Rus Salatası (Olivye Salatası)

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 – 1,5 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 su bardağı küp doğranmış kornişon turşu
  • 2 adet yumurta
  • Salam veya tavuk göğüs eti (ben koymadım)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Süslemek için:

  • Havuç
  • Mısır taneleri





Rus salatası bilindiği kadarı ile 19. yy’da Rusya’da bir restoran sahibi olan Fransız asıllı aşçı Lucien Olivier tarafından yapılmaya başlandı. Zamanında çok beğeni alan tarifin Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandığı ve ölümünden sonra bir çok dünya ülkelerine yayıldığı söylenir.

Rus Salatası, Rusça ve Almanca gibi bir çok dilde hala Olivier Salatası olarak bilinmektedir.

Patateslerin kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır.

Havuçların kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır.

Yumurta haşlanır. Bezelyeler boyunda küp doğranır ve bezelyeler ile karıştırılır.

Salam kullanılacaksa, salamlar küp doğranır. Tavuk eti kullanılacaksa tavuklar küp küp doğranır ve haşlanır.

Bütün malzemeler soğuduktan sonra hepsi karıştırılır. Üzerine mayonez ve yoğurt eklenir. Tuzu eklenerek iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri isteğe göre süslenir.

..::Afiyet Olsun::..




































































sokak modası
günlük burç yorumları
burçlar

gece elbiseleri
kırmızı halı

elbise modelleri
haute couture
cinsellik
saç modelleri
burç yorumları
uzun saç modelleri
saç stilleri
 
Back
Yukarı