Protein Tozlari pahali mi?

Arkadaşlar herkese merhaba,
supplementler.com sitesine girip protein tozlari fiyatlarini inceledim. İçlerinde en pahali ve BCAA bakimindan en zengin olanlarindan bir tanesi weider marka whey protein tozlari. Bir servis yani 30 gr tozun içindeki BCAA oranina bakinca 30 gr tozun içindeki BCAA oranini en kaliteli protein olduğu söylenen tavuk göğüs etinden bile daha yüksek BCAA değerlerine sahip olduğunu gördüm. Yaklaşik bir servis 30 gr lik tozun içinde 120 gr tavuk göğüs etine bedel BCAA bulunuyor. weider en pahalisi olmasina rağmen bir servis fiyati 3,6 lira falan. 120 gr tavuk göğüs eti ise pişmemiş olarak 1,7-1,8 lira. Böyle bakinca aslinda protein tozlarinin hiçte pahali olmadiği, o kadar işlenme, emek, vergi, ulaşim maliyetlerine rağman pişmemiş tavktan 1,7-8 kat pahali olmasi çok kabl edilebilir geldi bana. Yorumlarinizi bekliyorum

supplementler.com sitesine girip protein tozlari fiyatlarini inceledim. İçlerinde en pahali ve BCAA bakimindan en zengin olanlarindan bir tanesi weider marka whey protein tozlari. Bir servis yani 30 gr tozun içindeki BCAA oranina bakinca 30 gr tozun içindeki BCAA oranini en kaliteli protein olduğu söylenen tavuk göğüs etinden bile daha yüksek BCAA değerlerine sahip olduğunu gördüm. Yaklaşik bir servis 30 gr lik tozun içinde 120 gr tavuk göğüs etine bedel BCAA bulunuyor. weider en pahalisi olmasina rağmen bir servis fiyati 3,6 lira falan. 120 gr tavuk göğüs eti ise pişmemiş olarak 1,7-1,8 lira. Böyle bakinca aslinda protein tozlarinin hiçte pahali olmadiği, o kadar işlenme, emek, vergi, ulaşim maliyetlerine rağman pişmemiş tavktan 1,7-8 kat pahali olmasi çok kabl edilebilir geldi bana. Yorumlarinizi bekliyorum
almanyada bir kutu whey 30 euro milleti kandırıyorlar türk parasıyla 135 tl olan şeyleri 250-300 e satıyorlar

Porsiyon başı olarak baktığımızda yüksek kiloluk protein tozlarını tercih edersek daha da uyguna geliyor. Ayrıca kana karışma süresi olarak tavuk göğsüne göre kat kat daha hızlı bir şekilde kana karıştığı da göz önünde bulundurulursa protein tozları doğru kullanıldığında fiyat ve performansına göre oldukça uygun bir sporcu takviyesi.

hocam al ******den daha uygun bide sadece whey protein al başka şeylere para verme.yani gidipte 1000 tl lik suplemnt kürü vs yapma yazık olur.parana

kardesım gayet makul dedıklerın ayrıca tavugun sındırılme suresıyle proteının sındırılme suresı cok fazrklı proteın tozu burdada avantajlı

Merhaba,
Bir kere besin destek ürünü ile besini karşılaştırmak yanlış bir yaklaşım. Böyle bir kıyaslama yapılmamalı.
İkincisi weiderin porsiyonundaki bcaa oranı 5-6 gramı geçmez. Piyasada aynı içeriğe sahip onlarca whey var. Bundan bir 50 sene evvel olsa belki kalite tartışılabilirdi fakat şu anki firmaların ürettiği protein tozları arasında(merdivenaltı üretim yapanlardan bahsetmiyorum) hiseedilebilir yada weider ile arasındaki fiyat farkına değecek kalite farkının olduğunu düşünmüyorum. Weider'ın bu içerikle o fiyatı hak ettiğini de düşünmüyorum ama bu tercih meselesi. Kullanana da niye kullanıyorsun demem. Burda ON-50, weider 70 eu. Ben tercihen gider ON alırım kalan 20 eu ile de yanına omega 3 ve vitamin eklerim.
Saygılarımla!

Lor peyniri wheydir, protein tozu yerine lor peyniri kullanıyorum, 1800 gram protein 72 tl civarına denk geliyor.

A101 peynes lor 3.30 tl, 500 gram, 100 gramında 16.5 gr protein var. Yani 3.30 a 83 gram civarı protein alıyorsunuz, üstelik whey :)

Back
Yukarı