Öncelikle hepinize merhaba dostlar, aranıza daha yeni katıldım. Arkadaşlar ben BB'ye başlayalı tam 4.5 ay oldu. Tam donanımlı bir salonda çalışıyorum ve programımı oradaki hocaya hazırlatmıştım. Benim yaşım 19, boyum 177cm ve kilom 69~70. Antrenmanı haftada 3 gün olacak şekilde yapıyorum(Salı-Perşembe-Pazar). İlk önce hocanın verdiği programımdan biraz bahsedeyim:
Başladıktan itibaren ilk 3 ay içerisinde;
1.Chest Press adı verilen modern bi makinada 4*12
2.Biceps için Hammer Curl hareketi 4*15
3.Shoulder Press isimli makinada 4*12
4.Triceps Push Down 4*10
5.Ön kol için Barbell Wrist Curl hareketi 4*12
6.LAT Pull Down 4*12
7.Leg Extension 4*12
8.Declined Crunch 3*25
9.Back Extension 3*25
şeklinde bir program uyguladım. Sonrasındaki 1.5 aydan beri ve hala devam ettiğim program ise;
1.Bench Press 4*12/10/8/6( Ağırlığı artırarak, piramit stili)
2.Butterfly 4*10
3.Shoulder Press( bahsettiğim makinada) 4*12
4.Lateral Raise 4*12
5.Biceps Curl Bar 4*10
6.Triceps Push Down 4*12
7.LAT Pull Down 4*12
8.Rowing 4*12
9.Leg Extension 4*10
10.Declined Crunch 3*25
11.Back Extension 3*25
şeklinde.
Arkadaşlar asıl benim sormak istediğim ve sizden yardımlarınızı beklediğim konu ise: Bu hareketlerin tamamını antrenmana gittiğim gün içerisinde yapmam.
Antrenman sırasında yaşadığım en büyük sorun, bu forumda da çoğu yerde bahsedildiği gibi ''güç kaybı''. Hareketleri başlarda doğru bir şekilde uygularken artık ortalarda ve sonlara doğru diğer hareketleri güç kaybı nedeniyle doğru yapamama sorunları ortaya çıkıyor.
Beslenme ise; öğünlerimde proteine ağırlık veriyorum, herhangi bir supplement kullanmıyorum.
Buraya birkaç resmimide koyarak sizden ideal bir program tavsiyesi bekliyorum. Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın

Arkadaşlar ayrıca eklemeyide unutmuşum, BB'in yanında Taekwondo yapıyorum ve BB için haftalık çalışma gününde artırma yapabilirim.
Başladıktan itibaren ilk 3 ay içerisinde;
1.Chest Press adı verilen modern bi makinada 4*12
2.Biceps için Hammer Curl hareketi 4*15
3.Shoulder Press isimli makinada 4*12
4.Triceps Push Down 4*10
5.Ön kol için Barbell Wrist Curl hareketi 4*12
6.LAT Pull Down 4*12
7.Leg Extension 4*12
8.Declined Crunch 3*25
9.Back Extension 3*25
şeklinde bir program uyguladım. Sonrasındaki 1.5 aydan beri ve hala devam ettiğim program ise;
1.Bench Press 4*12/10/8/6( Ağırlığı artırarak, piramit stili)
2.Butterfly 4*10
3.Shoulder Press( bahsettiğim makinada) 4*12
4.Lateral Raise 4*12
5.Biceps Curl Bar 4*10
6.Triceps Push Down 4*12
7.LAT Pull Down 4*12
8.Rowing 4*12
9.Leg Extension 4*10
10.Declined Crunch 3*25
11.Back Extension 3*25
şeklinde.
Arkadaşlar asıl benim sormak istediğim ve sizden yardımlarınızı beklediğim konu ise: Bu hareketlerin tamamını antrenmana gittiğim gün içerisinde yapmam.
Antrenman sırasında yaşadığım en büyük sorun, bu forumda da çoğu yerde bahsedildiği gibi ''güç kaybı''. Hareketleri başlarda doğru bir şekilde uygularken artık ortalarda ve sonlara doğru diğer hareketleri güç kaybı nedeniyle doğru yapamama sorunları ortaya çıkıyor.
Beslenme ise; öğünlerimde proteine ağırlık veriyorum, herhangi bir supplement kullanmıyorum.
Buraya birkaç resmimide koyarak sizden ideal bir program tavsiyesi bekliyorum. Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın

Arkadaşlar ayrıca eklemeyide unutmuşum, BB'in yanında Taekwondo yapıyorum ve BB için haftalık çalışma gününde artırma yapabilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: