Protein Bar Nasıl Yapılır?

Merhaba, yaklaşık birkaç saat önce çok kısa bir sürede kendime protein bar yaptim...
Kısaca özetlemek istiyorum, yardımcı olurum belki bazı arkadaşlara...

Malzemeler:

-2,5 su bardağı yağsız süt
-250 gr eti lilalif yulaf ezmesi
-1 çorba kaşığı vanilya
-1 çorba kaşığı kabartma tozu
-bir avuç kadar ceviz
-5 yumurta
-whey protein (7 ölçek)
-1 tatlı kaşığı bal

Öncelikle 2 tam yumurtayı direk olarak kırıp, diğer 3 yumurtanın sadece beyazlarını koyuyoruz, iyice çırpıyoruz. Ardından diğer tüm malzemeleri ekliyoruz;
süt, protein tozu(7 ölçek), bal, çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu, yulaf. Ardından cevizlerimizi elimizde parçalayıp kaba katiyoruz.

5 dakika kadar iyice karıştırıyoruz, yedire yedire.
Fırına atiyoruz 30,40 dakika arası pişiyoruz (120 derecede)

Ve kekimiz hazır, 8 eşit parçaya böldüm ben...
1 diliminde yaklaşık 20-25 gram protein var. Tadı oldukça iyi, çay saati yaptım hatta kendime:)

Daha az protein tozu koymak isteyenler, sütü de biraz azaltmalıdır...

iyi forumlar

taze cikti =)

yulaf ezmesi, yemişli corn flakes, çekişmiş tuzsuz fındık fıstık, bi bardak günlük doğal süt, bi kaç olçek kakaolu whey, bal ve 3-4 yumurta akı var içinde. yogururken goz karari koyuyorum ben bunlari.

Eklentiler

• IMG_1409.jpg
    IMG_1409.jpg
    118,8 KB · Görüntüleme: 747
bukadar uğraşmaya gerek yok bitter çikolatayı sıcak suyun içinde eritin içine 2 ölçek pro tozu bunu bir kaba koyup dolapa atın donunca alsana 2 ara ögü protein barı :D

EN ÖNEMLI OLAN !!!! Akılda soru işareti bırakan tamam hadi yumurta yulaf banko tamam da protein tozunu fırında pişince hiçbir özelliği kalmıyor diye düşünüyorum. Hiç kullanmadan yapmak sanki daha mantıklı ? BU KONU HAKKINDA SIZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ??

Arladaslar icerisine whey koyduktan sonra protein barlar anlamini yitirmez mi? Gunluk iki olcek whey icmemden haric dogal beslenmeye calisiyorim. Wheyden bagimsiz protein barlar deneyexegim.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

barı yapımda sıkıntı yok nete bırcok vıdeo mevut yapmayı cok ıstıyorum ama benım ıcın byuk sorun yanımda iş yerne nasıl götürüp yiycem:S

barı yapımda sıkıntı yok nete bırcok vıdeo mevut yapmayı cok ıstıyorum ama benım ıcın byuk sorun yanımda iş yerne nasıl götürüp yiycem:S

Esit parcalara boldukten sonra yagli pisirme kagidina sarip at dondurucuya ise gidecegin zaman 1 tanesini posete koyup goturusun zor degil ben bu sekilde yapiyorum bende netten buldugum tarifi uyguladim normalde sade yulafi tuketmek zor ama bu sekilde bar olunca isler degisiyor super tadi var benim yaptigim barin, tabiki icine 1 tane bitter karam cikolatada kattim super tat olustu. :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Esit parcalara boldukten sonra yagli pisirme kagidina sarip at dondurucuya ise gidecegin zaman 1 tanesini posete koyup goturusun zor degil ben bu sekilde yapiyorum bende netten buldugum tarifi uyguladim normalde sade yulafi tuketmek zor ama bu sekilde bar olunca isler degisiyor super tadi var benim yaptigim barin, tabiki icine 1 tane bitter karam cikolatada kattim super tat olustu. :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sıcak bi bölgedeyim dolaptan cıkınca erime vs yapıs yapıs olmazmı

Benim tarifim şöyle:

Optimum whey double rich chocolate
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Kendim yaptığım ballı fıstık ezmesi
Yaban mersini
Yulaf ezmesi
Süt
Üzerini süslemek için arzuya göre fıstık, fındık vs.

Ölçerek değil, göz kararı ayarlıyorum malzemelerin miktarını. Marketten aldığım herhangi bir çikolata vb üründen kat kat daha lezzetli ve sağlıklı.

imgur: the simple image sharer
imgur: the simple image sharer

Biraz cahilce bir soru olacak ama sorum şöyle, ben antrenmandan sonra hemen daha duş bile almadan glisemik indeksi yüksek birşey içiyorum vişne suyu gibi, daha sonra bir saat içinde ton balığı tavuk vs yiyorum. Burada yer verilen protein barlarını antrenmandan bir saat sonraki o balık vs yerine ikame etsem uygun olur mu? Ayrıca hemen vişne suyu içmem de iyi bir fikir mi?

Back
Yukarı