Profesyonel arkadaşlar bakabilir mi? Antrenmandan Sonra Sıcak Duşun Etkisi var mı?

Chevq

Üye
Merhaba arkadaşlar. 10 yıl önce antrenmandan sonra sıcak su kasları gevşetiyor diye havuza girmeyen arkadaşım vardı. Geçen ağır bi antrenman yaptıktan sonra sıcak duş alınca pump halinde ki kaslarım yumuşamaya başladı ve arkadaşın dediği aklıma geldi. Acaba bilimsel bir dayanağı var mı?

Sıcak suyla duş un kas gelişimine olumsuz etkisi varsa antrenmandan sonra soğuk suyla duş mu almalıyım yoksa hiç duş almayıp soğuduktan sonra mı duş almalıyım?

Sıcak suyun pumpu alması pek birşey ifade etmiyor, pump kas gelişimini sağlamıyor zaten şöyle bir olay var ama sıcak suyun daşşaklarına deymesi spremlerini öldürüyor.
Şöyle söyliyeyim sıcak ve soğuk suyun farklarını, sıcak su kaslarını gevşetir, derinin gözeneklerini açar, ruhuna da iyi gelebilir dinlendirici etkisi var diyelim.
Soğuk su ise derini sıkılaştırır, yeterince soğuksa kaslarına şok uygular ( bu kulağa hoş gelsede anreman sonrası zaten çok yorulmuş ve toparlanmaya çalışan kasların için pek de iyi bir şey değil), banyo sonrası mutluluk hormonunu artırır, daşşaklarına soğuk şeylerin değmesi iyi olduğundan testesteronunu artırır.
Kendim kışları her sıcak banyonun sonunda soğuk bi duş alıyorum banyodan çıkınca donmıyayım diye, yazları ise çoğunlukla soğuk duş alıyorum iki türlüyüde çok abartmamak gerek.

Back
Yukarı