Program Yardım Lütfen.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan devraze
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba 2 aya yakın bir süredir bu sporu yapıyorum. İlk ay programımda istediğim performansı yakaladım ancak 2. ayda bi gelişme göremeyince programımda veya çalışma tarzımda bi yanlılık olduğunu düşündüm. İlgili kişiler yardımcı olup uygun bi program önerirlerse çok sevinirim

Ölçülerim:

Başlangıç Omuz 108 Göğüs 86 Bel 77 Kol 28 Bacak 50 Kilo:60.3 Boy: 1.80
1. ay sonu Omuz 109 Göğüs 93 Bel 75 Kol 31 Bacak 50 kilo:61.2

Şu an 2. ayın sonuna gelmek üzereyim Ölçüler

Omuz 109 Göğüs 94 Bel 75 Kol 31.5 Bacak 50 Kilo:62.3

Programım salon hocamın böldüğü üzere 2 gün şeklinde

1. Gün Göğüs-Sırt/Kanat-Bacak
2. Gün Omuz-Ön kol- Arka Kol
Karın bölgesi egzersizlerim ise her gün

Programım

Göğüs : 1- Bench Press, 2-Bench Press(incline) 3-Dumbell Pullover 4-Dumbell Fly 5-Cable Cross Over 6-Butterfly

Sırt/Kanat : 1- Sırta Çekme 2- Göğüse Çekme 3- Karna Çekme 4- Single Arm Row(Asıl İsimlerini bilmiyorum o yüzden Türkçe isimleriyle yazdım k. bakmayın)

Omuz : 1- Lateral Rise 2- Lateral Rise (Seated) 3-Upright Row( Z Bar ) 4- Upright Row Benzeri çevirme haraketi tam ismini bilmiyorum k.bakmayın

Ön Kol : 1-Barbell Curl 2-Alternate Curl

Arka Kol : 1-Tricep Push Down 2- Single Extension ( Ayakta ) 3- Alna Press

Bel/Karın : 1- Mekik 2- Sıkıştırma 3-Ters Mekik

Bacak : 1- Makinede Ön Bacak 2- Makinede Arka Bacak 3- Bar ensede Çökme

Şimdiden Teşekkür ederim.

Merhaba devraze, öncelikle gelişme yok demişsin ama yazdığın kadarıyla 2.ayda da gelişmeye devam etmişsin. Biraz acelecisin galiba. Bence hocana güven ve çalışmaya devam et. Bakalım 3. ayda ne olacak. Gelişme tamamen durmadıkça sorun yok demektir.

2. ay içinde oluşan gelişim ilk hafta içinde gerçekleşti şu an son haftadayım 2 haftadır en ufak bi gelişim olmadığı için biraz şüphe duydum açıkçası. Ayrıca forumda okuduğum kadarıyla programımın bölünme tarzınında yanlış olduğu konusunda kuşkulandım. Salon hocamlada görüştüm ağırlık arttırmamı söyledi ki zaten uygulayabildiğim en ağır şekilde çalışıyorum. Yinede yorum için teşekkür ederim bi süre daha bekliyim bakalım bir gelişme olucakmı.

3er set 8 tekrar ise çok ağır bir program olmuş.
İlk günkü göğüs - sırt - bacak gibi 3 tane büyük kası aynı anda çalıştırmak çok yanlış.
2.günkü programda yine 3 bölge giriliyor ve omuz bölgesinde hiç press yok. Sadece triceps push down hareketi için ön omuza etkisinden biraz söz edilebilir.
Bu programı uygulamak yerine FleXor hocamızın verdiği programları uygulayarak yola devam ederseniz çok daha isabetli bir karar vermiş olursunuz.

Programımı 3 e böldüm Göğüs-Triceps/Sırt*Kanat-Biceps/Omuz-Bacak olarak çalışıyorum birkaç gündür ve biraz daha yararlı geldiğini hissediyorum. 2. ayın son 3 gününe girdim bu 3 günüde tamamlayıp 3. aya sizlerinde önerisiyle yeni programla girmek isterim. Yardımız için teşekkürler.

Back
Yukarı