2008 Ağustos ayından beri vg ile ilgileniyorum. İlk 1 yılda iyi bir gelişme göstersem de son bir yıldır deyim yerindeyse yerimde sayıyorum, hatta gerilemeye başladım. 46 kilo olarak başladım 58,5 kiloya 2009 Temmuz ayında ulaştım. Boyum 1,67.
2x2 şeklinde çalışıyorum. Yani 1 bölgeyi haftada 2 gün. Birinci gün Göğüs-Biceps-Triceps. İkinci gün Omuz-Sırt-Bacak şeklinde. Mayıs başından beri antrenmandan önce Animal Pak, çıkışında Weider %100 isolate kullanıyorum. Gece yatarken de casein ağırlıklı protein karışımı kullanıyorum. Etkilerini hisseder gibi oldum.
Şu anda 55-56,5 kilodayım. Bir türlü kilo alamıyorum. Vücudumda da yağlanmanın başladığını hissediyorum. Artık pes etmek üzereyim, sürekli gerileme hissi başladı. Huzurum tamamen kaçtı. Moralim sıfır diyebiliriz. Bu yüzden yaza girerken yeni bir program düşündüm. Artık son umutlarım.
Birinci Gün
Göğüs ve Biceps
4x10 Incline Bench Press
3x10 Incline Dumbell Fly
3x10 Bench Press
4x12 Pullover
Göğüs programım 2 aydır uyguladığım program. Değiştirmedim
3x10 Dumbell Curl (Barbell Curl uzun zamandır çalışıyorum. Dumbell'a geçmeyi düşünüyorum.
3x10 Preacher Curl (Salondaki makina bunun için hiç de uygun değil ancak alternatifini bulamadım.)
İkinci Gün
Bacak
3x10 Squat
3x10 Leg Press
3x10 Leg Curl
3x10 Calf Raise
Üçüncü Gün
Omuz ve Triceps
4x10 Dumbell Press
3x10 Lateral Raises
3x10 Barbell Row Çene Altı
4x10 Bent Dumbell Arka Omuz
3x10 Triceps Pushdown V-Bar
3x10 Alna Press
Dördüncü Gün
Sırt ve Bilek
3x10 Lat Pulldown Göğse
3x10 Bent Barbell Rowing
3x10 Dumbell Rowing
3x10 Barbell Palm Up
3x10 Reverse Barbell Curl
Bu şekilde bir program düşündüm. Karın hareketlerini haftada 2 tekrar herhangi bir çalışmanın altına eklemeyi düşünüyorum. 4 gün çalışma 1 gün dinlenme sonra baştan tekrar şeklinde çalışmayı planlıyorum.
Buna alternatif olarak da 3 günlük bir çalışma düşündüm.
Göğüs-Biceps-Bilek
Omuz-Sırt-Triceps
Bacak
Bu şekilde olursa yine haftada 2 tekrar girmeyi düşünüyorum. 3 gün antrenman 1-2 gün dinlenme sonra tekrar 3 gün antrenman şeklinde.
Sizce bu programlar bana uygun mudur? Triceps ve Biceps için üçüncü hareketleri eklemem gerekir mi?
Haftada 1 gün çalışma benim için yeterli olur diye düşünüyorum. Ancak iki çalışma arası 2-3 günü geçtiği zaman kendimi huzursuz hissediyorum. Programı 3 ya da 4'e böldüğüm zaman da ister istemez bu gerçekleşiyor.
Birkaç resim eklemenin yorumlarınıza faydası olacağını düşünüyorum. İlk hallerim ne yazık ki yok. Geçen sene Ekimden bu yana ara ara çektiğim fotoğraflar var sadece. Onlar da da poz mantığı yok. Farklı saatlerde çekildiği için ışık etkisi de çok fazla. Ama yine de ekliyorum.
İlk 4 foto Ekim ayından. Sonraki 4 Kasım. Sonraki 2 Ocak ayının.
Bacak çalıştığım günler düşük tempo koşmak da planlarımda var. Yaza girerken biraz da yağ yakmak istiyorum. Sizce ihtiyacım var mı? Özellikle bel bölgemde bir kalınlaşma başladı.
Yorumlarınızı bekliyorum.
2x2 şeklinde çalışıyorum. Yani 1 bölgeyi haftada 2 gün. Birinci gün Göğüs-Biceps-Triceps. İkinci gün Omuz-Sırt-Bacak şeklinde. Mayıs başından beri antrenmandan önce Animal Pak, çıkışında Weider %100 isolate kullanıyorum. Gece yatarken de casein ağırlıklı protein karışımı kullanıyorum. Etkilerini hisseder gibi oldum.
Şu anda 55-56,5 kilodayım. Bir türlü kilo alamıyorum. Vücudumda da yağlanmanın başladığını hissediyorum. Artık pes etmek üzereyim, sürekli gerileme hissi başladı. Huzurum tamamen kaçtı. Moralim sıfır diyebiliriz. Bu yüzden yaza girerken yeni bir program düşündüm. Artık son umutlarım.
Birinci Gün
Göğüs ve Biceps
4x10 Incline Bench Press
3x10 Incline Dumbell Fly
3x10 Bench Press
4x12 Pullover
Göğüs programım 2 aydır uyguladığım program. Değiştirmedim
3x10 Dumbell Curl (Barbell Curl uzun zamandır çalışıyorum. Dumbell'a geçmeyi düşünüyorum.
3x10 Preacher Curl (Salondaki makina bunun için hiç de uygun değil ancak alternatifini bulamadım.)
İkinci Gün
Bacak
3x10 Squat
3x10 Leg Press
3x10 Leg Curl
3x10 Calf Raise
Üçüncü Gün
Omuz ve Triceps
4x10 Dumbell Press
3x10 Lateral Raises
3x10 Barbell Row Çene Altı
4x10 Bent Dumbell Arka Omuz
3x10 Triceps Pushdown V-Bar
3x10 Alna Press
Dördüncü Gün
Sırt ve Bilek
3x10 Lat Pulldown Göğse
3x10 Bent Barbell Rowing
3x10 Dumbell Rowing
3x10 Barbell Palm Up
3x10 Reverse Barbell Curl
Bu şekilde bir program düşündüm. Karın hareketlerini haftada 2 tekrar herhangi bir çalışmanın altına eklemeyi düşünüyorum. 4 gün çalışma 1 gün dinlenme sonra baştan tekrar şeklinde çalışmayı planlıyorum.
Buna alternatif olarak da 3 günlük bir çalışma düşündüm.
Göğüs-Biceps-Bilek
Omuz-Sırt-Triceps
Bacak
Bu şekilde olursa yine haftada 2 tekrar girmeyi düşünüyorum. 3 gün antrenman 1-2 gün dinlenme sonra tekrar 3 gün antrenman şeklinde.
Sizce bu programlar bana uygun mudur? Triceps ve Biceps için üçüncü hareketleri eklemem gerekir mi?
Haftada 1 gün çalışma benim için yeterli olur diye düşünüyorum. Ancak iki çalışma arası 2-3 günü geçtiği zaman kendimi huzursuz hissediyorum. Programı 3 ya da 4'e böldüğüm zaman da ister istemez bu gerçekleşiyor.
Birkaç resim eklemenin yorumlarınıza faydası olacağını düşünüyorum. İlk hallerim ne yazık ki yok. Geçen sene Ekimden bu yana ara ara çektiğim fotoğraflar var sadece. Onlar da da poz mantığı yok. Farklı saatlerde çekildiği için ışık etkisi de çok fazla. Ama yine de ekliyorum.
İlk 4 foto Ekim ayından. Sonraki 4 Kasım. Sonraki 2 Ocak ayının.
Bacak çalıştığım günler düşük tempo koşmak da planlarımda var. Yaza girerken biraz da yağ yakmak istiyorum. Sizce ihtiyacım var mı? Özellikle bel bölgemde bir kalınlaşma başladı.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Eklentiler
-
DSC02764.JPG67,1 KB · Görüntüleme: 367
-
DSC02768.JPG147,3 KB · Görüntüleme: 382
-
DSC02787.JPG212,6 KB · Görüntüleme: 381
-
DSC02796.JPG105,1 KB · Görüntüleme: 355
-
DSC02884.JPG53,5 KB · Görüntüleme: 361