Proteini mi Karbonhidratı mı kesmeli??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dmtria
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dmtria

Üye
aklıma takılan bir şey var bir türlü cevaplandıramadım.

kas kaybı için mantıken az protein alın deniyor -kas geliştirmede protein etkili olduğundan. Ama bazı yerlerde de düşük karbonhidrat, yüksek proteinli bir beslenme gerekir deniyor.

Şimdi hangisi doğru? Bir gün azıcık bi kısa mesafe koşmam gerekse, üst bacağımdaki kaslar hemen şişme gösteriyor. Birleşip çirkinleşiyorlar. Kalınlaşıyorlar. Yani ufacık bi çalışmada kaslarım etkileniyor. Bunun yanında sporu da bırakmak istemiyorum platese filan başlarım heralde. Ama nasıl beslenmem gerekir. Kaslarımda şişme olmaması için hangisini kesmem gerekiyor? Ve mümkünse söyler misiniz, olanı kaybedemiceksem hangi tür hareketlerle bu kasların şeklini düzeltebilirim, bacak aram birleşik kötü duruyor..

Karbonhidrat. Kasın içine proteini taşıyan insülin metabolizması. Bunu da karbonhidratlar tetikler.

Peki ama sonuçta az da olsa karbonhidrat tüketilecek, yani protein yine kaslara taşınacak. nasıl bir denge tutturmak gerek, örnek bir günlük diyet menüsü verebilir misiniz bi fikir oluşması için?
Ayrıca kahvaltıda ne tüketmek gerek o da çok önemli gibi, sonuçta gün başlangıcında vücuda giren ilk besinler ve direkt enerji olarak depolanıyor /( ya da hemen harcanıyor, o konuda da net değilim bilmiyorum). neyse, istediğim kaslarımı şişirmemek buna göre nasıl besleniyim?

Ayrıca şişirmemenin yanında da inceltmek tabi. Bunun için protein ağırlıklı beslenme yanında yapacağım en iyi çalışma ne olur, birbirini dengelemesi açısından.,?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16.04.12 00:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15.04.12 23:49 ----------

ya bir de affınıza sığınarak tekrarlıcam, çok ısrarcı oluyorum ama gitmiyor sorular aklımdan hala,
"Protein, kasları geliştiren önemli bir besin." .. böyleyken protein ağırlıklı beslenmek hata olmaz mı benim durumumda. yani sütü, yoğurdu, tavuğu vs. olabildiğince kessem. geriye günlük yenilecek karbonhidrat kalıyor. e o da olmasın diyorsunuz. ne yapmalıyım o zaman, çok arada kaldım. kasları geliştiren protein ağırlıklı beslenmek yerine karbonhidrat ağırlıklı beslenip yağlanmaya karşı da haftada birkaç gün hafif egzersiz hareketleri uygulamak daha doğru olmaz mı? :/

bence bu sorduğunuz konuların mantığını eeennn baştan tekrar anlamanız gerek

proteini kesmek gibi bir saçmalık olamaz onu unut

günlük kcal den kesersin oda yağdan ve karbonhidrattan olur

çok protein alan çok kaslanır diye bir kural yok

zaten bayansın sınırını zorlasan yırtsan kendini yinede kaslı olamıcaksın

yağ oranın yüksek olduğu için kaslı olduğunu sanıyorsun bacaklarının

yok o konu daha önce de söylendi sorun ettiğim kısmı yağlı değil emin olun, ama yine de teşekkür ederim cevaplar içinn.

Back
Yukarı