bugün deadlift + hafif squat antrenmanı yaptım. ciddi olmadığını düşündüğüm bir sakatlık durumu yaşadım. okulun bugün 8 saat olması ve yolda bisikletimin sürekli sorun çıkarmasından dolayı yorgun gittim. tabi vücut ağırlığımdaki kayıp da büyük dezavantaj oluşturdu. kısacası berbat bir antrenmandı.
- plana göre 225 kg ( hook grip kullanarak ) ve 230 kg ile tek tekrar , ardından 195 kg ile 2 set 5 tekrar yapmam gerekiyordu. son deadlift setinde de 150 ile paused deadlift vardı. ısınma setlerini de 60-100-140-180-200 ve 210 kg ile yaptım.
- videolarımda hep strap kullandığımdan sen nasıl powerlifter'sın diyebilirsiniz

, hook grip ile artık maksimumu tutabilecek duruma geldiğimi düşündüğümden sıkıntı yok. 225 kiloyu hook grip ile tutabildim tabi felaket bir acısı var ve nasırları kopartıyor bu yüzden deadlift'te sürekli hook yapmamak lazım. ara sıra çalışma setlerimde de kullanıp tekniği geliştireceğim bunun dışında ısınma setlerinden sonra strap ile devam edeceğim.
- 230 kiloluk deadlift sırasında sol göğsüme berbat bir ağrı girdi ve bunun etkisiyle ağırlığı kilitleyemedim. şu an sol göğsümde tarif edemediğim değişik bir ağrı var , deadlift sırasında göğüs sakatlanması sıradışı bir şey , hiç kimsede duymadım. kaldırırken göğsümün içe doğru sıkıştığını farkettim ve muhtemelen minör düzeyde bir yırtık oluştu. ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum , büyüklerimizin deyimiyle ciddi bi şey olsaydı duramazdım.

yine de fena tırstığımı söylemeliyim.
- sakatlıktan sonra devam edip etmemeyi düşündüm ve devam etme kararı aldım , hareket kabiliyetimi etkileyen bir durum yoktu sadece göğsümün sızladığını hissediyordum. 195 kg ile 2 set 5 tekrarı yaptım göğsüm kendini hissettirse de sorun yaşamadım.
- 150'lik pause deadlift'ten sonra ( double overhand ile yaptım ) ara vermeden plate pinching yaptım ve önkolları yakıp kavrama kısmını bitirmiş oldum. daha sonra da hafif back squat'a geçtim ve high bar squat ile 130 kg kullanarak 3 set 9 tekrar yaptım.
haftaya deadlift'te aynı ağırlık ile çalışacağım zira fail yaşadım. umarım bir sonraki antrenman bugünkü gibi berbat olmaz.
yeşil plakalar 10 kg , sarılar 15 , maviler 20 , kırmızılar 25 , dıştaki ufak plakalar da 7.5 ve 2.5