Ben katılmıyorum..Senin omuz ölçün boyuna göre idare eder çok geniş değil.Ben de 1.86 m boyundayım..Başladıgımda omuzz denen bişey yoktu.Sadece kemikden ibarettim.Omuz başları gelidikçe 109cm den 133cm omuza ulaştım ve benim omuzlarım geniştir.Tabi ben uzun biriyim..Kısa sporcularda bu ölçü yerine 125 cm geniş durur.Benim omuz ölçüm, sabah kalkar kalkmaz 125cm... boyum sabah 191cm, akşam 189, 191-189cm işte... kilom 83.7kg(hassa tartıda çıplak haldeyken)... şimdi sormak istediğim şey geniş omuz derken kaç cm ve üstüdür? Bunun bir santimi vardır elbet, mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için?
Bir de boy uzadıkça kimi zaman omuz ölçüsü küçülür demişti arkadaşım bu doğru mu?
teşekkürler...
Ben katılmıyorum..Senin omuz ölçün boyuna göre idare eder çok geniş değil.Ben de 1.86 m boyundayım..Başladıgımda omuzz denen bişey yoktu.Sadece kemikden ibarettim.Omuz başları gelidikçe 109cm den 133cm omuza ulaştım ve benim omuzlarım geniştir.Tabi ben uzun biriyim..Kısa sporcularda bu ölçü yerine 125 cm geniş durur.
mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için? şu dediğin cümledeki mantıga pek katılmıyorum demeye çalışmıştım.Cümleleri iyi oku.Eleştiri mahiyetli değil.
Ya ben 15,5 yaşındayım omuzlarım düşük babam ve amcamda düşük omuz yok ikisininde gayet iyi onlarla tartışırken omuzların daha düzene girer diyorlar sizce öyle midir? Ben 6 yaşımdan beri yüzüyodum 3 senesi lisanslı olarak yüzdüm hatta ama son iki sene ara verdim okul durumlarından dolayı. Şimdi yeniden başladım 3 ay oluyo yaklaşık aynı zamanda 2 yıldır basketbol oynuyorum. Sizce omuzlarım gelişmeye devam eder mi?
devam eder tabiki ve düşük diye üzülmene gerek yok o duruşla alakalı. omuzların dik bir şekilde sırtında düz durursan omuzların maks. genişliğinde gözükür. zaten diğerleride öyle ölçmüşlerdir herkes kendini salınca omuzları düşük durur. dik dur yeter
ufak atta civcivler yesin.. nba de oynuosun sanırımYarım günden beri bu sporu yapıyorum Omuz ölçüm 147 Santim)))