Sütün antreman sonrası zararları...

Futbolcuların maçtan sonra pahalı enerji içecekleri yerine çikolatalı süt içmelerinin daha yararlı olduğu ve çikolatalı sütün aynı etkiyi yarattığı iddia ediliyor. Araştırmacılar, çikolatalı sütün doğal bir enerji içeceği olduğunu; hatta çoğu yapay karbonhidrat içerikli içecekten daha yararlı ve etkili olabileceğini savunuyor.

Araştırmaya göre antrenmandan sonra süt içen oyuncuların kaslarında meydana gelen hasar, piyasada satılan enerji içeceklerinden içen oyunculara oranla çok daha az.

Amerikan Virginia Madison Üniversitesi’nden bir grup, 13 futbolcunun yoğun antrenmandan sonra kaslarında oluşan hasarın seviyesini ölçtü. Futbolcuların yarısına çikolatalı süt verilirken diğer yarısına enerji içeceği içmeleri söylendi.

İncelemenin ardından çikolatalı süt içenlerdeki hasarın çok daha az olduğu; ancak her iki grubun performansında bir fark olmadığı görüldü. Ayrıca antrenman sonrası kas ağrılarında, ruhsal ve bedensel yorgunlukta iki grup arasında da hiçbir fark gözlemlenmedi.

Yeni araştırma, sütün sporcuların kaybettikleri enerjiyi geri kazanmada yapay enerji içecekleri kadar etkili olduğuna dair önemli bir kanıt niteliğini taşıyor.

Ayrıca yarım yağlı sütle yapılan çikolatalı karışımda, çoğu enerji içeceğinin içinde bulunmayan vitamin ve mineraller de bulunuyor. Uzmanlar, antrenmandan sonra tüketilen sütün yüksek kaliteli protein ve karbonhidrat deposu olduğunu ve bu nedenle kasların kaybettiği gücü yeniden kazanmasındaki büyük önemini vurguladı.

Sütün içerisinde bulunan protein sağlam bir kas yapısının oluşumuna yardımcı olurken son araştırmaya göre aynı zamanda kaslardaki yıpranma payını da en aza indiriyor. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin olan süt, yoğun çalışma temposunun ardından sporcuların güçlerini geri kazanmalarında da etkili bir içecek.

Amerikan Spor Sağlığı Yüksekokulu tarafından yayınlanan sonuçlar; daha önce yapılan, tahıllı gevreklerin ve yağı alınmış sütün kaybedilen gücü geri kazanmada etkili bir rolü olduğunu öne süren araştırmayı da destekler nitelikte.

Süt ayrıca antrenman sonrası kaslarda kasılmalara ve sertliğe neden olan kandaki laktik asit oranını da azaltmada büyük bir rol oynuyor.

Antreman sonrası bol bol süt içmemi söyleyen bi antrenörüm vardı bi zamanlar :) paylaşmak istedim..
 
işleri kesat giden kutu sütçülerin uydurduğu bir makaleye benziyor...

antreman sonrası acil enerji gerekir.basit şeker ile birlikte protein tozu dese anlıcamda..süt diyor .d

süt geç sindirilir vücuda hızlı enerji lazım sindirimle mi uğraşacak ?

ayrıca süt zararlıdır..kutu sütü savaşları diye google da aratın okuyun...buraya bağlantısını verince siliyorlar mesajımı ?!

uht sütün besleyici özelliği yoktur..ısıl işlemden dolayı ne varsa içinde ölür

kalsiyumunu vücut kullanamaz..fosfor fazla olduğundan üstüne birde kemiklerdeki kalsiyum çözünür idrarla atılır..

paketlenmesinden uzun süre geçmiş kutu süte aliminyum geçer...kutu sütü alın ve kesin bakın en iç tabakası aliminyum rengindedir..

kutu sütün yarısını içip 1 gün dahi buzdolabında bekletseniz dünyanın bakterisi ürer..ve iğrenç kokmaya hemen başlar

katkılı sütlerde ise aroma için gdolu ürünler kullanılıyor.
ayrıca tatlandırma için şeker var...bu şeker genetiği değiştirilmiş mısır şurubuda olabilir şeker pancarıda....

kısacası içmeyin içirtmeyin...kefir ayran varken süte hayır.
 
ben 1.5 yıldır süt içerim antremandan sonra yatmadan önce baya faydasını gördüm kim zararlı demişse ben canlı örnek olarak buradayım
 
evet yazı biraz ters olmamışmı..

enerji içeceklerine oranla süütn daha iyi bir içecek olduğunu anlatıyor ama sen sonda ne demişsin..
 
yolvu02 beslenmende sütü cıkar bide öyle dene bakalım.sütün gh daha dogrusu akşam saaterınde vucut insulın salınımı arttıo zaten yuksek ınsulın gh azltıo bıde ustune fazla kalsıyum almak oda gh baskıladıgı için kasın buyumusı ve gelısıı oldukca zayıflatıo.bu konuda super hornete tamamne katılıyorum..saygılar...
 
ayrıca süt zararlıdır..kutu sütü savaşları diye google da aratın okuyun...buraya bağlantısını verince siliyorlar mesajımı ?!

uht sütün besleyici özelliği yoktur..ısıl işlemden dolayı ne varsa içinde ölür

Geç sindirildiği için antremandan hemen sonra olmaması görüşü genel kabul edilen birşeydir, ancak "sütün besleyici özelliği uht işleminden dolayı yoktur" çok iddialı bir laf, buna güvenilir bir kaynak gösterebilir misiniz?

Bazı profesörlerin bu konuda sizin dediğiniz gibi farklı görüşleri olsa da, azınlıktalar ve karşıt görüş onlarca kere daha fazladır. Biyolojiden çok iyi anlamam ama yenebilir bir şeyi ısıtarak içindeki mikroorganizmaları(bakterileri) yokedebilir, yapının bileşik halinde moleküler değişikliğe yol açabilirsiniz, ama bildiğim kadarıyla proteinleri yok edemezsiniz ?
 
super_hornet e katılıyorum. araştırın görün uht süt çok zararlı. şişe sütler daha iyidir. onların son kullanma tarihi o kadar uzun değil. uht süte bakıyorsun aylar sürüyor. demek ki süt olmaktan çıkmış. demeyin şimdi özel sistem falan. o uht denen olayda bir damla süt tonlarca basınca ve anormal yüksek ısılara maruz kalır.
 
şişedeki sütleri çoğunu tam yağlı olarak satıyorlar

şişede yarım yağlı ve yağsız olarak görmedim

bilen varsa lütfen söylesin..
 
Geç sindirildiği için antremandan hemen sonra olmaması görüşü genel kabul edilen birşeydir, ancak "sütün besleyici özelliği uht işleminden dolayı yoktur" çok iddialı bir laf, buna güvenilir bir kaynak gösterebilir misiniz?

Bazı profesörlerin bu konuda sizin dediğiniz gibi farklı görüşleri olsa da, azınlıktalar ve karşıt görüş onlarca kere daha fazladır. Biyolojiden çok iyi anlamam ama yenebilir bir şeyi ısıtarak içindeki mikroorganizmaları(bakterileri) yokedebilir, yapının bileşik halinde moleküler değişikliğe yol açabilirsiniz, ama bildiğim kadarıyla proteinleri yok edemezsiniz ?

http://www.beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_docman&Itemid=309&task=doc_download&gid=13


bunları okuduktan sonra bi daha süt içemeyeceksiniz :badgrin:

ayrıca protein herşey demek değilki...yararlı bakteri ve minerallere de ihtiyacımız var...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
super_hornet e katılıyorum. araştırın görün uht süt çok zararlı. şişe sütler daha iyidir. onların son kullanma tarihi o kadar uzun değil. uht süte bakıyorsun aylar sürüyor. demek ki süt olmaktan çıkmış. demeyin şimdi özel sistem falan. o uht denen olayda bir damla süt tonlarca basınca ve anormal yüksek ısılara maruz kalır.

Şişe süt kutu süt diye ayırman tarihi bakımından değildir ki. Şişe süt günlük süttür ama kutu süt uzun süreli süttür. Şişe süt yani günlük süt tam yağlıdır kutu sütün yağsızı var yarım yağlısı var tam yağlısı var içildiği gibi çoğu zaman tatlılara yemeklere falan katılan sütlerdir bunlar.
 
Back
Yukarı