Süt+Soya Unu+Bal+Muz=?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rsL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rsL

Üye
Konunun yeri tam burasımı emin olamadm kusur varsa affola.
3.Ayı ayı bitirmek üzereyim ve protein takviyesine başlıcam.Aklımda protein tozu vardı ancak kuzenim bana farklı bi seçenek sundu.Onada spor hocası tavsiye etmiş hem doğal,protein tozu yerine bunu yap diye.Açıkçası aklım karıştı ve merak ettiklerim var.

soya unu(yağsız) 100gr da
330 kcal enerji
54gr protein
1,5gr yağ
3.7 lif
260 mg kalsiyum
14 mg demir
5 mg çinko
0.6 mg tiyamin (B1)
0.4 mg riboflavin
2.5 mg niyasin var..Bal,muz ve süt değerlerini pas geçtim.

Süte bi kaşık bal,bi kaşık soya unu ve bitane de küçük muz atılarak tercihen mikserle karıştırılıp içiliyor(muş)

tok tutuyormuş epeyce bide.
Benim merak ettiklerim,
*soya ununu paketten direkt olarak karıştırıp çiğ halde tüketmek doğrumudur.Kurt falan yapmasın sonra? :)
*bunu spor hocasının tavsiye etmesine güvenebilrmiyz?
*bu karışım protein tozunun yerini tutarmı? Yada bi alternatif olabilrmi?

Cevaplarınızı bekliyorum,teşekkürler şimdiden..

Unutmadan soya unu 500gr paketi 2,5 TL :D

Son düzenleme:
Bence kesinlikle protein tozunun yerini tutamaz.
Soya ununun oranları çok güzel özellikle protein ve lif açısından,ama göz ardı ettiğiniz nokta bunun bitkisel bir protein kaynağı olduğu.Yani kesinlikle whey proteinin yerini tutamaz diye düşünüyorum.

Walla içimden bu karışım için sadece 'way canına' demek geçti .Bunu alırsan her türlü takviye yapar bence :D

Valla börek mörek yapta asla çiğ içme. Salondaki bir cocuk hocaya sormustu hoca un falan ıcme kotu olur sonra dedi. Bilmiyorum valla banda hıc mantıklı gelmıyor... Böbrekleri düşün.

bn hocama sordum sadece biraz ıslatman yeter dedi yerinde olsam o karısıma 1 cay bardagının yarısı kadar yogurt suyu ilave ederdim..en mantıklısı bu..bu arada soya ununa baktım bulamadım hic biyerde nerden buluyonuz

soya unu çiğ olarak alındığında ince bağırsak duvarına yapışır ve besinlerin emilimini engeller. ayrıca soya protein için en son tercih edeceğiniz kaynaklardan olmalı.

Şimdi sorun sadece soya ununda mı ??? Açıkça sormak istedim. Kendimzin yapacağı bu karışımı ben başka bir yerden de duymuştum orada da aynı şeyler yazıyordu hemen hemen ancak soya unu madem bu kadr zararlı neden halen her rafta mevcut ki ??

Soya fazla kullanildıgı zaman vucudun hormon dengesıni(ostrojen/testesteron) alt ust eden bır maddedır kullanrken asırıya kacmamanı tavsıye ederım

slm bundan tam 5 sene once 1.83 ve 55 kiloydum. artik zayifliktan piskoljim bozulmustu. durumum cok vahimdi. bir spor salonun onunden gecerken cama kilo almak isteyenler diye bi yazi gormustum. iceri girdim durumu anlttim zaten beni gorunce direk anladi:)
kendisine ne yapsam kilo alamadigimi ve bu durumden artik bikkinlik geldigini ne olrsa olsun kilo almak icin herseyi yapacagimi soyledim.
bana guzelce agirlik kaldirarak cok kisa bir surede kilo alacagimi ve verdigi diyeti uygulamami soyledi.
ertesi gun gidip salona yazildim. bana verdigi diyet yarim litre sut icine soya unu ve bal idi.
hergun antremandan once ve sonra yagli yarim litre sute 100gr yakin soya unu ve bolca bal bulamzsam seker koyuyordum.
yani gunde 200gr soya unu bir litre sut ve 70 80 gr basit seker tuketiyordum.
sonuc 4 yaya yakin bir surede 17-18 kilo aldim. benki 23 yasina kadar hep zayif olan biri birden 20 kiloya yakin almisti. cevremdekiler ailem inanamiyordu bende dahil. ama oldu. yalniz tadi igrenc 2 sene once spora ara verdim tekrar basladigimda kullanamaya basladim. ama icemedim. icimden nasil icmisim bu dalgayi 6 ay boyunca dedim. su anda whey protein ve amino asit kullaniyorum
tabi durumun vahimiyeti ve alinan hizli sonuc icmek icin beni iyi motive etti ozamanlar.
kisacasi ben kilo aldim ama icmek icin saglam mide lazim. benim gibi son noktaya geldiyseniz bence kesin cozum

Son düzenleme:
Volkie1912 kardes karısımını bırakıp protein ve amıno kullanmaya basladıgını soyluyorsun pekı karısımının yerını tutuyomu _?

bi internet sitesinden aldım 2 kg 15 tl. dün ilk defa kullandım. çok gaz yapıyo ve bağırsaklar gerçekten yoruluyo tabi ağrıyoda... ayrıca çok garip bi tadı var insanı iğrendiren.. buna bi çözüm bulmalı neyle karıştırmalı acebağ ?

soya unu. 2kg 15 tl .(protein tozunu o fiyata bulursan haber ver :)) 1 hafta oldu alalı. keçiboynuzu pekmezi+bebe bisküvisi+ek tahıl+süt+ soya unu ... yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum 2,5 kilo aldım bilemiyorum ne kadar sağlıklı ama ağırlıkda çalışıyorum. çok enerjik rasyonel pozitif aynı zamanda gazman gibi bi adam oldum :D saygılar...

Back
Yukarı