Rope Lat Pulldown hareketi hakkında

Arkadaşlar bu hareket hakkında bişey bulamadım forumda hareket hakkında bilgisi olanlar yazarsa çok iyi olur evde çalıştığım için lat pulldown yapamıyorum triceps pushdown yaptığım ip ile bunun yapılabileceğini gördüm internette ama detaylı bir bilgi bulamadım yani kısaca nereyi çalıştırır, nasıl daha etkili çalışabiliriz ,lat pulldown yerine geçermi beni idare edermi yani.[DOUBLEPOST=1561359664][/DOUBLEPOST]Hareket bu anlamayanlar için.

Eklentiler

• Rope-Lat-Pull-Down-1.jpg
    Rope-Lat-Pull-Down-1.jpg
    118,5 KB · Görüntüleme: 450
lat pull down ı sanki uzun bar ile değil de, seated cable row daki aparat ile çalıştırma sonucu çalıştırdığı yer ile, bu rope pull down ile çalıştırdığı yerler aynı gibi. Sonuçta ben bilmiyorum ama kesin bir şey var verim alırsın ip ile çalıştırınca da.

cevabın için teşekkürler peki tutuş resimdeki gibimi olmalı yoksa triceps pushdowndaki gibimi olmalı 2 sinin farkı ne olur sence ?

el açısındaki değişiklikler aynı bölgedeki kasları farklı bir şekilde uyarabilir çalışan bölge hemen hemen aynıdır sadece o bölgedeki farklı lifleri uyarmak ve harekete alışan vücudu şaşırtmak için uygulanan bir teknik bu,bu harekette omuz eklemi biraz daha fazla devreye girebilir yani sırt ve arka omuzu çalıştırdığını söyleyebiliriz,aynı zamanda elin tutuş açısı ters olduğu için bilek kaslarınada daha fazla vurabilir,normal hammer tutuş olarakda yapabilirsin bunu

Son düzenleme:
Back
Yukarı