Peynir Altı Suyu Tozu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bu3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bu3

Üye
Arkadaşlar peynir altı suyunu araştırırken bir linke denk geldim. Bu şekilde satılan protein tozları faydalı mı ? Ben normal protein tozları yerine bu şekilde doğal olanları almayı düşünüyorum o yüzden araştırma yapıyordum.

Linki burdan verirsem reklam yaptığım düşünülebilir. Açıklamasında şunlar yazıyor.
Ürün Tipi: Peynir Altı Suyu Tozu
Ambalaj: 25 kg kraft torbalar
Menşei: Türkiye
Fiziksel Yapısı: Toz

Pastörize edilmiş peynir suyunun, püskürtme yöntemi ile kurutulmasından elde edilen bir toz üründür.

Protein: % 10-15
Laktoz: % 65-69
Yağ: % 1.5 (maksimum)
Kül: % 8.2
Nem: % 5 (maksimum)

Birim Fiyat: 2.99 TL/kg + KDV
Resmide bu:
1jVtM
 
Yoğun biçimde laktoz içeriyor. Laktoz bir süt şekeridir. Dolayısıyla vucudunuza proteinle birlikte yoğun karbonhidrat alımı da olacaktır. Laktozun sindirimi zordur ve bağırsaklarda uzun süre kalarak sindirimi yavaşlatır. Ayrıca laktoz bazı kişilerde gaz , şişkinlik ve ishal gibi sorunlara neden olabilir. Emin olmamakla birlikte belki gain niyetine kilo almak için kullanılabilir. Benzer bi konu bikaç yıl öncede yumurta akı tozu hakkında geçmişti. % 80 civarında protein içeriyor ve kilosuda 35 TL civarında.
 
Son düzenleme:
Yoğun biçimde laktoz içeriyor. Laktoz bir süt şekeridir. Dolayısıyla vucudunuza proteinle birlikte yoğun karbonhidrat alımı da olacaktır. Laktozun sindirimi zordur ve bağırsaklarda uzun süre kalarak sindirimi yavaşlatır. Ayrıca laktoz bazı kişilerde gaz , şişkinlik ve ishal gibi sorunlara neden olabilir. Emin olmamakla birlikte belki gain niyetine kilo almak için kullanılabilir. Benzer bi konu bikaç yıl öncede yumurta akı tozu hakkında geçmişti. % 80 civarında protein içeriyor ve kilosuda 35 TL civarında.

Harfiyen katılıyorum. Laktozu parçalayan enzim, çoğu insanda anne sütünden kesildikten sonra bir daha üretilmez.Dolayısı ile süt ve süt ürünleri ile alınan laktoz uzun bir süre bağırsaklarda parçalanamaz ve problem teşkil eder. Uzak durmakta fayda var. Bu yüzden süt değil kefir ve ev yoğurdu gibi fermente süt ürünleri tüketmeliyiz.
 
Back
Yukarı