ev hapsinde bikaç kitap okumayı ve lost izlemeyi planlıyorum :) Tavsiye edeceginiz bişey varsa ( illaki birileri forumdan kıl dönmesi ameliyatı olmuştur ) sevinirim :)

ben olmadım ama amcam oldu. amcam olduğunda ileriki safhaalrdaydı.çok canı yanıyodu.Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin.beslenmene dikkat edersin inşallah. acil şifalar dilerim. saygılar....

çok geçmiş olsun pain gain umarım en kısa sürede iyileşirsin..daha iyi işte bak bu süre içinde kasların biraz rahatlayıp dinlenmiş olur :):)
hem lost da gerçekten güzel.. :)
saka bi yana henüz erken aşamada yapılcagı icin en az acıyla atlatıcaksın işallah moralini bozma tekrardan geçmiş olsun..

gecmiş olsun pain gain.
benımde 3 yıl önce abim olmuştu.1 yıl öncede malum bölgede apse nedeniyle tedirginlendim ve muayene oldum
sonuc kıl dönmesiymiş.
neyse ameliyat oldum.40 gün önce tekrar apse ve agrı baslaması sonucu,muayene oldum.
kıl dönmesinin tekrarladıgını söyledi.müsait olmadıgım için 1-2 ay sonraya erteledim.ne bicim illet bir hastalıkmış.işin şaşırtıcı yönü abimdede tekrarlamış olması. ırsı mi diye düşünmüştük bi ara..

tekrardan geçmiş olsun dilerim.

gecmiş olsun pain gain.
benımde 3 yıl önce abim olmuştu.1 yıl öncede malum bölgede apse nedeniyle tedirginlendim ve muayene oldum
sonuc kıl dönmesiymiş.
neyse ameliyat oldum.40 gün önce tekrar apse ve agrı baslaması sonucu,muayene oldum.
kıl dönmesinin tekrarladıgını söyledi.müsait olmadıgım için 1-2 ay sonraya erteledim.ne bicim illet bir hastalıkmış.işin şaşırtıcı yönü abimdede tekrarlamış olması. ırsı mi diye düşünmüştük bi ara..

tekrardan geçmiş olsun dilerim.

Teşekkürler heavy_duty :)

Ameliyatın kapılımıydı yoksa açıkmı , yani ameliyat yerinde Z şeklinde bi iz var mi sende ? kapalı ameliyatlarda tekrar etme riski fazlaymış demişti bana doktor

geçmiş olsun bende ameliyat oldum 3 sene kadar önce bende dktorun önerisiyle açık iyileşme yaptık baya uzun sürdü iyileşme.doktor bu sayede (dikişsiz) tekrarlama olmaz dedi. 3 sene oldu tekrarlama olmadı tavsiye ederim.b sor yine:) uzun süreli iyileşmede biraz sıkıntılar oluyor sürekli pansuman açık yara acısı vs..

Türkiyeli ve Türk olmanın verdiği bir onur diyelim (:

Deden babaya babadan kardeşlerine oğullarına..

En sık yaşanılan bir hastalık kıl dönmesi..
Ameliyatı en güler yüzlü yapılan bir hastalık..

Geçecekdir..Yine toparlarsın..Fazla büyütecek bir olay değil,dert etme (:

Geçmiş olsun..

geçmiş olsun bende ameliyat oldum 3 sene kadar önce bende dktorun önerisiyle açık iyileşme yaptık baya uzun sürdü iyileşme.doktor bu sayede (dikişsiz) tekrarlama olmaz dedi. 3 sene oldu tekrarlama olmadı tavsiye ederim.b sor yine:) uzun süreli iyileşmede biraz sıkıntılar oluyor sürekli pansuman açık yara acısı vs..

sorcak bişey kalmadı pazartesi amelyiat oluyorum :D odam faln hazır :D İz kalmasn die kapalı ameliyattan yanaydım ama doktor pek tavsiye etmedi , konusunda baya deneyimli bi doktor oldugu için bende illa kapalı olsun die üstelemedim :)

Cok gecmis olsun dostum, insallah en kisa zamanda iyilesir ve calismaya devam edebilirsin

tekrardan gecmis olsun dostum

Bu konuda biraz bilgim var.bizim bi akraba olmuştu aynı yerden 2 kez.bu kıl denen yaratık o kadar büyümüşkü oluşan oyuğa el girecek kadarmış.kıl yapısı oka benziyor.üzeri tırtıklı/çentikli,deriye girmesi kolay çıkması zor.Kıl dönmeleri ihmal edilmeye gelmez.kıl dönmelrinde çok uzayan kılların omurgaya kadar giderek felce bile neden olduğunu okumuştum.hiç birşey olmasa bile kıl dönmesini verdiği acı tarif edilemez boyutta.
En kısa zamanda spora geri dönmen dileğiyle geçmiş olsun...

Teşekkürler heavy_duty :)

Ameliyatın kapılımıydı yoksa açıkmı , yani ameliyat yerinde Z şeklinde bi iz var mi sende ? kapalı ameliyatlarda tekrar etme riski fazlaymış demişti bana doktor

tesekkürler
evet z şeklindeydi.
abiminkide normal düz dü. farketmedi walla ikiside tekrarladı :)

Back
Yukarı