Süt ve yoğurtta tam yağlı yarım yağlı farkı

darkcald

Üye
bimde 1lt yarım yağlı dost süt 1.25tl diğer marketlerde 0.1 yağlı yani tam yağsız diye geçen sütler 2.5tl-3tl arası lt fiyatı yoğurttada aynı şekilde fiyat farkına değer mi?

ayrıca bu yarım veya tam yağlılardan aldığımız yağ yeterli mi vucut için yemekleri yağsız yemeğe başladım.

son olarak lorda tam yağlı yazısını gördüm onunda yağsızı filan var mı??

bimde 1lt yarım yağlı dost süt 1.25tl diğer marketlerde 0.1 yağlı yani tam yağsız diye geçen sütler 2.5tl-3tl arası lt fiyatı yoğurttada aynı şekilde fiyat farkına değer mi?

ayrıca bu yarım veya tam yağlılardan aldığımız yağ yeterli mi vucut için yemekleri yağsız yemeğe başladım.

Türkiyede .1 yağlı sütler fazla tüketilmediğinden (tadı güzel değil, su gibi) daha yüksek fiyatlarda satılıyor. Almanı tavsiye etmem. Mesela Amerikada 0.1 süt (skim milch) çok fazla tüketiliyor, hem de çok daha ucuza satılıyor, tam süte göre. Bence fiyat farkına kesinlikle değmez. Kilo probleminiz varsa kan şekerini hızlı artıran k.hidratlardan uzak durmanız lazım, sütteki yoğurttaki yağdan değil.

karbonhidratlar yani ekmek bulgur filan pek tüketmiyelim yani bende çavdar ekmek tam buğdaylı filan alıyorum artik haftada 1 paket ancak bitiyor 400gr :D

doğa yulaf aldım süt muz ile zor bela yiyorum bunun yerine yulaflı bisküvüler yesem nasıl olur kaloriside 400-500kcal ama en azından yenilebiliyor ne dersin hocam?

Aldığın markaya göre değişiyor fiyatlar. Örneğin Sek sütün %0,1 yağlısı 2.10 lira içim süt carrefourda 1.99 geri kalanlarda 2.00 den aşağı değil. Yarım yağlı ve yağsız sütlerin yağdan arındırma işlemi olduğu için biraz daha pahalı oluyor. Ben yağından dolayı değil tadından dolayı içim sütün yağsız sütünü kullanıyorum.

Back
Yukarı