Öncelikle yorumunuz İçin teşekkürler. Peki sizce antagonist süperset bulk ya da hacim kazanmak İçin uygunmudur yoksa fullbody veya Split tercih etmek daha mı mantıklı olur.Süperset yapıldığı bölgelere göre 2'ye ayrılır ; agonist ve antagonist süper set
Agonist süper set daha çok bir kas grubunun farklı bölgelerini çalıştıran(örneğin rear deltoid , side raisenin arka arkaya yapılması gibi) nabızı yükseltip , daha fazla kas yırtılması sağlayarak kasların daha belirgin olması amacıyla yapılır(ha bide pump yakalamak isteyenler için de iyidir).
Antagonist süperset ise farklı kas grupları arasında dinlenme olmadan setler yapılmasıdır(mesela lat pulldowndan hemen sonra leg extension) antagoinst süpersette amaç daha çok nabızı yüksek tutup yağ yakımını tetiklemektir
Fullbody split konusunda açıkçası pek bilimsel makale okumadım fakat açıkçası ben split çalışırken süperset yapınca antrenmandan bişey anlamıyorum 25 dakikada bitirip çıkıyosun sonuçta. Ama fullbody zaten yağ yakımı için birebir bir de süpersetler serpiştirdiğinde tadından yenmiyor bence .
Ben daha çok agonist süperseti tercih ediyorum hem son yapılan çalışmalarda bölgesel yağ yakımının birazcık mümkün olduğundan dolayı hem de daha fazla kas aktivasyonu sağladığından dolayı.
Antagonist set daha çok yağ yakımına yönelik yapılır,vücuttaki kan akışını hızlandırmasından dolayı kas gelişimine ve hacime etkisi olduğu bir nebze söylenebilir , tabii agonist süper set hacim kazanma konusunda daha tercih edilebilir konuma düşüyor. Fullbody veya split sorusunu tam olarak anlayamadım ama düşündüğüm gibi (fullbody mi iyi splitmi manasında) soruyorsanız ben fullbody taraftarıyım . Zaten fullbodynin genel olarak splitten daha çok kas gelişimine ve yağ yakımına açtığı kanıtlanmıştır fakat her vücut farklı tepkiler verebilir en iyisi 1-2 ay split yaptıktan sonra gelişimi gözlemleyip , 1-2 ay da fullbody yapıp gözlemleyerek vücudumuz için verimli olanı uygulamaktır .Öncelikle yorumunuz İçin teşekkürler. Peki sizce antagonist süperset bulk ya da hacim kazanmak İçin uygunmudur yoksa fullbody veya Split tercih etmek daha mı mantıklı olur.
sizin burada kafanız karışmış. Full body ve split birer antrenman methodu. Süperset bir antrenman tekniği. Çeşitli antrenman teknikleri var; drop set, rest and pause gibi. Fullbody veya split çalışırkende antenman yaparken süperset tekniği de, diğer antrenman teknikleri de denenebilir.Öncelikle yorumunuz İçin teşekkürler. Peki sizce antagonist süperset bulk ya da hacim kazanmak İçin uygunmudur yoksa fullbody veya Split tercih etmek daha mı mantıklı olur.
Bende soruyu tam anlıyamamıştım arkadaşında kafası karışmış herhalde ağzınıza sağlık tercüman oldunuzsizin burada kafanız karışmış. Full body ve split birer antrenman methodu. Süperset bir antrenman tekniği. Çeşitli antrenman teknikleri var; drop set, rest and pause gibi. Fullbody veya split çalışırkende antenman yaparken süperset tekniği de, diğer antrenman teknikleri de denenebilir.