Protein tozlarına kuşku duymaya başladım

Arkadaşlar öncelikle herkes fikirlerini saygı çerçevesinde iletsin lütfen.
Hardline whey Matrix 3 aldım 15 gün önce. Açıkcası yemek yapmaya üşendiğim için akşamları antremandan sonra kullanıyorum genellikle. Yeteri kadar tüketiyorum yani. Henüz kullanmaya başlayalı iki hafta olmasına rağmen çok fazla şişlik yapıyor. Vücudum su tutmaya başladı. (Eskisine oranla çok daha fazla) Saç tellerimin zayıfladığını fark ediyorum. Bu biraz daha genetik dense de bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadım hiç. Velhasıl kelam geçen gün internette dolaşırken karşıma Whey Matrix 3 Kreatinsiz formül diye bir şey çıktı. Bu kreatin tam olarak vücutta nasıl bir etki uyandırıyor ki kreatinsiz formulü piyasaya sürülüyor? (Faydalarını biliyorum daha çok zararlarıyla ilgileniyorum) Açıkcası hardline dışında bir ürün kullanmadım o yüzden genelleme yapamayacağım. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum

Evet kreatin vucutta su tutuyor ve Dht ye karşı hassaslığı olanlarda saç dokulmesi yapıyor. En azından kullandığım sırada bende bu etkiyi yaptı. Bu nedenle kreatin kullanmayı bırakmıştım.

Kreatin su tutar da bunu kas dokusunda tutar (yani ödem gibi değil) o yüzden o kısım sorun değil aslında. Saç mevzusu da pollysad in dediği gibi saç dökülmesi potansiyeli olanlarda bu süreci hızlandırabiliyor. Şöyle bir nokta da var ama whey matrixin ölçeğinde 2gr kreatin var o doz saç problemine ne derece sebep olur ona bakmak lazım.

Arkadaşlar öncelikle herkes fikirlerini saygı çerçevesinde iletsin lütfen.
Hardline whey Matrix 3 aldım 15 gün önce. Açıkcası yemek yapmaya üşendiğim için akşamları antremandan sonra kullanıyorum genellikle. Yeteri kadar tüketiyorum yani. Henüz kullanmaya başlayalı iki hafta olmasına rağmen çok fazla şişlik yapıyor. Vücudum su tutmaya başladı. (Eskisine oranla çok daha fazla) Saç tellerimin zayıfladığını fark ediyorum. Bu biraz daha genetik dense de bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadım hiç. Velhasıl kelam geçen gün internette dolaşırken karşıma Whey Matrix 3 Kreatinsiz formül diye bir şey çıktı. Bu kreatin tam olarak vücutta nasıl bir etki uyandırıyor ki kreatinsiz formulü piyasaya sürülüyor? (Faydalarını biliyorum daha çok zararlarıyla ilgileniyorum) Açıkcası hardline dışında bir ürün kullanmadım o yüzden genelleme yapamayacağım. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum

kreatin kendi başına çok sağlam bir supplement olmakla beraber, protein tozuna katılması işin kurnazlığıdır.üst düzey ürün kreatin olmadan protein yüzdesini sağlamalıdır ki zaten hardline'ın da izolelerinde kreatin yoktur..buarada firmaya lafım yok ürünleri gayet iyidir ama bu üründe fiyat ve pazarlama taktiği uygulamışlar demek ki..
bununla ilgili bir makale vardı bulabilirsem buraya eklerim..

protein tozu şişkinlik yapıyorsa laktoz intoleransınız vardır..bunu engellemek için laktoz içermeyen hardline hipro, nutrade izole gibi ürünleri almanız lazım ama fiyat 1.5 katı olacaktır..

kreatinin dht.yi artırarak saç dökmesi konusu aslında bir grup amerikan futbolu oıyuncusu üzerinde kısa süreli yapılan çalışma ile çıkmış bir sonuç..uzun süreli çalışmalar bunun olmadığını söylüyor..bununla da ilgili bir kaynak vardı ona da bakacağım..
aksi yönde bir kaynak bulabilirseniz çekinmeyin lütfen burada paylaşın..işin doğrusunu çözmüş olalım :)

Back
Yukarı