İlk olarak Vg dışında da tek çeşit beslenmek oldukça yanlış. Sende bunun hat safhasını görüyoruz. İleride bunun zararlarını çok büyük şekilde göreceğinden eminim. Dikkat ettiysen kesin cümlelerle konuşuyorum
-Yağ almayarak A,D,E ve K vitaminlerini sentezleyemezsin, bunları sentezlemesende direkt olarak vücuttan atarsın. Bunların zararlarını farkında mısın?Ayrıca önümüzde kış var, daha çok üşüyeceksin!!
-"Protein kaynağı olarak bakliyat tüketiyorum, başka bir şey tüketmiyorum demedim" diyebilirsin ama tüketilmesi gereken şeyleri yemediğini ya da az yediğini belirtmişsin.
-Mineral ve vitamin olarak vücut ihtiyacın tek çeşit beslenmekten dolayı yeterli düzeyin oldukça altında karşılanacaktır. Sen yüksek glikoz alarak enerji almayı beklerken mineral yetersizliğinden vücut yorgun düşecektir
Tabi şu sıcaklarda mineral ve tuz kaybını düşünürsek, vücutta bir organının sekteye uğrama ihtimali oldukça artaracaktır.Ee günümüz sporcularının yaz ortasında sahanın ortasında yere yığılmalırını göz ününe alırsak bunun kalp olma ihtimali fazla, ayrıca önümüz kış vücudunu hastalıklara karşı nasıl korumayı bekliyorsun? Ayrıca dışarında ek olarak yüksek oranda vitamin alsanda bunları sentezleyecek gıdaları almadıktan sonra hiçbir işe yaramaz.
-Bakliyatlardaki protein kalitesiyle et,yumurta ve süt ürünlerindeki protein kalitesi tartışalamayacak bir konu, protein ihtiyacını hayvansal gıdalardan karşılamalısın.
-Yağ zararlı birşey değildir, vücuttaki yağlarda yağlı tüketmekten dolayı olmaz sadece. Gün içindeki yediklerimizde zaten yağ oranı düşüktür(elbette dikkat etmek gerekir ama seninki gibi abartılı biçimde değil). Vücutta depoladığımız yağlar kullanılmayan karbonhidratlar, proteinler ve yağların karışımıdır. Yani sen hiç yağ almadan fazla karbonhidratta alsan yağlanabilirsin.
-Ayrıca aldığın proteinlerin parçalanarak aminoasitlere dönüşeceğini ve senin çeşit olarak fazla protein almadığını düşürsek. Vücut yönetim faaliyetlerinde zamanla düşecektir.
-Yüzüp koştuğunu söylemişsin. Hareketliliğin en çok olduğu ve dışarıdan aldıklarımızı çok kolay kaybettiğimiz sporladan ikisi, bunları yaparken bu çeşit beslenme de oldukça yanlış.
-Ve sana son nasihatım ; herşeyden dozunda tüketmeye bak, çikolata da ye, yağlı da ye, meyve de tüket ama dozunda.