Rpe Vs %1rm ile çalışma konusunda bir araştırma

ulaire

Üye
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5877330/

Çalışmada rpe (otoregulasyon) ile yapılan antrenman programlarının ufak bir farkla daha etkili olduğu sonucu çıkmış.

Metod olarak bir gruba önceden 1rm değerine göre hesaplanmış ağırlıklar verilirken, diğer grup o günkü durumuna göre seçmiş ve 8 haftalik, haftada 3 günlük squat ve bench antrenmanı yaptırılmış. 8 hafta sonunda ultrasonografi ile kaslardaki değişim incelenmiş ve rpe bazlı çalışmanın az da olsa daha etkili olduğu görülmüş.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim rm yapmam imkansız bir keresinde latpull downda rm hesaplayım %70 ile çalışayım dedim.gittim öyle bir kaldırdım ki hesapladığımda % 70 rm 90 kg çıktı.ben hayatım 10 tekrar da 90 kg basmamış biriyim.o yüzden hiç rm yapmam

benim rm yapmam imkansız bir keresinde latpull downda rm hesaplayım %70 ile çalışayım dedim.gittim öyle bir kaldırdım ki hesapladığımda % 70 rm 90 kg çıktı.ben hayatım 10 tekrar da 90 kg basmamış biriyim.o yüzden hiç rm yapmam
Yanlış hesaplıyorsun demek ki. Teorik olarak %70 ile 12 tekrar civarı çıkartabilmen lazım. Çıkmıyorsa daha olmamışsın demektir :)

Acı gerçekler kader utansın.

yok reis ondan değil.bazen performans arttırıcı alıyorum kafein fln bazen almıyorum ondan.öyle çıkıyor.ama şu var ki bazı hareketlerde rm hesaplayınca aşırı hafif geliyor yani değil 12 tekrar 20 tkerar da fln anca zorluyor.bazıları ise tam tersi.o yüzden ben kenimi zorlayan ağırlıklarla çalışıyorum

Back
Yukarı