Yazinin heyecanlandiran en buyuk kismi candito advanced squat denenecek![]()
2014 yazında başlamıştım ağırlık çalışmaya. Deadlift'te 200 ile 6 yapıyordum, diyet sonrası 3-4'e düştü. High bar squat da 180 ile 4'ten 1'e düştü malesef smolov yüzünden. Şu an kilom 72. Candito'nun deadlift programını yapıyorum ama programa baya skeptik bakıyorum. İlk 8-9 antrenman rpe 0 denebilecek kadar hafif ağırlıklarla çalıştırıyor, okulda otururken daha çok yoruluyorum desem yeridir. Sonraki antrenmanda ise bi anda 30 kg atlayış var ki mantığı nedir çözemedim. Faydası olacağını da sanmıyorum açıkçası. Candito bu sistemi beli sakatken yapıyordu, sanırım iyileştiğini anladığı anda direkt ağırlık artışı yönüne gitmiş bu 30 kg atlayış bundan olsa gerek. Salona hep sabah 7'de gidiyorum, okul öncesi bir saat zamanım olduğundan istediğim yoğunlukta hipertrofi antrenmanı yapmaya zaman kalmıyor, bu nedenle bulk olayını iptal etmek zorunda kaldım, boş yere yağlanmanın lüzumu yok.
High bar squat da 180 ile 4'ten 1'e düştü malesef smolov yüzünden. Şu an kilom 72..
hocam sı joint sakatlığı gecirmissiniz eskiden bunu nasıl atlattınız bendede aynı sorun var programı bırakmadan atlatabilirmiyim.
Benchiniz kac? 80 den 72 ye dustunuz sanırım. Kiloya göre liftler gerçekten muazzam tebrik ederim.
Smolov benchi geçen sene ocak ayında uygulamıştım. Program başında 100 kilo 5 tekrar bench yapabilirken sonunda 1 tekrar zorlanarak çıkmaya başlamıştı.
Program sonunda benchten tiksindim ve uzun süre bu hareketi yapmadım. Bench squat ile deadliftten daha kolay ve sinir sistemini cok az yoran bir hareket olmasına rağmen onda bile overtraining oluşmuştu
Bench o kadar yıpratıcı gelmişken bana squat nasıldır düşünemiyorum![]()