proteinli poğaça!!!

hasjay

Üye
selam arkadaşlar.alın benden size bomba gibi bir tarif.
malzemeler:

-500 gr soya unu
-500 gr kuru çökelek
-yarım litre yağsız süt
-5 adet yumurta beyazı
-1/4 çay bardağı zeytin yağı
-hamur mayası

hamurumuzu yaptıktan sonra yarım ay şeklindeki hamurun içine çökeleği yerleştiriyoruz,tadı güzel olması için yumurtalardan artan sarıları bir fırça ile poğaçalara sürüyoruz.işlem tamam,verin fırına.piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz artık.üstelik çökeleğin tadını da güzelleştiriyor.yapamayan arkadaşlar annelerinden veya eşlerinden yardım alabilirler.tadı gerçekten güzel vede hazmı çok kolay.gelelim besin değerine!!!:1 adet poğaçada yaklaşık olarak 86 gr.poğaça=72 gr protein...!!!whey proteinin yerini tutmaz ama bitkisel protein+hayvansal protein karışımı.ihtiyacı kesinlikle karşılar.3 adet tükettiğiniz zaman alın size 216 gr.protein.2 aydır sürekli kahvaltıda ve öğün aralarında tüketiyorum.farkını gördüm...tavsiye ederim arkadaşlar;)afiyet olsun:D
 
eyvallah hasjay doıstum güzel tarif gerçekten kafama yattı bi ara denicemthums:

bişey sorıcam bu ısıdan dolayı protein kaybına ne kadar uğrar acaba tarifi yaptığına göre açıklarsın umarım :D
 
rica ederim termibody.malzemeyi haşlamıyoruz,kızartmıyoruz veya ızgaralamıyoruz sadece fırında kuru bir şekilde pişiyo.onun için bir kayıp olduğunu zannetmiyorum;)
 
86 gr.poğaça=72 gr protein

yılın buluşu yemin ederim :D yarın malzemeleri takviye edip soya unum vardı zaten evde , uygulamaya geçiyim yarın :Dişallah evi falan tutuşturmamda fırında unutup:D
 
Son düzenleme:
86gr da 72gr protein biraz fazla gibi geldi. Hatta çok fazla, Protein açısından zengin besinleri tamamen protein olarak algılamamak lazım. Yüzde yirmisi, otuzu protein oluyor.
Ayrıca birşeyin besin değeri ısıyla düşer. İster kızart, ister haşla istersen kuru bir şekilde ısıt. Aralarındaki farklar; mesela kızartarak aldığın besinin kimyasal yapısını daha fazla bozarsın bu sebeple en iyisi haşlamak.
Unutmamak gerekirki vitaminler ısıyla ve ışıkla bozulur;) belki minerallerde ama tam emin değilim.
Son olarak; verdiğin tarif güzel duruyor, hemde protein açısından zengin...
 
86gr da 72gr protein biraz fazla gibi geldi. Hatta çok fazla, Protein açısından zengin besinleri tamamen protein olarak algılamamak lazım. Yüzde yirmisi, otuzu protein oluyor.
Ayrıca birşeyin besin değeri ısıyla düşer. İster kızart, ister haşla istersen kuru bir şekilde ısıt. Aralarındaki farklar; mesela kızartarak aldığın besinin kimyasal yapısını daha fazla bozarsın bu sebeple en iyisi haşlamak.
Unutmamak gerekirki vitaminler ısıyla ve ışıkla bozulur;) belki minerallerde ama tam emin değilim.
Son olarak; verdiğin tarif güzel duruyor, hemde protein açısından zengin...

Bencede 72 gram fazla geldı yani eminim protein açısından çok zengindir ama 72 gram çok yani oyle olduktan sonra supplement kullanmayız. Ama suda bi gercekki onceden fazlaca yapılıp kenara koyulursa inanılmaz iş görür hemde baya tok tutar. Hafta içi fırsat bulursam deniycem teşekkürler.
 
çok güzel tarif öncelikle emeğine sağlık..

ancak protein oranı verirken bitkisel olanları hesaba katmamak lazım..
soya ununda çok büyük oranda protein var ancak eksik protein oldugundan normal hesaplamalara girmemesi gerektiği kanaatindeyim..
sonuçta tükettiğimiz ekmekte, makarnada da protein var ve gün içersinde bir sporcunun tükettiği karbonhidrat düşünülürse karbonhidratla alınan bitkisel protein de çok ciddi rakamlara ulaşabiliyor..
ancak bunları protein alımımızı hesaplarken hesaba katmamalıyız diye düşünüyorum..

bunun dışında vermiş oldugun tarife göre zaten 3-4 poğaça tüketince bile ciddi oranda hayvansal protein (lor) almış oluyoruz..
tekrar tarif paylaşımı için teşekkürler..
 
selam arkadaşlar.öncelikle bu besini lütfen kaliteli proteinle yani whey gibi veya supplementlerle karşılaştırmayın.sadece protein takviyesi için yapılmıştır.protein değeri kafadan yazılmış birşey değil.kimyager arkadaşım sağolsun;)sonuç kesin doğru bende ilk duyunca inanamadım.bilirsiniz biz türk milleti hamur işini severiz ve ekmeksiz yapamayız.ama bizim spordada ekmek başlıca göbek düşmanı, bu besin az karbonhidrat ve bolca protein içeriyor,kahvaltıda yumurtadan bıkan arkadaşlara bire bir.yazdığım gibi bol miktarda kuru çökelek vede soya unu var ayrıca süt ve yumurta beyazları.malzemelerin hepsi 10 tl tutar-tutmaz.ucuz yollu protein arayanlara....tekrardan afiyet olsun.(hamuru biraz ince tutarsanız tadı daha iyi ve yumuşak olur,ayrıca çökeleğin içine maydonoz kıyın)...
 
Hasjay yanlış anlaşılma olmasın, tarif çok güzel ve dediğin gibi yumurta, tavuktan sıkıldığımızda onların yerini karşılayabilecek ve lezzetli görünen bir tarif, sadece insanlar 72gr a aldanmasınlar diye uyaralım dedik;)
 
Evet arkadaşlar pazar günü tarifin üzerinde hafif oynamalar yaparak denedim hazırlaması kolay hemde cabuk pisiyor. Ayrıca maliyeti de ucuz. Dün kahvaltıda yemiştim aksama kadar baya tok tuttu neredeyse hiç acıkmadım. Tarif için teşekkurler..
 
valla çok sağol hemen yapıp deniyeceğım şimdiden teşk ederim
 
Walla agzım sulandı

Bu hafta sonu bu pogcaları birde despo nun protein keklerini yapıcam

Bakalım hamuriş yapabilicekmiyiz :s
 
su anda islem uzerindeyim, buyuk emekler harcayarak (on kol :D) hamuru karmis bulunuyorum :), hamurun kabarmasini bekliyor muyuz acaba hmm :confused:
 
Yogurma konusunda bir bayandan yarıdm alırsanıziyi olur cümkü diğer unlara nazaran soya unu sütü fazla çekmiyo o yüzden anneniz yada eşinizden ilk seferde yardım etmesini isterseniz daha iyi olur..
 
valla ben cigkofteden tecrube vasitasi ile yogurdum :D hamuru da bi saat kadar kapakli tencerede sicak kaloriferin uzerinde dinlendirdim, sonra da pogacalari hazirlayip attim firina.

peynirli ic az geldi hemen blenderdan 2 elma + armut + havuc + tarcin + muz + mandalina cektirip kucuk bir tepsi de mevyeli tart yaptim.

yalniz sorun surada hamur cok yapiskan normal un gibi yapismiyor elde kaliyor surekli, bu nedenle pogacalari kivirirken eli arada suyla islatmak lazim ayni inegol kofte yapar gibi. aslinda guzel malzeme ama tuzsuz peynirle yapinca bir miktar igrenc oluyor, benim gibi diyet versiyonunu yapmayin yani :D

dogru duzgun tuzu normal bir peynir kullanin thums:
 
Mikrodalga kullanmayin yeter. Butun enzimleri olduruyor.
 
Back
Yukarı