Protein agırlıklı omlet

mertakb

Üye
ihtiyacımız olan seyler pekde zor bulunan seyler degil

Malzemeler:3 yumurta(ihtiyaca göre),100gr lor peyniri,10 adet zeytin,ketcap,kekik,tuz,karabiber,süt

öncelikle tavanın sadece tamamını ıslatmak icin zeytinyagı koyucagız ancak sadece tavanın dibi ıslanması icin fazlasına gerek yok daha sonra yumurtayı çırpma işleminden sonra malzemelerimizi çırpmıs oldugumuz yumurtanın üstüne koyacagız önce 1 cay kasıgı süt ekliyecegiz daha sonra tuz karabiber ekleyip tavamıza koyacagız yaklasık 5-10 sn sonrasında cekirdekleri cıkartılmıs zeytinleri ve lor peynirimizi omletiminizin icine atıcagız eger tadını daha güzel hale getirmek isterseniz cok az da ketcap sıkıp omleti 2 ye katlayın ve muhtesem tadın keyfine vararak protein agırlıklı bir ögün gecirin.... thums:

bende biraz önce küçük ton balığının üstüne 2 yumurta kırıp tavada pişirdim ve yedim tamam çok iyi bir öğün değil ama denenebilir yenebiliniyor:D

bunu bi gün denemeni tavsiye ederim gercekten güzel oluyor yanlz dedigim malzemeleri kesnlkle koymayı unutma ketcap da cok ayrı bi lezzet veriyor..:)

yanındada süt güzel gider.. 1 büyük bira bardagı light veya yarım yaglı süt tercihimdirthums:thums:

beyler bu arada düzeltmek istiyorum kaşık süt degil ölcümüz çay bardagı 1 cay bardagı süt koyucagız cırpma isleminin ardından

pekiya tavaya doğrudan kırarsak yumurtayı ne omlet nede suda direk tavaya kırsak faydalı olurmu yine yoksa sadice kilo alımınamı yardımcı olur : ))))

ben omlette ; tavuk + bıldırcın yumurtası + çökelek + lor tercih ediyorum bilmiyorum ama heral de faydasını alırım ...

Soya kıyması + tavuk + bıldırcın yumurtası da denemek istiyorum

Merhaba,

Güzel ve değişik bir tarife benziyor :)
İçine ketçap sıkınca tadı nasıl olacak merak ediyorum :)
Deneyeceğim tarifler arasına aldım.

İyi günler,

Bu tarifeyi gecenlerde tv de gordum. Anlamadigim yumurtanin sarisindan neden kacinilmasi. Ziyanlarlik edip cöpe de atmak istemiyorum. Yesek olmazmi? : ))

Birde lor peynirim almancasini bilem varsa bana yazsin allah askina. : ))

tarifi denedim. eskiden lor peynir yiyemezdim fakat artik sayende çok rahat yiyorum. tesekkur ederim :) omletin tadi çok hoş. ben 4 yumurtayla yaptim,5 yumurta ile daha lezzetli olur diye düşünüyorum :)

Back
Yukarı