Programı Günlere Dağıtmak

dts_1994

Üye
3.ayımdayım,bu aya kadar programımı 2 güne bölmüştüm
göğüs-biceps-sırt
omuz-triceps-bacak
şeklinde ancak bacak ve sırttan verim alamıyorum ayrıca salonda çok fazla vakit geçiriyorum,şimdi programı 3 e böldüm salı-perşembe-cumartesi-pazar gidebiliyorum,dağılım şöyle
salı:göğüs-biceps
perşembe:omuz-triceps
cumartesi:kanat-bacak
pazar:biceps-triceps
korkum şu bu şekilde göğüs ve omuz haftada sadece 1 gün çalışacak ne kadar verim alırım normalde haftada 2 gün çalışmaya bile az verim alıyordum

3 ay split program için erken diye düşünüyorum. yerinizde olsam tüm vücut programı uygulardım. ama 3e bölmekte ısrarlıysanız en bilindik 3 gün splitlerinden birini uygulayabilirsiniz.

çekme - itme - bacaklar
göğüs ve sırt - bacaklar - omuzlar ve kollar

ağır gelirse 2 gün split veya tüm vücuda dönebilirsiniz.

3 ay split program için erken diye düşünüyorum. yerinizde olsam tüm vücut programı uygulardım. ama 3e bölmekte ısrarlıysanız en bilindik 3 gün splitlerinden birini uygulayabilirsiniz.

çekme - itme - bacaklar
göğüs ve sırt - bacaklar - omuzlar ve kollar

ağır gelirse 2 gün split veya tüm vücuda dönebilirsiniz.

ilgilendiğin için saol ama tam anlamadım eğer yerimde olsan 2 ye bölünmüş programımı uygulardın diyosun,birde bilindik splitten kastın
göğüs-sırt
bacak
omuz-biceps-triceps mi ?

ilgilendiğin için saol ama tam anlamadım eğer yerimde olsan 2 ye bölünmüş programımı uygulardın diyosun,birde bilindik splitten kastın
göğüs-sırt
bacak
omuz-biceps-triceps mi ?

spora başlayalı 3 ay olmuş olması sebebiyle 3 e bölünmüş bir program ağır gelebilir diye düşünüyorum. çünkü 3 günlük programlar 3 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde uygulanır. yani yeni başlayan bir sporcuyu zorlayabilir. bu sebeple bölünmemiş (tüm vücudu kapsayan) yani tek günden oluşan bir program 1 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde veya çekme - itme şeklinde 2 ye bölünmüş bir program 2 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde uygulanırsa daha uygun olur kanaatimce. 3 e bölmek istersen yapman gereken;
çekme - itme - bacaklar
göğüs ve sırt - bacaklar - omuz ve biceps triceps
bu iki programdan birisi olabilir.
ingilizcen iyiyse aşağıdaki link program oluşturmanda yardımcı olacaktır. bu sıralar baya çok paylaşıyorum bunu. :)
http://www.exrx.net/Lists/WorkoutMenu.html

spora başlayalı 3 ay olmuş olması sebebiyle 3 e bölünmüş bir program ağır gelebilir diye düşünüyorum. çünkü 3 günlük programlar 3 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde uygulanır. yani yeni başlayan bir sporcuyu zorlayabilir. bu sebeple bölünmemiş (tüm vücudu kapsayan) yani tek günden oluşan bir program 1 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde veya çekme - itme şeklinde 2 ye bölünmüş bir program 2 gün çalışma 1 gün dinlenme şeklinde uygulanırsa daha uygun olur kanaatimce. 3 e bölmek istersen yapman gereken;
çekme - itme - bacaklar
göğüs ve sırt - bacaklar - omuz ve biceps triceps
bu iki programdan birisi olabilir.
ingilizcen iyiyse aşağıdaki link program oluşturmanda yardımcı olacaktır. bu sıralar baya çok paylaşıyorum bunu. :)
http://www.exrx.net/Lists/WorkoutMenu.html

gittiğim yer belediyenin gym i salı-perşembe-cumartesi-pazar dışında gitme şansın yok kapalı oluyo

Back
Yukarı