Pilavın Kralı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FleXoR

Özel Üye
önce peynirciye gidilir ve teneke dibinde kalmış peynir altı suyu alınır (1 litre )
750 gram peynir altı suyunu ayırıp pirinci bu suda bir gun bekletilir.

ertesi gun pirinç süzülür. hafif sıvı yağda kavrulur pembeleşince 250 gr kalan peynir altı suya biraz normal su katarak pilava katılır. bu şekilde pişirilip afiyetle yenir... sakın tuz atmayın peynir altı suyu tuzlu zaten :)
 
bu peynir suyunu içen adam var demişlerdide şaka sanmıştım senınde bahsettiğine göre doğru galiba iyi birşeymi içelimmi bizde
 
flexor dedi:
önce peynirciye gidilir ve teneke dibinde kalmış peynir altı suyu alınır (1 litre )
750 gram peynir altı suyunu ayırıp pirinci bu suda bir gun bekletilir.

ertesi gun pirinç süzülür. hafif sıvı yağda kavrulur pembeleşince 250 gr kalan peynir altı suya biraz normal su katarak pilava katılır. bu şekilde pişirilip afiyetle yenir... sakın tuz atmayın peynir altı suyu tuzlu zaten :)

Flexor bahsettiğin peynir altı suyu peynir üretimi hemen sonrası oluşan sıvı değil yanlış bilmiyorsam..Marketlerdeki peyniri saklamak için kullanılan tuzlu salamura suyu..
(tabi bu latife değilse.. :) )
 
bizim oralarda pek peynirci yok.. Sarkuteri de sansımı denemek isterim ben.. adam daha once hic peynir altı suyu satmamıstır ama kesin...
lezzet olarak normal pilavdan eksigi var flexor usta?
 
Peynir altı Suyu

Protein, vitamin ve nükleik asit bakımından çok zengin olan peynir altı suyu (whey), bebek mamaları, süt ürünleri, dondurma ve sütlü tatlılar gibi besin maddelerinin yapımında katkı maddesi olarak kullanılıyor.

Saygılar gky...
 
EHEHE Bu tarif tam bana göre mandram var ve istemediğim kadar peynir altı suyunu (sırvatka) bol miktarda tedarik edebilirim acaba nezaman ve nasıl tüketmemi önerirsiiniz
 
Flexor bahsettiğin peynir altı suyu peynir üretimi hemen sonrası oluşan sıvı değil yanlış bilmiyorsam..Marketlerdeki peyniri saklamak için kullanılan tuzlu salamura suyu..
(tabi bu latife değilse.. :) )[/quote]
Peynir altı suyu üretimde peynirden arta kalan sudur(sırvatka) önemli miktarda yağ içermektedir piyasada satılan yağların küçümsenmiyecek bir bölümü bu sudan çekilen kremadan yapılmaktadır
 
besa dedi:
Flexor bahsettiğin peynir altı suyu peynir üretimi hemen sonrası oluşan sıvı değil yanlış bilmiyorsam..Marketlerdeki peyniri saklamak için kullanılan tuzlu salamura suyu..
(tabi bu latife değilse.. :) )
Peynir altı suyu üretimde peynirden arta kalan sudur(sırvatka) önemli miktarda yağ içermektedir piyasada satılan yağların küçümsenmiyecek bir bölümü bu sudan çekilen kremadan yapılmaktadır[/quote]

Peki gerçekten bu kadar yağlı mı yoksa tam yağlı peynir sularında mı mevcut diğer bir değişle yağsız peynirin suyu da mı yağlı yoksa???
 
En iyisi gidip, peynirciden yağsız tuzsuz peynir alti suyu almak sanirim :)
Yoksa hayvansal yağ yemek bodyciler için hem ayip hem günah...
 
evet peynir altı suyu cok guzel ama peynırcıden tuzsuz peynır suyu istemelisiniz yoksa tansiyon tavan yapar:) gercektende peynirden özütlenmiş saf proteinler bulunuyor. saygılar
 
Back
Yukarı