Protein Tozu Önerileri

ben sabah kahwaltıda alıyorum tozu sora antremndan hemn sora ilk 10 dk ıcınde bıdaha ttozu alıyorum antremndan once amınoacıd yatarkende amıno olur demı ole bı sorun yaratmaz

ben gnc nın proteın tozunu kullanıyorum..mıkserle olmasada pet sıse ıcınde yeterınce karısıtırıyorum..(sutle) fakat cok kopuruyor yanı bayagı kopuruyor...bu normalmı....bıde gnc nın creatın tozunu kullanıyorum ...(elma vede uzum suyu )dısında ne ıle ıcebılırım tavsıyesı olan varmı

hızlı karışması için çikolata yada kana hızla karışan yadaaaaa damardan ver öl :D

slm beyler kilo aldırıcı almayı dusunuyorum 1.75 boyum war 75 kiloyum sizce almalımıyım bıraz cılızım yaklasık bı senedır yapıyorum sekillenmler oluştu twinlab whey protein kullandım şimdi problap n-large2 almak ıstıyorum sızce napıyım yoksa twınlab gainer pro mu alsam ?

1-Zaten bu tur supplementleri bb ye basladiktan 2 sene sonra falan almak faydalidir.Baslangicta pek ise yaramazlar eskilerin dedigi gibi once catiyi saglam kur sonra kiremitleri dosersin.

2-Whey protein tozu kullanacaksaniz oyle 1 - 2 kutuda etki goremezsiniz uzun sure kullanim gerekir yani mesela 5lbs (yaklasik 2.250kg) lik dort bes kutu bitirdikten sonra yararlarini gozle gorulur sekilde gorursunuz.

3-Bunca yil konuyla ilgili okuyup arastirmalarimdan sonra kullanim sekli olarak vardigim yer ise sudur.
Sabah kalkinca 30g whey protein+amino acid (kac tane alacaginiz markaya gore degisir.)+glutamin

4-Antrenman yapmadigim gunlerde ise sabahlari kalkinca 30gr alirim.
30grami nasil hesapliycam derseniz zaten genelde whey protein kutularindan cikan olcek 70cc dir buda 28grama tekabul eder.

5-yag seker ve tuzdan uzak durmalisiniz.

Ha birde unutmadan biz turklerin daha dogrusu biz ve bizim gibi ucuncu dunya ulkelerinin vazgecilmez beslenme araci olan ekmegi kafanizdan silmeniz gerekli.
bb = bodybuilding
1-Hiç alakası yok.sonuçta bu sporu yapıyorsan kasların regenerasyonu için belli miktarlarda protein almak zorundasınızdır.ister kalorisine katlanıp kilolarca et ve peynir tüketin isterse en az et ve peynir kadar doğal olan protein tozu için.pekte bir önemi yok bunun...
2-sizinde bildiğiniz gibi Whey protein tozları bir gıda takviyesidir..öyle mucize beklenecek bir ürün değil.yani şu kadar zaman bu kadar miktar alırsanız kaslarınızı geliştirir diye bişey yok.dediğim gibi kalorisine ve sindirim sıkıntılarına katlanırsanız kilolarca et süt yumurta vs.. alarak whey almadan da büyüyebilirsiniz..ama ne kadar mantıklı oda ayrı bir konu :)
3-Kaç tane alacagınız markaya değil aminoasit profiline göre değişir..kaldıkı 30 gr whey aldıktan sonra amino almanın mantıgınıda anlamış değilim.!(sporcunun kilo ve genel durumuna göre değişmekle birlikte) belli miktar proteinden fazlasının sindirilemeyeceği aşikar değilmidir??
4-Whey protein kutularındaki ölçek genelde 70 ccdir bu doğru..ama 70 cc hiçbir yerde 28 gr'a tekabül etmez.!'cc, "Cubic Centimeter" kelimelerinin kısaltılmasıdır. Bu ise "Santimetre küp" demektir. "cc" mililitre ye eşdeğer bir hacim birimidir.70 cc yaklaşık 70 grama tekabül eder.30 gramı hesaplamanın en kısa yolu :tam dolu bir çay kaşığı yaklaşık 5 grama tekabül eder..buda 30/5=6 dolu çay kaşığı ..
5-spor yapan herkesin (definisyonda değilse )bir miktar yağ ve tuz alması kesinlikle gereklidir.özellikle yağda eriyen vitaminler açısından bu gereklidir.sıfır yağ ve tuzla bu iş olmaz.tuz almazsanız pat diye salonun orta yerinde yığılır kalırsınız.kaldı ki tuzun kalori değeri yoktur.yani kilo aldırmaz.bir miktar su tutulumu yapar ki bu da hemodinami için gereklidir.
6-bunada katılmıyorum..belki pirinç ve makarna tarzı komplex karbonhidratlar alıyor olabilirsiniz.ama bu sizin ekmek yiyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor..ekmekteki maya sindirim ve vücut enzimleri için son derece gereklidir..ve özellikle çavdar ve tam tahıllı ekmekler son derece besleyicidir.tabi ki abartılmadan yendiği sürece :)
sadece yanlış bilgilendirme olmaması için bir doktor olarak yazma gereği duydum.saygılar..

Son düzenleme:
bence üniversal daha kaliteli bundan ama hardline daha uygun artık karar senin.ama bence optimumdan şaşma şuan için en iysi odur.
kampanya olarak gerçekten çok uygun geldi bana zaten bir süre sonra bcaa da almam gerekli oda var bu pakette.ama önemli olan parası değil sonucta bir etkisi olsun diye alıyoruz bunları.optimum pek bulamadım piyasada suan hardline ve weider arasinda kaldım ama weideri öven ve etkisini gören çok sanırım weidere başlayacağım,tşkr ettm..

arkaslar ben 1sene once 3 ay boyunca body yapmistim ve 8ay birakmak zorunda kaldim su anda 2 aydir devam ediyorum ve artik birakmama neden olucak bi engelim kalmadi .96kiloydum su anda 83kiloyum ama kollarim guclenmesine ragmen cok ince ve alt bolgeden hafif sarkma var.forumda okumustum ilk 3ay protein tozu kullanmamamiz tavsiye edilmis.Ben eski 3 ayimida katarak su anda protein tozu almam yararima olurmu ? tesekkurler

arkadaşlar ben musletch nitro tech pro serisini öneriyorum.optimum whey'de güzel birde weider cfm whey proteini . tabikide en önemlisi beslenme tavuk + yumurta beyazı+diet

Forumu okurken dikkatimi çeken bir kaç şey oldu. Bazı arkadaşlar protein fazlasının yağa dönüştüğünü yazmışlar. Ben araştırdım fakat yağa dönüşmediğini üre olarak atıldığını gördüm. Protein yağa dönüşür mü sorusu belki farklı bir forum başlığı konusu gibi duruyor ama protein tozu kullananlar kilo alırken bir miktar da yağlandıkları için aslında bu konuya netlik kazandırmak lazım diye düşündüm. Eğer protein yağa dönüşmüyorsa o zaman protein tozu içerisindeki başka maddeler yağlanmaya sebep oluyor demektir.
Ustalar ne derler bu konu hakkında? Acaba araştırma sonuçlarım yanlış mı yoksa bu konuda eksik bilgilendirmemi var?

dönüşür arkadşaım neticede o da kaloridir
ama diğerleri kadar yapağa çevirlmeye meilli değildir

Merhaba 1 senedir vg yapıyorum. Artık Protein tozu kullanmak istiyorum. Piyasada okadar fazla toz varki hangisi alacağımı şaşırdım. Protein tozu altındaki konuları ve tavsiyeleri okudum yinede karar verebilmiş değilim. Boyum 1.70 kliom 76 kilo alırken genelde göbekte birikiyor anlıyacağınız göbekliyim. Diyet ve cardio yapıyorum ama pek etkili olmuyor göbek için. Alıcağım proteini antreaman öncesi ve sonrası olarak kullanmak istiyorum veya sabah ve antreman sonrası olarak. Alttaki proteinlerden birini alıcam hangisini önerirsiniz. Bipro en son seçenek oalrak görüyorum. Malum fiyatı yüksek bütçemi aşıyor biraz.

Dymatize Elite Whey Protein 2268 gr
Muscletech Whey Protein Hardcore 2270 gr
Hardline Nutrition Bipro 1400 gr
Optimum Nutrition %100 Whey Protein Gold Standart Double Rich

Birde merak ettiğim diğer bir konu altta ekleğim protein tozu hakkında. Sağlıklı bir insanın kalori değeri 200 altında olması gerekiyor. Buradaki değerlerde 30 gr protein için 116 kolari değeri biçmiş bu nedemek oluyor. Günlük 60 gr protein alan bir kişi için kalorisi tavan mi yapıyor. Bütün tozlar için bu geçerli mi diğer ürünlerin kalori değerlerini bulamadım. Bu sorunun cevabını bilen lütfen cevaplasın.

Universal Nutrition Ultra Whey Pro

Her bir kaşık (30gr) içeriği:

Kalori............................................................................................................ 116
Yağdan gelen kalori.......................................................................................... 14
Toplam Yağ................................................................................................. 1,5 g
Doymuş Yağ ...................................................................................................1 g
Kolesterol ..................................................................................................35 mg
Toplam Karbonhidrat ....................................................................................3,5 g
Şekerler .........................................................................................................3 g
Protein .........................................................................................................22 g
Kalsiyum.................................................................................................... 88 mg
Fosfor........................................................................................................ 79 mg
Sodyum .....................................................................................................65 mg
Potasyum................................................................................................. 166 mg

En alt kısımda sormuş olduğum soruyu silemiyorum. Yanlış bilgilendirme olmasın aklım kolestrole gitti.(Kolari kollestrol olarak anlaşıldı).Soruyu dikkate almayın. Düzeltme olarak buraya ekliyorum.

Back
Yukarı