protein tozu da doğal yol.şimdi şöyle bir durum var,bu konuda açılan başlıklarda hep yazılır çizilir,yiyorum yiyorum kilo alamıyorum,ama inanın çok yiyorum.bazı arkadaşlar da çıkar der ki o zaman bir doktora git,bağırsaklarına bakılsın kurt olabilir,yada hormonlarda değerlerde problem olabilir vs.ben size söyleyeyim mi,bu spesifik şeylerin olma ihtimali %5 bile değildir eminimki.tek sorun az kalori almak.ektomorfsan endo-mezo lardan daha fazla kalori ihtiyacın olabilir(yanlış olmasın ekto kilo alamaz algısı da dogru degil,sadece hızlı metabolizma sonucu ihtiyac daha fazla olabiliyor).tek yapman gereken 3 aşağı 5 yukarı kalori hesabı yapıp belli bir hedef koyup onu tutturmaya calısmak.şu kadar öğün yiyorum,şu zaman yiyorum,doyasıya kadar yiyorum patlıyorum,ama inan çok yiyorum vs değil,gün sonunda şu kadar kalori aldım arkadaş,ve 1-2 hafta sonunda da aynı şartlarda tartıldıgımda şu kadar kilo aldım-alamadım-verdim demen lazım.gidişatı kontrol edip ona göre kaloriyi artırıp azaltmak lazım.mesela 3000 kaloriyle beslenerek başla takıl 1-2 hafta sonra tartıl bakalım,alıyor musunuz almıyor musunuz o zaman görelim.