Peyniraltı suyu peptid bağ amimo toz protein+b complex

mourge

Üye
Slm arkadaşlar...Şimdi size hazır aldığımı toz proteinlerin basitliğini ve nasıl yapacağınızı anlatacağım.Biras zaman alsada en az hazırları kadar kaliteli ve extra kimyasal içermior.Ve ucunca süre muhafaza edilebilir.

Ana madde olarak hepimizin bildiği lor peyniri…Bunun analiz değerlerine hiç dikkat eden oldumu?Evet yaklaşık %20 protein,2-3 gr tuz ve mineraller içerir.Karbonhidrat ve yağ içermez.Yada çok az yağ içerir.Bunun esas özelliği ise(tabiii proten yapımında kullanılmasının ve kaliteli olduğu iddia edilmesinin sebebi); peynir yapılırken fermentasyon olayı yani mayalanma yapılır.Bu esnada pepsin enzimi kullanılır katalizör olarak.Bu enzim midemizde proteinleri daha basit peptid bağlı amino asit dediğimiz amino asitlere ayıran enzimdir.Yani 4 saatlk sindirim olayımızın sebebi.Bu peynir yapımı esnasında bu enzim sayesinde sütteki protein bi nevi daha basit peptid bağlı aminolara dönüştüğünü düşünebiliriz.Buda mide sindiriminden çok daha hızlı ve kolay geçbileceği anlamını taşır.Lor peyniri ise peynir altı suyundan yapılır.Diğer anlamıyla;peynirden artakalan kısım.Bu yüzden daha ucuzdur,artık gibidir.Fakat uzmanlar bunun protein kalitesinin yüksekliği ve ucuzluğunu keşfettiklerinde hazır olarak kullanmaya başlamıştır.Zaten lor peyniri adı altında satılan madde hemen hemen aynı özellikleri taşır.Şimdi bunun içindeki diğer maddeleri basit kimyasal yollarla ayırıp proteini yalnız bırakalım.Ve ardından içine istediğimiz oranda vitamin tatlandırıcı vb… katıp dietimiz için en hazır hale getirelim.

500 gr. Hazır paket lor peynirini alıp fırın tepsisine yayalım.Fırın sıcaklığını 50 dereceyi geçmeyecek kadar ayarlayalım.(Kimyada her 10 derece de reaksiyon iki kat hızlanır.).Bunu fırına koyalım.Şimdi lor peynirinin analiz değerine dikkat ettiyseniz;500 gr. Lorda yak 100 gr.protein, 3 gr. Tuz, 2 gr yağ ve minerellerle toplam: yak. 110 gr.madde vardır.bu 500 gr lorun geriye kalanı tabiî ki sudur.Tüm maddelerdeki gibi.İlk yaptığımız bunun suyunu ayırmaktırki en basit kimyasal olaylardan biri olan buharlaştırmayla bunu yapıyoruz.Bunu yaparken çok fazla ısı verirseniz protenn kimyasal yapısı bozulur.Bu yüzden 50 dereceyi geçmeyin.2-3 saat kuruduktan sonra tepsiyi bi tartıya döküp kaç gr kalmış diye tartın.Hedef 130 gr fln bırakmak.Tarttıktan sonra muhtemelen henüz buna ulaşamamış olacaktır.Robot ile çoğu kuruyan maddeyi daha ufak parçalarına çekin.Sonra tekrar fırına koyun.Bu 2-3 saat daha beklesin.Zaten gözle bi kere yaptıktan sonra alişiyorsunuz.Kupkuru hale gelecek ve 120-130 gr. Olacaktır.İçinde kalan maddeler değişmeyecektir.Tabii fazla ısı verip proteni bozmadıysanız.Şimdi diette istemediğimiz tuzu ayıralım.Tuz suda çözünebilen bir maddedir.Kupkuru hale gelen tozumuzu ılık bi suya boşaltın kavanoza.İİce çalkalayınki tuz erisin çözünsün içinde.Ardından bu suyu süzün iice ve yeniden fırınlayın.Tekrar ulaştığınız gramaja gelinceye kadar kurusun.Tuz ve birçok diğer mineral suda çözündü ve suyu süzünce gitti.geriye sadece protein kaldı.İçinde bulunan yağ ise çalkalayıp biras bekleyincekaymak misali suyun yüzeyine çıkar.Çok az olduğundan bu gözükmaz.Ama isteyen onuda alabilir.Lordan geriye kalanı iice kuruttuktan sonra ve istediğimiz gramaja getrdikten sonra robotla iice çekin.Ardında kahce öğtme makinesından geçirin un haline gelsin.(Bu makine robot olabildiği gibi çok ucuza elle çevirmeli olan mekanikleride vardır prinçten).110 gr gibi bişi kalır elde.Bunun 100 grç ı peyniraltı suyu proteinidir.10 gr ı ise sudur ki buda hazır proteinlerde nem olarak belirtilir.İçine yterli miktarda aroma(çilek,vanilya,muz,şekersiz nesquikvb…)+b komplex vitamini yada multivitamin (havanda toz hale getirilmiş)+tatlandırıcı (aspartam vb…)ve diğer istediğiniz maddeleri katarak istediğiniz protein miktarı kadar paketlere ayırıp kuru ve nemsiz bir yerde muhafaza edin.Yeterinde kuru olan bu protein kolay kolay nemsiz ortamda aylarca dayanacaktır.

Maliyet olarak 100 gr protein 2,5-3 ytlye gelir.Özellikleri ise hazır proteinlerle aynıdır.
Zaten kendi özelliğinde bulunanpeptid bağ sayesinde kolay sindirilir.Hatta sindrimini hızlandırmak için enzimlerde katılabilir.Ki birçok pahalı protein bunu yapar.Eczanede hepsi mevcuttur.Mideyi şişirmez. Ve protein,vitamin olarak ve yağsızlığı bakımından diet için mükemmel ve en ucuzudur.Sadece zaman harcar.Ama hazır prosesi kurabildkten sonra otomatik bile yapılabilirde.Ben günde 100 gr protein ihtiyacımı bundan karşılıyordum ve sindirimime çok az ek yük bindirerek…Ama tabiî ki bu özellikler zaten lorda mevcut.Ben sadece nasıl yaptıklarını anlatmak istedim.Fakat yemek yemekten bıkmış biri olarakta aylarca bu işlemi yaptım.

Birdahaki yazımda amino asit yapmayı yazacağım.Fakat bu bras risklidir.Kimyasallar kullanacağım çünkü.Tüm vücutcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
 
Evde 1 kg lorum var,en kısa zamanda ben de bi deniycem,becerebilirsek ne güzel olur yaa ev yapımı protein tozu :lol:
 
ilginc yaa merak ettim valla denicem bende ama evde davul fırın var malum ögrenci evi.ısıyı nasıl ayarlıcaz bilmiyorum
 
bana hiç mantıklı gelmedi bu olay .

saatlerce fırını çalıştırcan ay sonunda elektrik faturası girecek . saatlerce uğraşacaksın 100 gr protein için zaman harcıycaksın

bana kalırsa hiç uğraşmayın arkadaslar astarı yüzünü geçer bunun :d


paylaşım için teşekkürler yinede... saygılar.
 
Veyron dedi:
bana hiç mantıklı gelmedi bu olay .

saatlerce fırını çalıştırcan ay sonunda elektrik faturası girecek . saatlerce uğraşacaksın 100 gr protein için zaman harcıycaksın

bana kalırsa hiç uğraşmayın arkadaslar astarı yüzünü geçer bunun :d


paylaşım için teşekkürler yinede... saygılar.

Ya veyron bak ben bunu hiç akıl edememiştim :) Fırın canavar gibi elektrik yer yaa 1 kg toz çıkaracam derken elektrik faturası gani gani gelir kesin.Tam da şimdi loru hazırlayıp vercektim fırına,mesajı okuyunca işin bu yönünü de aklıma getirdin,beni elektrik faturasından kurtardığın için +rep ;)
 
zfrskr dedi:
Veyron dedi:
bana hiç mantıklı gelmedi bu olay .

saatlerce fırını çalıştırcan ay sonunda elektrik faturası girecek . saatlerce uğraşacaksın 100 gr protein için zaman harcıycaksın

bana kalırsa hiç uğraşmayın arkadaslar astarı yüzünü geçer bunun :d


paylaşım için teşekkürler yinede... saygılar.

Ya veyron bak ben bunu hiç akıl edememiştim :) Fırın canavar gibi elektrik yer yaa 1 kg toz çıkaracam derken elektrik faturası gani gani gelir kesin.Tam da şimdi loru hazırlayıp vercektim fırına,mesajı okuyunca işin bu yönünü de aklıma getirdin,beni elektrik faturasından kurtardığın için +rep ;)

1 kg olsa iyi 100 gram içinmiş bu 1 kg yi kurutmak için çok daha uzun süre fırın çalıştırmak gerekir .
 
Bencede kumaşı astarından pahalıya gelir bu işin. en güzeli günde 3 sefer 150 şer gram lor yesek nasıl olur? Birde arkadaşlar kaşar loru nasıl birşey ve nerede bulabiliriz? bilgisi olan var mı? çok teşekkürler.
 
Sevgili arkadaşlarım;
Evet zaten lor peynirinin bu özellikleri taşıdığını söyledim.Ama definisyonda fln böylesini arıyor vücut.;) Ben hem bu proteinlerin aslında nekadar basit yapıldığını anlatmak istedim.Ama yinede yapmak isteyenlere birkaç tüyo vereceğim.

*50 derecelik bir ısıda yaklaşık 1,5 saatte kuruyabiliyor.Fakat daha az ısı kullanır ve zamanı uzatırsanız,elektrikten tasarruf edersiniz.Çünkü zaten ev içi hava sıcaklığı ort.25 derece dersek 40 dereceye fırının ulaşması için büyük bir enerji ihtiyacı olmayacak ve termostat kendini ona göre ayarlayacaktır.(her 10 derecede reaksiyon iki kat artar.)

*zaten dedim uğraştırır diye.Ama adamların büyük makineleri bunu yinede bööle yapiyor.Sadece genel kültür olsun ;). Zaten peynir altı suyu protein pepttlerin ihtiva eden lorumuz.Hemde o çok ballandırarak anlatılan proteinleri ve kilo aldırıcıların ne kadar basit olduğunu anlatmak istedim.Tek değerli olanlar aminolar.Çnkü ciddi işlemlerden birtek o geçiyor.Saygılarımla dostlarım...
 
mourge dedi:
Sevgili arkadaşlarım;
Evet zaten lor peynirinin bu özellikleri taşıdığını söyledim.Ama definisyonda fln böylesini arıyor vücut.;) Ben hem bu proteinlerin aslında nekadar basit yapıldığını anlatmak istedim.Ama yinede yapmak isteyenlere birkaç tüyo vereceğim.

*50 derecelik bir ısıda yaklaşık 1,5 saatte kuruyabiliyor.Fakat daha az ısı kullanır ve zamanı uzatırsanız,elektrikten tasarruf edersiniz.Çünkü zaten ev içi hava sıcaklığı ort.25 derece dersek 40 dereceye fırının ulaşması için büyük bir enerji ihtiyacı olmayacak ve termostat kendini ona göre ayarlayacaktır.(her 10 derecede reaksiyon iki kat artar.)

*zaten dedim uğraştırır diye.Ama adamların büyük makineleri bunu yinede bööle yapiyor.Sadece genel kültür olsun ;). Zaten peynir altı suyu protein pepttlerin ihtiva eden lorumuz.Hemde o çok ballandırarak anlatılan proteinleri ve kilo aldırıcıların ne kadar basit olduğunu anlatmak istedim.Tek değerli olanlar aminolar.Çnkü ciddi işlemlerden birtek o geçiyor.Saygılarımla dostlarım...

Onca paraya satılan supplementlerin aslında maliyetini açıklamak bakımından çok bilgilendirici bir yazı olmuş,yani 1 kg protein 100 lira değil de 20 lira da olsa kar edilebilirmiş bunu burdan az çok kestirebiliriz,eline sağlık ;)
 
İlginç, denemek lazım aslında, merak ettiğim şey sen bunları nereden öğrendin?
 
mourge
Verdiğin bilgi için çok teşekürler. En azından proteyin tozunun nasıl elde edildiğini öğrendik. arkadaş nasıl yapılacağını yazmış isteyen yapar isteyen yapmaz denek para ile.
Herkese selamalr
 
lor.jpg

bir teneke 16 kilo olmasi lazim lor peyniri metro grossmarkette 53 ytl ye gordum, denenebilir bence de en azindan ne yedigimizi bilmis oluruz :D
 
Arkadaşlar ben yaptım bunu arkadaşın dediği gibi bir tepisye 0.5 cm kalınlığında yaydım ve fırında bendeki fırına göre 1. kademede saatlerce pişirdim.Yarım su bardağından biraz fazla toz elde ettim.Ciddi ciddi un gibi oldu ama ne miktarda kullanacağımı bilmiyorum mesela yarım litre suya kaç yemek kaşığı atmalıyım? Bilgi veren arkadaşlar olursa sevinirim...
 
corba kasigi tam olarak kac gr bilmiyorum ama 8 gr desen ve 5 corba kasigi atsan? hmm 40 gr toz mi yapiyor? %70 i protein desen kabaca 30kusur gr protein :) en net bilen yazsin tabi
 
ben yaptım nesquickli sütün içine koydum karışmadı,tadı da berbat zaten.içilcek gibi değil kusuyodum:(midenize güveniyorsanız deneyebilirsiniz
 
Back
Yukarı