Power-Muscle-Burn 4 Gün Programı hk.

İyi günler. yaklaşık 3 aydır 5x5 programı uyguluyorum ancak bazı hareketlerde doygunluğa ulaşmaya başladım ve salona haftada 3 günden fazla gitmek istediğim için 1-2 ay yapabileceğim bi program arayışındayım. Öncelik olarak full body programlara verdim ama araştırma yaparken bu Power-Muscle-Burn 4 günlük olanı buldum. Farklı ve ilginç geldi denemek istiyorum daha önce deneyen var mı? Çoğu şey de olduğu gibi yine Türkçe kaynak konusunda sıkıntı yaşadım sizlere sormak istedim.

Program mantık olarak split program mantığnda ama işleyiş biraz farklı

1. Gün: Chest (Göğüs) ve Biceps (Ön kol)
  2. Gün: Dinlenme
  3. Gün: Quads ve Hamstring
  4. Gün: Shoulders (Omuz) ve Triceps (Arka kol)
  5. Gün: Dinlenme
  6. Gün: Back (Sırt), Calves (Baldır) ve Abs (Karın)
  7. Gün: Dinlenme
Her bölge için örneğin Göğüs için 4 hareket varsa programda bunun 1 tanesi burn(40 tekrar-yüksek tekrar) 1 tanesi power(max ağırlık düşük tekrar 3-5 tekrar ) 2 tanesi Muscle (klasik 8-12) setler şeklinde yapılmasını söylüyor.

Mutlaka konuşulmuştur ancak direkt böyle bi konu gözüme çarpmadı. Benim için önerebileceğiniz şu program daha faydalı olabilir tarzında önerilerinizde olabilir dikkate alacağım. Bu arada detaylı olarak programla ilgili https://www.kasveguc.com/kas-yapmak-icin-4-gunluk-antrenman-programi/ bakabilirsiniz.

Mevcut 5x5 ağırlıklar
Boy 178
kilo 74

BP : 70Kg (Plato)
Squat 80 KG (plato değil ancak power rack olmadığı için yüksek kilolara çıkmaya başladığım için sakatlıklar vs olmasın diye rep. i arttırıyorum alt vücut kuvvetli)
Deadlift 110Kg Alt vücudum üst kısma göre kuvvetli olduğunu biliyodum ancak bu kadar keyifle ve sağlam şekilde ilerleyebilmek DL de hoşuma gidiyo
Overhead press (plato) 40KG . artmıyor deload yaptım farklı hareketler denedim sağlıklı şekilde 5x5 çıkmıyor üst ağırlıklarla
Bentover row 65 kg idi yalnış hatırlamıyorsam. azıcık daha yukarıları görürüm sonra plato.

Bunlar ışığında içerisinde squat ve deadlift barındıracak full body programlarını da önerebilirseniz düşünürüm. Önümüzdeki hafta yukarıdaki programa geçiş yapmayı deneyeceğim. Teşekkürler şimdiden.

Back
Yukarı