Polislikmi subaylikmi

Emre94

Üye
Akadaşlar bu sene lise son bu 2 meslek arasında kaldım sizce bu mesleklerin +'ları ve -'leri nelerdir ve sizce hangi mesleği seçmeliyim?
polislik ve astsubaylık yani gerçi astsubaylıktan subaylığa geçilenebiliniyo diye biliyorum ama.Polislikte pymo mezunu olarak.

Son düzenleme:
polis ile subay saçma değilmi, polis ile astsubay desen hadi neyse

Müdür, astsubay olursan 5 6 yıl içinde (Lisans mezunları için geçerli) bi sınavla subaylığa geçilir ama çook zormuş öyle diyo çoğu astsubay.. Harp okulu var lys ye girmen gerek ama onun içinde

fakat acele et ön başvurular bitti biticek yani karar ver yap. astsubay olmak istersen kara kuvvetleri komutanlığı sitesinde ön kayıt mevcut. ordan yaparsın

Bence 260 aldıysan hiç askerliği düşünme polis ol.

270 aldım astsubaylığıda polisliğede başvuru yaptım

evet bayagı saglam yapı istiyor boy-kilo oranı düztabanlık renk körlügü hemofili gibi hastalık yada genetik bozukluklar varsa kesınlıkle olmaz askerlik dahada sıkı

Subaylıkta mesela ;

boy 170 diyelim kilo en fazla 75 en az 55 arasında degilse alınmıyor
+5 -15 yani

Son düzenleme:
iyi
astsubay- subay
maaşları ne kadar ? merak ettigim konudan birisi
özellikle astsubay ?

babam astsubay olduğu için size bilgi vereyim

yeni başlamış personel 1800 lira civarı alır jandarma olursanız 300-400 lira fazladan maaş alırsınız.
benim babam 27 sene çalıştı emekli olmadan önce 2009 senesinde 3200lira alıyordu jandarmaydı.
geçen sene kuzenim subay oldu oda 2800tl maaş alıyor jandarma olduğu için yoksa 2500tl civarı olurdu.

babam astsubay olduğu için size bilgi vereyim

yeni başlamış personel 1800 lira civarı alır jandarma olursanız 300-400 lira fazladan maaş alırsınız.
benim babam 27 sene çalıştı emekli olmadan önce 2009 senesinde 3200lira alıyordu jandarmaydı.
geçen sene kuzenim subay oldu oda 2800tl maaş alıyor jandarma olduğu için yoksa 2500tl civarı olurdu.

havacı nasıl ?

havacısı karacısı ayrımı yokki sadece jandarma ayrı.. ama maaş 1800 değil 2000 tl tabi doğu tazminatları falan da var..

arkadaşım bu meslekler yazı tura ile seçilecek meslekler değil. İçinde heves olacak askerlikte polislikte zordur, polislik dışardan kolay görünebilir ama çok ağır şartları vardır. Bi o kadar askerlikte öyledir. İyi düşün derim.

Ben düşündüm bence tam bana göre bir meslek. Başka bu meslekler ile ilgili bilgisi olan yokmu?

asker yapı ister yok boy yok kilo bunların hepsi hikaye kardesım ordakı komutanların insafına kalmıs seni gözün üstünde kaşın var diye elerler adam senı gecırmek ıstıyorsa vucudunda 50 cm ameliyat izi olsa geçirir bende hazırlanıyorum bakalım hayırlısı olsun

emre ben şuan astsubay olmak istiyorum ama sorarsan hiç mi hiç istemiyorum çünkü bi konuda da söylemiştim polis ya da asker olurum başka hiç bişey yapmam diye. polis olmaya puan yetmiyo inşallah asker olabilirim ama asker disiplini ve hiyerarşisi çok ağır.

Öncelikle merhaba , bilmiyorum şartların ne ? Bu iki mesleği yapmak zorunda mısın ? Seviyor musun ? Bunları bilmediğim için bir şey söylemek zor ancak kendi görüşüm bu iki meslekte şuan siyasetin aleti olmuş aynı zamanda gecesi gündüzü olmayan diye tabir ettiğimiz meslek türlerindendir. Disiplin , düzen vs.. bunlar sana göreyse polisliği seçebilirsin. Asker olmaktansa polis olup biraz daha sivil olabilirsin:)

En iyisi şöyle bişey yapsın :) memurlar.net e gir kardeşim.. askeri personel kısmında bir sürü subay astsubay var onları bi gör , dediklerini de..

Polis bir kaç tanıdık var onlar polis ol dediler. Ve bence polislik bana göre bir meslek.

Back
Yukarı