Ramazan ayında Oruç ve Vücut Geliştirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hukukcu

Üye
Ramazan ayında bi yandan oruç tutup, aynı zamanda antrenmanlari aksatmamak mümkün mü?
İftardan sahura kadar günlük makro ihtiyacıni karsilarsak kas kaybını önleyebilir miyiz?
Bu konuda bilgili hocalarımdan cevap bekliyorum..

elbette mümkün :) 1 ay spor yapmazsa çoğu kişi zaten baya kayıp yaşar :D Forumda veya internette intermitting fasting diye ararsanız daha detaylı bilgi bulabilirsiniz :)

elbette mümkün :) 1 ay spor yapmazsa çoğu kişi zaten baya kayıp yaşar :D Forumda veya internette intermitting fasting diye ararsanız daha detaylı bilgi bulabilirsiniz :)
IF diyeti de ilgimi çekti ancak oruca tam olarak uyarlanamiyor sanki, çünkü bol bol sıvı tüketiliyor aç kalındığı zamanlarda.. Öyleyse iftar ile imsak arasında ancak antrenman yapılabilir?

IF diyeti de ilgimi çekti ancak oruca tam olarak uyarlanamiyor sanki, çünkü bol bol sıvı tüketiliyor aç kalındığı zamanlarda.. Öyleyse iftar ile imsak arasında ancak antrenman yapılabilir?
Öncelikle benimde önceden işime yaramayacağından çok dikkat etmediğim konulardı :D ancak oruç tutarken yapan biliyorum. (yanlış hatırlamıyorsam Ağırsağlam youtube kanalına bakarsan ordaki videolarda mevcut.) Yani yapan varsa oluyodur :D sonuçta IF ninde bir sürü çeşidi var kimi 12 saat aç kimi 20 saat :D yani çok sorun olcağını sanmam :D antreman ise ister iftardan sonra yaparsınız veya benim yapcağım iftardan 30-45 dk öncesi :D sporu yapıp iftara eve gelmeyi düşünüyorum :D tabi yüksek ağırlıkla çalışıyorsanız sorun olabilir ağırlıklarda düşüş olabilir ancak yinede no pain no gain :D

Öncelikle benimde önceden işime yaramayacağından çok dikkat etmediğim konulardı :D ancak oruç tutarken yapan biliyorum. (yanlış hatırlamıyorsam Ağırsağlam youtube kanalına bakarsan ordaki videolarda mevcut.) Yani yapan varsa oluyodur :D sonuçta IF ninde bir sürü çeşidi var kimi 12 saat aç kimi 20 saat :D yani çok sorun olcağını sanmam :D antreman ise ister iftardan sonra yaparsınız veya benim yapcağım iftardan 30-45 dk öncesi :D sporu yapıp iftara eve gelmeyi düşünüyorum :D tabi yüksek ağırlıkla çalışıyorsanız sorun olabilir ağırlıklarda düşüş olabilir ancak yinede no pain no gain :D
kaslar gun içi tam manasıyla beslenmeyeceği için sakatlanmak daha kolay olabilir düşük ağırlıkla çalışmak daha mantıklı görünüyor.

bende netini bilmiyorumda biryerde okumuştum gun içi beslenmeyen uzun süre aç kalan kaslar daha kolay sakatlanabilirmiş.
Oladabilir tabi :D sonuçta o açlıkla bench p. felan yaparken dikkat etmek gerekir :D zaten halsizsin kayar felan sonrası sıkıntı :D onun dışında sakatlıkda olabilir tabi sonuçta çokda araştırmadım yanlış bilgi vermiyim :D dikkatli olmak lazım.

Vucut agirliginizla yapabileceginiz antrenmanlar size yeterli olacaktir. Beslenmenize dikkat edin. Ramazan bitincede zaten topatlamaniz en gec 10 gün sonrasinda eski performansinizi yakalarsiniz.

cevaplar için herkese teşekkürler, sanırım mutlaka kas kaybı olucak.. Yeni toparlanmaya başlamışken bunu öğrenmek üzücü.. Umarım çok çabuk toparlarız :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Arama Kelimeleri : ramazan oruç

Yukarıdaki arama kelimelerini arama bölümündeki "sadece başlıklarda ara" sekmesini tıklayarak aratınız. Çıkan arama sonuçlarından sorunuza en uygun bulduğunuz başlığı inceleyiniz.Aradığınız cevabı bulamadığınızı düşünüyorsanız dahi sorunuzu o başlıkta sorunuz.Çok özel bir durum olmadıkça yeni başlık açmayınız.Aksi takdirde başlık kirliliğine neden olursunuz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı