Ben aylaydır haftada 1 gün çikolata, tatlı niyetine yediğim kekin tarifini yazayım.
100Gr Yulafı un haline getiriyoruz.
Bir boş kaba boşaltıp içine 1tam yumurta,istediğin miktarda yumurta beyazı koyuyoruz,
Üstüne 1 yemek kaşığı kakao koyuyoruz.
1 Su bardağı Süt koyarak karışımı karışıncaya kadar karıştırıyoruz ve en son 1paket kabartma tozu koyarak tekrar karıştırıyoruz.Ardından sıcak fırında 150Derecede 12-15Dakika kadar pişiriyoruz.(Pişireceğiniz kaba,kek yapışmasın diye çok az miktarda zeytinyağı döküp peçeteyle güzelce yaymak gerek)
*Kekimizi piştikten sonra ayrı bir pasta tabağına yerleştirip soğumasını bekliyoruz ardından sosunu yapacağız.
Sos için kullandığım malzemeler;
1Yemek kaşığı buğday nişastası(10gr)
2Yemek kaşığı kakao
10Gr Toz şeker
1.5Su bardağı su
Ardından bu karışımımızı puding gibi kaynayıncaya kadar pişiriyoruz o puding kıvamını alıyor zaten.Bu karışımımızı pastanın üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
Ve en son olarak pastamıza tatlılık versin diye 1 veya 2 adet tam muz dilimleyip üstüne diziyoruz.
Bu pastanın tümü ortalama 900Kcal oluyor ve 4 eşit dilime bölündüğünde 1 dilimi 225-250 Kcal,2-3gr şeker oluyor.Proteini de fena sayılmaz pastanın tümü 25-30Gr protein oluyor.Çikolata niyetine düşünmeden tüketilebilir.
Birde fotoğraf ekliyeyim