tabi ki konu büyük insanlarsa "peynir "denir...
sebebi 1 kgs beyaz peynir 7-8 kgs sütten , 1 kgs kaşer peyniri (eski) 10-11 kgs sütten yapılır ...tabi ki belki de "yapılırdı " diyelim?!...( zira, süt endüstrisinde artık öyle dolaplar dönüyor ki, "kelime oyunları, çarpıtmalar, teknoloji vb ,nerdeyse 1 kgs süte , 1 kgs yoğurt üretilecek ?!...(((
süt (avantaj ve dezavantajlar) :
**endüstriyel süt ?!...süt aslında canlıların ilk ağızda yavrularını beslemek üzere "belli dönem boyunca oluşan" bir malzeme...antikorlardan,vitamin zenginliğinden tutun da protein,yağ kompozisyonları ile "ağuz sütü" , endüstriyel sütten çk ama çok farklı bir malzeme..
**süt, ayrıca özellikle "inek sütü" , birçok kişi açısından hazımsızlık yaratabilir...alreji de oluşturabilir...
**seyreltik ürün içerik az olduğundan ,fazla miktarda alınması gerekir..
**ancak , peynire göre "malzeme yani vitamin, protein türü. yağ , mineral vb kayıpları mevcut olmaz..
peynir:
**konsantredir..yani az miktar ile çok protein, türüne göre daha az yağ alma şansınız bulunur..
**hazmı daha kolaydır..
**ancak, proses neticesi malzeme kaybı "vitamin, mineral " daha fazladır..
not. eğer "süt ya da peynir "kullanacaksanız tercih daha ziayde "keçi ve koyun "yönünde olması gerekir..
**insan anne sütüne ,bulunduğumuz çevre itibarıyla en yakın süt sıralamaları:
**eşek sütü (en yakın)
**at sütü
**keçi
**koyun
**inek