Push-Pull Splitten İyidir Çünkü

Günde 2 kas grubunu çalıştırdığınız splitlerde her zaman 2 kas grubu çakışır mesela göğüsten sonraki gün omuz yada triceps girmen gerekir. Bu da kasın dinlenmesine fırsat vermez ve kas daha az gelişir.

Günde tek bölge çalışılan splitlerde haftada 6 gün gelip 1 gün dinlenmeniz gerekir. Eğer vg mesleğiniz değilse hayatınız boyunca bu tempoda çalışmanız imkansız. Bir gün yorulacak yada sıkılıp bırakacaksınız. Ayrıca neredeyse her gün spor yapmanıza rağmen her kas grubunu haftada sadece 1 kere çalıştırmış olursunuz. Bacağın 1 hafta, göğüs sırt ve omuzun 2-3 gün, biceps ve tricepsin 1-2 gün dinlenme süresi vardır. Bu değerlerden az veya çok dinlendirmeniz gelişimi yavaşlatır.

Push pull da ise haftada 4-5 gün çalışarak bacağı 1, onun dışındaki tüm kasları haftada 2 kez çalıştırmış olursunuz ve kasları tam olarak gerektiği kadar dinlendirmiş olursunuz. Hiç bir kas grubu da çakışmaz.

Örnek:
Pzt - push
Salı - pull
Çarşamba - legs
Perşembe - push
Cuma - pull

Ayrıca pull günü kısa sürdüğü için bacağı da pull gününde yapıp 2 günlük bir rutin oluşturma imkanınız vardır. Böylece 2 gün git 1 gün dinlen şeklinde de çalışabilirsiniz ve bu 5 günde tüm kasları 2 kez çalıştırdığınız anlamına gelir.

Ayrıca fullbody de olduğu gibi az hareket yapma durumu yok. İzole hareketleri kullanma şansınız var. Bu nedenle en ideal program push-pull legs'tir. Ben birkaç aydır bunu yapıyorum ve size yemin ederim splitten 1 yılda kazanamadığım kas kütlesi kadar son 6 ayda push-pull ile kazandım.

Programınız nasıl peki hangi hareketleri yapıyorsunuz
Push:
Incline dumbbell press
Flat dumbbell press
Dumbbell fly
Overhead press
Lateral raise
Skull crusher
One hand tricep extension

Pull:
Barfiks
Barbell row
Squat
Shrug
Barbell curl
Hammer curl

*Bacağı pull gününde tek hareketle çalışıyorum. Kalça ve bacaklarımın daha fazla büyümesini istemiyorum çünkü.

ben de bu sistemle çalışıyorum, şurda sorduk ama takan olmadı :D
https://www.bodyforumtr.com/threads/overtraining-konusu.136875/
işe yarayan bi sistem. ama o konuda yazdığım antrenmanı biraz değiştirdim sonradan. mesela dumbell pullover yerine dumbell fly ekledim. sizin de dediğiniz gibi bacağı pull gününe ekleyip sonra 6 gün dinlendiriyorum. overtraining de olmadım bu arada. şu sıralar set sayısını 4e çıkardım.

Son düzenleme:
1 ana bacak gününün yanında program düzenlenerek push gününün birine squat,pull gününün birine deadlift eklenebilir,yaygın bir yöntemdir.bacak frekansı düşük kalabilir diye düşünenlere...

Ben de push pull leg düşünüyorum ancak push günü biceps sonraki gün de bacak 3. gün pull ve triceps çalışmayı düşünüyorum.Gogus ve omuz günü triceps benim için pek verimli olmuyor.Bu şekilde nasıl olur sizce?

Ben de push pull leg düşünüyorum ancak push günü biceps sonraki gün de bacak 3. gün pull ve triceps çalışmayı düşünüyorum.Gogus ve omuz günü triceps benim için pek verimli olmuyor.Bu şekilde nasıl olur sizce?

Aslında göğüs ve omuz günü triceps ten 1 tane hareket yapmanız yeterli. Zaten göğüs çalışırken triceps çok fazla çalışıyo. Omuz çakarken de bazı hareketlerde çalışıyo (mesela overhead press) bu yüzden 1 tane Triceps hareketi yeterli. Başka bi gün ekstra daha çalışmaya hiç gerek yok

yellow aga mesela pull push leg şeklinde ayarlıycak olursak sence sırt ve bacak için günleri ayırınca hangi hareketli yapmalıyım bende bi süresir bu programı araştırıyordum da pek bişi bulamadım aslında

yellow aga mesela pull push leg şeklinde ayarlıycak olursak sence sırt ve bacak için günleri ayırınca hangi hareketli yapmalıyım bende bi süresir bu programı araştırıyordum da pek bişi bulamadım aslında
Sırt günü barfiks (yada pulldown) ve barbell row, bacak günü squat ve lunge kesin olsun. Onun dışında istediğin hareketleri koyabilirsin.

Cable row 4x10
Barfiks geniş tutuş 3x8veya (4xmax şeklinde)
Barbel row 4x8
Shrug 4x8
Önkol
Barbel curl 3x10
Hummer curl 3x10
connectration curl 3x10
sizce bu program olurmu ? bu programa ilkkez başlayacagımdan yardım ihtiyacım varda göğüs arkakok omuz gününü senin programla aynı yapacagım , bacak ayrı birgün

Squat
dedlift
leg exta
leg curl
ayakta calf machina
oturarak calf
+3karın egzersizi

Cable row 4x10
Barbel row 4x8
Shrug 4x8
Önkol
Barbel curl 3x10
Hummer curl 3x10
connectration curl 3x10
sizce bu program olurmu ? bu programa ilkkez başlayacagımdan yardım ihtiyacım varda göğüs arkakok omuz gününü senin programla aynı yapacagım , bacak ayrı birgün

Squat
dedlift
leg exta
leg curl
ayakta calf machina
oturarak calf
+3karın egzersizi

aynı programı yapıyorum. faydasını gördüm. fakat ben çekme gününde arka omuz da çalışıyorum.

Cable row 4x10
Barbel row 4x8
Shrug 4x8
Önkol
Barbel curl 3x10
Hummer curl 3x10
connectration curl 3x10

Squat
dedlift
leg exta
leg curl
ayakta calf machina
oturarak calf
+3karın egzersizi
Güzel program, sadece cable row u 2. yada 3. hareket olarak yapsan daha iyi olur bence. İlk hareket temel hareketlerden biri olmalı çünkü ilk hareket en ağır kaldıracağın harekettir ve temel hareketlerde daha ağır kaldırmak demek o kas grubunun tamamının daha çok gelişmesi demek.

aynı programı yapıyorum. faydasını gördüm. fakat ben çekme gününde arka omuz da çalışıyorum.
arkaomuz için hangi hareket önerebilirsin bende sırta ilava 1hareket daha düşünüyordum da oda arka omuz olsun[DOUBLEPOST=1504198386][/DOUBLEPOST]
Güzel program, sadece cable row u 2. yada 3. hareket olarak yapsan daha iyi olur bence. İlk hareket temel hareketlerden biri olmalı çünkü ilk hareket en ağır kaldıracağın harekettir ve temel hareketlerde daha ağır kaldırmak demek o kas grubunun tamamının daha çok gelişmesi demek.
bende aslında senin dedigin şekli uygulayacaktım ama bazı yerlerde okudugum arıyla ilk o hareketi girmem gelişime daha çok fayda saglarmış bende bugune kadar ilk e girerdim

arkaomuz için hangi hareket önerebilirsin bende sırta ilava 1hareket daha düşünüyordum da oda arka omuz olsun[DOUBLEPOST=1504198386][/DOUBLEPOST]
bende aslında senin dedigin şekli uygulayacaktım ama bazı yerlerde okudugum arıyla ilk o hareketi girmem gelişime daha çok fayda saglarmış bende bugune kadar ilk e girerdim
Herkes farkı bir şey söylüyor. Bu sporda tek bir doğru yoktur. Hangisinin daha faydalı olacağını görmek için ikisini de denemek lazım :)

beyler bu deadlifti sırt hareketi degil mi bacaga niye koydun bacak da vuruyorda ne bilim squat leg press yapıyolar

bide bu deadlift i nasıl yapıyonuz yere vurdurarakmı yoksa hiç yere degdirmeden mi 5 rep 8-12 rep ?

beyler bu deadlifti sırt hareketi degil mi bacaga niye koydun bacak da vuruyorda ne bilim squat leg press yapıyolar

bide bu deadlift i nasıl yapıyonuz yere vurdurarakmı yoksa hiç yere degdirmeden mi 5 rep 8-12 rep ?
Sırta pek vurduğu söylenemez daha çok bele ve bacağa vuruyor. Hele ki sumo deadlift yapıyorsan bacağa çok iyi vuruyor. Deadlift bilekten tut calflara kadar vücuttaki neredeyse tüm kasları çalıştıran bir hareket. Bu yüzden sırt günü de yapılabilir bacak günü de.
Deadlift yere bırakılarak yapılır, hareketin aslı budur. Tekrar aralığı tüm hareketlerde olduğu gibi amacının ne olduğuna bağlı.

Hepsini bir kenara bırakırsak her ne kadar sağlığa yararlı bir hareket olsa da kas kütlesi ve estetik açısından pek bir şey katmıyor. Ben birkaç ay deadlift yaptım daha önce. Bel, üst bacak ve kalçayı büyüttüğü için bıraktım. Yani sağlık ve güç için yapacaksanız yapın ama amacınız kas ve estetikse gereksiz bence.

Back
Yukarı