Profosyonel vücut geliştirici olabilirmiyim?

Ben 20 yaşındayım ve vücut geliştirmeyle 3 senedir ilgileniyorum.Bu 3 sene içinde çok düzenli çalışmadım ama son 1 sene içinde çok araştırdım ve ilgim daha da arttı. Sizlere soracağım gelişmek için acaba geç mi kaldım, bu yaştan sonra vücudumu profesyonelliğe kadar götürebilirmiyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.

tutku ve irade meselesi. eğer yıllar boyunca tutkunu muhafaza edebilirsen ve en ağır antremanlarda bile iradenle pes etmeye karşı koyabilirsen istediğin her şey olabilirsin diye düşünüyorum ben.

bana bir arkadaşım sende çok istek var demişti. Daha erken başlasaydın şimdiye en azından türkiyede dereceye girerdin demişti ama zamnında spor salonuna gitmedim kimsede yönlendirmedi. Bundan sonra başlamayı düşünüyorum, bakalım nolcak.

zoparrat'a katılıyorum. Eğer 2-3 sene önce bu şekilde düşünüp de çalışmaya başlasaydın. Farkedicek tek şey derecelere girmeye 2-3 sene önce başlamış olman olurdu.. 3 sene düzensiz çalışsan da, sonuçta neyin nasıl olduğunu görmüşsündür. belli bir bilgi birikimin olmuştur.. bunlardan yola çıkarak, Azmini ve hırsını kaybetmediğin sürece, yemene içmene uyumana antremanlarına her şeye özen göstererek bir yerlere gelebiliceğine inanıyorum..

cengizcanx,
üye fotoları bölümüne fotoları koy ve forumumuzdaki daha bilgili arkadaşlardan yardım istemeyi deneyebilirsin profesyonel olup olamayacağın konusunda sana daha yararlı olacaklardır...

Genetiğimin müsait olup olmadığını nasıl anlayacağım ?

Vücudunda belli bir kas kütlesi oluşturmamış kişilerin fiziğine bakılarak genetiği hakkında bir yorum yapılabiliceğini sanmıyorum.. bence en az 6 ay düzenli çalışmalı, ondan sonra fotolarını koyup genetiği hakkında konuşulmalı.. Bu sporla ilgili biraz alt yapı olmalı diye düşünüyorum.. (benim düşüncem)

en baba kürlere girip vücudun için gerçekten para harcaman lazım bunu yapıp üstünede genetiğinin gerçekten iyi olması lazım ki bildiğim kadarıyla türkiyeden pro ünvanını almış 2 sporcu var

en baba kürlere girip vücudun için gerçekten para harcaman lazım bunu yapıp üstünede genetiğinin gerçekten iyi olması lazım ki bildiğim kadarıyla türkiyeden pro ünvanını almış 2 sporcu var

tabi birazda bu konu var, bu işi pro olarak yapabilmek için öncelikle maliyet gerekiyor.. sonuçta kendin belli bir seviyeye gelmeden sponsor bulman çok zor. o seviyeye gelebilmek içinde kullanacağın kürlere ve bu tarz şeyler sağlam para harcaman gerekir..

Sağlam para harcayacaksın, sağlam eklemlerini ve iç organlarını zorlayacaksın, sağlam zaman harcayacaksın. Tüm bunlar neticesinde bir üç ile dört sene sonra müsabakaya çıkacak bir adam olursun da ne derece alırsın bilinmez. Artık son tahlilde görünümün diğerlerinden iyi olup da birinci olabilirsen artık profosyonel olup milli takıma seçilirsin. Herşeyi herkesten süper yapıp da genetiğin diğerlerinden geriyse birinci olman da zor olur. Yani emek harcayıp da bir sonuç görmeden profosyonel olabilirsin demek zor olduğunu yarışmak için değil de yaşam için yapmaya devam etmeni öneririm. Zaten bir potansiyelin olup da farkına varılmaya başlanıldığında kendiliğinden müsabık bir sporcu olursun. Profosyonel olur musun? Belki olursun. Yaşayıp göreceksin.

genetiğinin uygun olması ayrıca bol paranın olması lazım sadece istekle olmaz.Ama bunların yanında iyi bir hırs lazım. Hatırladığım kadarıyla roni colemanda 25 26 yaşında başlamıştı bu işe.

şimdi estetik fenomenin yazısını okudum bişeyler ekliyim dedim.Bencede bu işe müsabık olacam diye başlama çünkü herşeyi çok iyi yaparsın çok paralar harcarsın ama genetiğin çok iyi değildir.Genetiği iyi olan bir adam senin yaptıklarını yapmadan senden daha iyi olabilir bu da insana çok koyar.Ama sen bu sporu sağlık için hayat için devam ettirirsin ilerde baktın ki potansiyel var ozaman karar verirsin pro olmaya.

Son düzenleme:
1.genetiğin müsait olacak
2.profesyonel olmak istiyorsan parada lazım çünkü bu sporun protein tozuna,aminoasidine,iğnesine ,para yetişmez parada lazım
3.paranda varsaaa,azim ve sabır lazım

tüm bunlara sahipsen bir kaç yıl sonra seni mr.olimpiada izleriz arkadaş...

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı dikkate alıp sıkı çalışacağım. Daha iyi gelişince fotolarımıda koyarım.

bunu en iyi serdar aktolga gibi yıllardır amatör yarışıp pro.olamayan müsabıklara sormak lazım..
pro olmak çok zordur.

Back
Yukarı