Powerade , gatorade ( Maltodeks.. , dekstroz)

Arkadaşlar powerade ve gatorade içinde maltodekstrin ile dekstroz var içeriğinde ki bu antrenmandan sonra alınabilicek en iyi şeyler değil mi ? yani o zaman üzüm suyunun yerine whey proteini bu ikisinden biriyle karıştırıp shake yapıp içsek daha mantıklı olmaz mı ? kafama takıldıda.

Antrenman sonrası Bulk döneminde kilo*1 gram karbonhidrat alınması gerekiyor.O söylediğin içeceklerin hiçbiri bu kadar fazla karbonhidrat içeremez.

Antrenman sonrası Bulk döneminde kilo*1 gram karbonhidrat alınması gerekiyor.O söylediğin içeceklerin hiçbiri bu kadar fazla karbonhidrat içeremez.

sanırım yanlış anladın demek istediğim antrenman sonrası basit şeker ihtiyacı söz konusu bildğin gibi malto ve deksto da ant sonrası alınabilicek en iyi şeylerden olduğu söylenyor karbonhidrat adına. benim dediğimde powerade tarzı içeceklerinde bunlardan ihtiva ettği ...

sanırım yanlış anladın demek istediğim antrenman sonrası basit şeker ihtiyacı söz konusu bildğin gibi malto ve deksto da ant sonrası alınabilicek en iyi şeylerden olduğu söylenyor karbonhidrat adına. benim dediğimde powerade tarzı içeceklerinde bunlardan ihtiva ettği ...

Hayır doğru anladım.Maltodextrin ve dekstorz antrenman sonrasında insülin seviyesini yükseltsin diye alınır.Ancak enerji içeceklerinde normal bir sporcunun insülin seviyesini yükseltebilecek kadar maltodextrin veya dekstroz bulunmuyor.

İhtiyacın olan şekeri karşılamak için zaten 3-4 tane içsen.Bu da çok pahalı olur.Yani bu amaçla kullanımları gereksiz.

Hayır doğru anladım.Maltodextrin ve dekstorz antrenman sonrasında insülin seviyesini yükseltsin diye alınır.Ancak enerji içeceklerinde normal bir sporcunun insülin seviyesini yükseltebilecek kadar maltodextrin veya dekstroz bulunmuyor.

İhtiyacın olan şekeri karşılamak için zaten 3-4 tane içsen.Bu da çok pahalı olur.Yani bu amaçla kullanımları gereksiz.

mmm peki sofra şekeri işe yarar mı ? 50 60 gram civarında eklesek ? yani daha doğrusu yeterli olur mu ?

bır powerade de 33gr karbonhıdrat var oldukca ıyı bır rakam bu bırcok sporcunun spor sonrası ıhtıyacını karsılar

ole bulk dıyede kılo*1 gr almaya grek yok ben su an 114kg ım ve bulkum bu mantıkla 114 gr basıt karbo almam gerekkı bu benı bı haylı yaglandırır

30-50gr herkes ıcın ıdealdır ( metformın gıbı bır destek alınmadıgını varsayarak)

mmm peki sofra şekeri işe yarar mı ? 50 60 gram civarında eklesek ? yani daha doğrusu yeterli olur mu ?

Kg başına 1 gr bu başlıkta diez de doğruluyor.İstersen bir göz at.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-nl-k-ve-antreman-t10465p2.html

Ayrıca 30 gramın yeterli olduğunu düşünüyorsan yine çok pahalı olucaktır.Bu ürünlerin saf hali oldukça ucuz o şekilde temin etmen daha iyi olur.

Hayır sofra şekeri uygun değildir.İçeriğinin yarısı fruktoz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sakkaroz

bunlar "performans sporcuları " ve sıcak ortamlarda "elektrolitik denge " açısından hazırlanan serumlardır...tüm markaları pek bilmiyorum , ama muhtemelen " sporcu içecekleri" ....(bir de "enerji içecekleri" var ki bunlardan uzak durulması gerekir...ya da çok sınırlı miktarda ve sadece uyarıcı olarak )...

bu nedenle , sporcu içecekleri normal ,ortalama body antrenmanlarında gereği olmayan içecekler dir...,ancak ortam sıcak ,aşırı terleme vb ve "diyet + sert öüsabaka tipi çalışma "gerekliliği durumlarında sınırlı olarak kullanılabilinir...

• Like
Reactions: R10
Back
Yukarı