Pro. Vücutçuların Otomobilleri

darrem charlesin 14 tane lux arabası var araba delisi

Ronnie'nin Arabaları,
Arabadan anlıyor hani adam ,
O kadar param olsa gerçi bende anlarım :)

Eklentiler

• ronniecar.jpg
    ronniecar.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 434
  • ronniecar2.jpg
    ronniecar2.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 452
amerikada 2008 model 0 km mustang shelby GT nekadar? 11 bin dolar yani 15 milyar. ama türkiyede 120 milyar. amerikada lux araba olması luxden cıkmıştır türkiyede kartal fiyatına orda böyle arabalar alınıyor

Amerikada hakikaten ucuz bizde pahali olan corvette'ler mustang'ler. Yalniz amerikada yasayan biri olarak sunu not dusmem gerekir. Sonucta burada bu bahsettigimiz arabalarin ucuz oldugunu herkes biliyor. Onun icin de kimse kafasini cevirip bakmiyor. Istediginiz "marka" etkisini yaratmak icin burada luks sinifina giren bir sey almaniz gerekiyor yine. Bu aslinda giyimde de boyle. Tommy Turkiye'de cok kazik. Burada bakiyorsunuz Afrika-Amerika kokenli fakir halkin bir numarali kiyafeti. Amerikan Tiky'lerinin ustunde gormeniz mumkun degil. Onun icin elinize firsat gecerse Amerika'dan ucuzluk magazalarindan 10 dolara aldigi (turkiyede 60 dolara satilan) pantalonu t-shirti gozunuze sokmaya calisan bir arkadasiniz olursa bu bilgiyi kullanip bol bol dalga gecin :).

Almanyada boss markasının bişey ifade etmediği görülürken türkiyede boss fiyatlarının tavan yapması çok ilginç.
Amerikan arbalarının amerikada ucuz olmasının yanısıra vergilerindeki yükseklik te gözönünde bulundurulmalı.
Amerikada vergiler çok yüksek arkadaşlar.

Amerikada vergiler yuksek derken herhalde gelir vergisinden bahsediyorsun doggetman. Evet, gelir vergisi yuksek eyaletten eyalete degismekle beraber ulke ortalamasi sanirim %35 civari. Bu parayi ne yaparsaniz yapin catir catir aliyorlar. Ama onun disinda arabadan extra bir vergi almak soz konusu degil. Alim sirasinda zannediyorum %7 vergi. Yanlis hatirliyor da olabilirim. Yillik vergiler de dusuk, yalniz kaskodan cok fena geciriyorlar.

Doğru diyorsun ,
bir arkadasım sölemişti bana,
ama amerika değil almanya idi sanırım ,
gerçekten ucuz muş orada,
evet türkiyeye göre almanyada araba biraz ucuz ama o kadarda degil.yani 2008 model bi lüx arabayi 11 bin dolara alman IMKANSIZ.ben 2001 model bmw cabrioya 18 bin euro verdim.her yerin gelir düzeyi ayri ve yasamasida ayri.ben izine türkiyeye gelince arkadaslar soruyor maasin ne kadar bende diyorum 2500 euro.ovvv diyorlar köseliksin sen yani aylik 5 milyarin var sen cok zenginsin diyorlar.ama benim bir aylik ev kiram 700 euro yani bir bucuk milyara yakin,bi ekmek 1 euro yani oda 2 milyona yakin.bunlari göz önüne almak lazim

benimde bir arkadaşım almanyadan izne geldi sivasli nin dediği gibi 2500 euro maaş alıyor fakat geçinemiyor son 3 senedir her sene istanbula gelip bir kaç ay kalıyor kendini buraya alıştırmaya burda iş imkanı bulmaya çalışıyor artık almanyanın cazibesi olmadığını anlatıyor.yani araba ucuz diye almanyada yaşamak ucuz demek değil o arabanın servis ücreti ne kadardır kimbilir.

Back
Yukarı