Peki Ya Omuz Ölçünüz Ne Kadar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XooRSLuG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Omuz ölçünüz kaç cm ?

• 90-100

Votes: 25 4,0%
  • 100-110

Votes: 93 14,9%
  • 110-120

Votes: 205 32,7%
  • 120-130

Votes: 214 34,2%
  • 130-140

Votes: 70 11,2%
  • 140-150

Votes: 11 1,8%
  • 150-160

Votes: 8 1,3%

• Total voters
    626
Benim omuz ölçüm, sabah kalkar kalkmaz 125cm... boyum sabah 191cm, akşam 189, 191-189cm işte... kilom 83.7kg(hassa tartıda çıplak haldeyken)... şimdi sormak istediğim şey geniş omuz derken kaç cm ve üstüdür? Bunun bir santimi vardır elbet, mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için?

Bir de boy uzadıkça kimi zaman omuz ölçüsü küçülür demişti arkadaşım bu doğru mu?

teşekkürler...

Benim omuz ölçüm, sabah kalkar kalkmaz 125cm... boyum sabah 191cm, akşam 189, 191-189cm işte... kilom 83.7kg(hassa tartıda çıplak haldeyken)... şimdi sormak istediğim şey geniş omuz derken kaç cm ve üstüdür? Bunun bir santimi vardır elbet, mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için?

Bir de boy uzadıkça kimi zaman omuz ölçüsü küçülür demişti arkadaşım bu doğru mu?

teşekkürler...
Ben katılmıyorum..Senin omuz ölçün boyuna göre idare eder çok geniş değil.Ben de 1.86 m boyundayım..Başladıgımda omuzz denen bişey yoktu.Sadece kemikden ibarettim.Omuz başları gelidikçe 109cm den 133cm omuza ulaştım ve benim omuzlarım geniştir.Tabi ben uzun biriyim..Kısa sporcularda bu ölçü yerine 125 cm geniş durur.

1.80 boy, omuz ölçüm 130 cm.
omuz genişliğimi vücuduma oranla çok fazla buluyorlar genelde, fakat sakatlık sebebiyle omuz hareketlerini ağır çalışamadığımdan dolayı fazla bir gelişim alamıyorum şu sıralar.

Ben katılmıyorum..Senin omuz ölçün boyuna göre idare eder çok geniş değil.Ben de 1.86 m boyundayım..Başladıgımda omuzz denen bişey yoktu.Sadece kemikden ibarettim.Omuz başları gelidikçe 109cm den 133cm omuza ulaştım ve benim omuzlarım geniştir.Tabi ben uzun biriyim..Kısa sporcularda bu ölçü yerine 125 cm geniş durur.

ben omuz ölçüm geniş dedim mi ki bana ben katılmıyorum demişsin???? ben omuzlarım çok mu geniş dedim? Ayrıca da ben öyle çok üst düzey değilim... omuz başlarını geliştirsem demek ki 140-145cm civarı olacak... omuz başlarının gelişmiş olması omzun geniş olduğuna işaret te etmez açıkçası... normal fit olan birinin omuz ölçüsü bence sağlıklı olan gerçek görüntüdür...

Ayrıca da Fb'li kaleci volkanın omuzları 127-128cm civarı.. çok geniş omuzları var denmekte... o senin görüşün olabilir kendince... onun da boyu 189cm. ben hemen buradan benim de omzum geniş demiyorum. volkan'a öyle diyorlarsa ben de ona göre aynı boyda olduğumdan kendimi ben de ona eş görebiliyorum 2-3cm benden fazla da olsa...

mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için? şu dediğin cümledeki mantıga pek katılmıyorum demeye çalışmıştım.Cümleleri iyi oku.Eleştiri mahiyetli değil.

176 boy, 76kg, 128cm omuz (soğuk) 81cm bel.

mesela 185cm ve üstüne uzun boylu denir benzer mantık bunda da var mıdır böyle bir sayı geniş omuz denmesi için? şu dediğin cümledeki mantıga pek katılmıyorum demeye çalışmıştım.Cümleleri iyi oku.Eleştiri mahiyetli değil.

tamam.. öyle anlaşılmamış ama neyse... dediğini anladım... Her neyse, elbet omuzun şu ölçüsü ve üstünde olması geniş omuzlu olarak kabul edilmeye tekabül eder eminim, atıyorum 130cm ve üstü geniş omuzlu sayılabilir denebilir mesela... neyse cevaplayan çıkar herhalde...

Yarım günden beri bu sporu yapıyorum Omuz ölçüm 147 Santim :))))

Ya ben 15,5 yaşındayım omuzlarım düşük babam ve amcamda düşük omuz yok ikisininde gayet iyi onlarla tartışırken omuzların daha düzene girer diyorlar sizce öyle midir? Ben 6 yaşımdan beri yüzüyodum 3 senesi lisanslı olarak yüzdüm hatta ama son iki sene ara verdim okul durumlarından dolayı. Şimdi yeniden başladım 3 ay oluyo yaklaşık aynı zamanda 2 yıldır basketbol oynuyorum. Sizce omuzlarım gelişmeye devam eder mi?

devam eder tabiki ve düşük diye üzülmene gerek yok o duruşla alakalı. omuzların dik bir şekilde sırtında düz durursan omuzların maks. genişliğinde gözükür. zaten diğerleride öyle ölçmüşlerdir herkes kendini salınca omuzları düşük durur. dik dur yeter

devam eder tabiki ve düşük diye üzülmene gerek yok o duruşla alakalı. omuzların dik bir şekilde sırtında düz durursan omuzların maks. genişliğinde gözükür. zaten diğerleride öyle ölçmüşlerdir herkes kendini salınca omuzları düşük durur. dik dur yeter

Bizim hocada dediğin gibi ölçü almıyor. Biraz salındırıp öyle ölçü alıyor benimde Bulk dönemimin sonunda yani Haziranın 1.haftasındaki ölçüm Omuz: 129 Kol: 44 Göğüs:109 Bel:106 Definasyon dönemindeyim şu anda bakalım ne kadar kalıcam kiloyuda 92-94 aralığına çekmeyi düşünüyorum.

tonymontana nasıl yaptın açıklar mısın?Ben yeniyim de.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09.07.10 00:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08.07.10 23:57 ----------

Ben de omuzumu ölçmeye çalışıyorum ama anlamadığım bir nokta var.Omuzun neresinden ölçeceğiz.Bir yerden ölçüyorum bir sayı çıkıyor,3cm aşağıdan ölçüyorum daha geniş çıkıyor.Anlamadım gitti.İlk baktığımda 111 çıkıyorsa azcık oynatıpaşağı indirince 115 çıkyor.Siz nasıl yapıyorsunuz.Ben bu yüzdenomuz gelişimimi ölçemiyorum.N'apmalıyım?

boy 183
omuz 111
göğüs 94
kol 31-32
bel 79
kilo 75
yaş 21

değerlendirirmisiniz

15 gün salona gittim:S daha yeniyim

Son düzenleme:
Back
Yukarı