Proteinli Kekim ve sorum.

Arkadaşlar yumurta yemek bazen sıkıntı olduğu için işede kek yapıp götürüyorum hemen ufakça özet geçeyim tarifimi .

200 gr yulaf ezmesi
10 yumurta akı
toz kakao
kabartma tozu
çok az şeker

bu şekilde tarifim. kaka tozunu fazla koymuorm.

sorum ise şu . bu 8 yumurta akından gelen protein ( yaklaşık 70 gr protein ) herhangi bir kayba uğramıyor değil mi ? diğer malzemeler falan etkilemez ? yada sıcaklık fırında piştiği için ? biraz saçma fakat bunu merak ettim.

Bende şunu merak ettim L (büyük) boy yumurta kullandığnızı farzedelim 8 yumurta akından nasıl 70 gr protein gelio sanırım yulaf+yumurtalar toplam 70 gr protein yapsa elbette pişerken ve vücutta sindirilirken bir miktar protein kaybı olur vücut hepsini kullanamaz ama fırında düşük ısıda bir kayba uğrıycağnı sanmıyorum ve yulafın lifli olup sindirim süresini uzatması vücudu uzun süre besliyicektier.

8 yumrta akında nasıl 70 gr proteın var ki :) hesaplıyalım : 8*4= 32 gr yulaf : 2.5*12=30gr toplam 62 gr

en buyuk yumurtada bıle maks 8 gr var ne boy bu

hayır bır kayıp olmaz normal kek yapar gıbı yap dusuk ısıya gerek yok o olay sadece whey gıbı soguk ısıda fıltre edılen urunler ıcın gecerlı

Arkadaş sanırım ördek yumurtası yiyor. Yoksa 10 tane tavuk yumurtasından 70 gram protein çıkmaz.

Ördek yumurtası besin değerleri

Ağırlık gr....: 100
Protein......: 12,8
Karbonhidrat: 1,5
Yağ…........: 13,8
Kolestrol...: 884
Kalori….....: 185

Arkadaş sanırım ördek yumurtası yiyor. Yoksa 10 tane tavuk yumurtasından 70 gram protein çıkmaz.

Ördek yumurtası besin değerleri

Ağırlık gr....: 100
Protein......: 12,8
Karbonhidrat: 1,5
Yağ…........: 13,8
Kolestrol...: 884
Kalori….....: 185

tavukla aynı değerlere sahip bu 100gr için 12 gr protein içeriyor

yani ördek eğer 100gr lık yumrtlamıyorsa yurmta başına aynı değerde olur tavukla

arkadaşlar orda 10 yumurta akı yazmışım sonra 8 yumurta akı demişim hangi kafayla yazdıysam...yani 10 yumurta akı koyuyorm.
arkadaşlar kek yulaf ezmesi ile biraz yavan olabiliyor. normal beyaz un koyupda yapmayı düşünüyrm açıkcası.

arkadaşlar orda 10 yumurta akı yazmışım sonra 8 yumurta akı demişim hangi kafayla yazdıysam...yani 10 yumurta akı koyuyorm.
arkadaşlar kek yulaf ezmesi ile biraz yavan olabiliyor. normal beyaz un koyupda yapmayı düşünüyrm açıkcası.

10 da olsa 70gr hayvansal protein etmez ki maks 40gr eder :)

kek içinse beyaz un yerine tam bugday unu+ irmik kullanabilirsin oıldukçada güzel olur

kabartma tozunuda az fazla koy ıyıce kabarır muffın olur :)

içinede bitter çikolata ekleyebılırsın :)

karışıma su yerıne mesela sutte ekleyebilirsin :)

fakat yulaf oranı çok yanı 100gr yulaf +irmik+tam buğday unu daha güzel olur fakat kabarcağı ıcın yınede cok olur :)

k.h oranını azaltmaya bak

ama ıllaki protein çok olsun dersen al yumrta akı tozu :) mesela 50-60gr protein etçek şekilde koy içine azda süt koy süper olur :)

10 da olsa 70gr hayvansal protein etmez ki maks 40gr eder :)

kek içinse beyaz un yerine tam bugday unu+ irmik kullanabilirsin oıldukçada güzel olur

kabartma tozunuda az fazla koy ıyıce kabarır muffın olur :)

içinede bitter çikolata ekleyebılırsın :)

karışıma su yerıne mesela sutte ekleyebilirsin :)

fakat yulaf oranı çok yanı 100gr yulaf +irmik+tam buğday unu daha güzel olur fakat kabarcağı ıcın yınede cok olur :)

k.h oranını azaltmaya bak

ama ıllaki protein çok olsun dersen al yumrta akı tozu :) mesela 50-60gr protein etçek şekilde koy içine azda süt koy süper olur :)

dediklerini not aldım deniyeceğim.yumurta akı tozuna baktım internetten şöyle birşey dkkatimi çekti diyorlarki 1 kilosunda 265 yumurtaya denk geliyormuş 265 yumurta 70 80 lira yapar doğru ama niye 265 yumurtaya denk gelen 1 kglık toz 35 lira ? bu işin içinde bir iş mi var acaba kullanan bir aydınlatabilirmi ? yani sonuçta bunlarda o yumurtayı kullanmıyor mu?

Son düzenleme:
dediklerini not aldım deniyeceğim.yumurta akı tozuna baktım internetten şöyle birşey dkkatimi çekti diyorlarki 1 kilosunda 265 yumurtaya denk geliyormuş 265 yumurta 70 80 lira yapar doğru ama niye 265 yumurtaya denk gelen 1 kglık toz 35 lira ? bu işin içinde bir iş mi var acaba kullanan bir aydınlatabilirmi ? yani sonuçta bunlarda o yumurtayı kullanmıyor mu?

evette onlar sarısını ve beyazını ayıryor + olarak onalr bızım gıbı marketten almıyor ucuz olarak kendılerı uretır yada ucuz olarak alırlar :)

fiyat oldukça normal yani :)

zaten şöle hesapla yumrtayı tam koyma fıyat olarak yarısını al hesapta cunku sen beyazını alıcaksın sarısını ıse satıcaklar

evette onlar sarısını ve beyazını ayıryor + olarak onalr bızım gıbı marketten almıyor ucuz olarak kendılerı uretır yada ucuz olarak alırlar :)

fiyat oldukça normal yani :)

zaten şöle hesapla yumrtayı tam koyma fıyat olarak yarısını al hesapta cunku sen beyazını alıcaksın sarısını ıse satıcaklar

doğru gece gece mantığım elvermedi demekki :D peki siz kullandınız mı bu yumurta akı tozunu ? işe yaradımı çünkü pastalarda falan kullanılıyormuş yani pastanelerde vs gibisinden. yani sonuçta bir işin ne kadar kolayına kaçarsan o kadar numarası artyor .

doğru gece gece mantığım elvermedi demekki :D peki siz kullandınız mı bu yumurta akı tozunu ? işe yaradımı çünkü pastalarda falan kullanılıyormuş yani pastanelerde vs gibisinden. yani sonuçta bir işin ne kadar kolayına kaçarsan o kadar numarası artyor .

uzun sure kullandım zaten bana sormana gerek yok aynı urunu optımum yıllardır aroma katıp egg proteın dıye satıyor

yulafı blenderdan geçirip yapsana. Şahsen daha bugün yaptım ev halkı tarafından çok beğenildi tarifi:
6 yumurta aki 1 sarısı
200gr. yulaf(blenderda un haline getirilmiş)
1çorba kaşığı bal
çay bardağının 5/1i kadar toz şeker
bir tepeleme çay kaşığı tarçın
kabartma tozu 1 paket
bunları derin bir kapta büyük boy çatal ile karıştırın isteğe göre gramaj artırılabilir

amino asitler kömürleşmediği sürece kolay kolay tahrip olmazlar. o yüzden hemen hemen hiç bir eksik olmadan piştikten sonrada tüketilebilir.

bu tarife fıstıkta çok iyi gider içineki protein oranınıda artırır.

seker yerine meyvve puresi rendelenmis ve hafif haslanmis olabilir(mamelat olarak). Kuri meyveler daha tatli oldugu icin haslayip pure haline getirilebilir. Hurmadan yapiyorum ozellikle. Ayrica hepsini yulaftan degil yari tam tahilli un yari yulaaf katarim. Birazda tereyagi

Back
Yukarı