sütteki karbonhidrat ve gh

arkadaşlar ben gece yatarken vücut proteinsiz kalmasın casein proteini yavaş yavaş sindirsin die büyük bir bardak süt içiyorum 400-500 ml arası..
sütte 100ml de 4 gr karbonhidrat varmış. şimdi aslında ben sütü içindeki gh hormonunu tetikleyici maddeler için ve protein için içiyorum. ancak bu forum da da gece yatarken karbonhidrat alımı vücudun gh salgılamasını azaltır diye söylemlerde okumuştum.

ee nası olcak bu işler. o zaman ben 12 gram karbon alıyorum gece yatmadan önce.? yoksa ayrıntılara fazla mı takılıyorum.
 
Yatmadan önce süt çok gerekli. Eğer casein proteinin yoksa. İsterse içinde zehir olsun içerim :D
 
12gr karbonhidrat bişey değil...ayrıca gece içilen sütün getirisi BBciler için götürüsünden çok çok daha fazla...rahat ol, detaylarla kasma :)
 
İçtiğiniz sütün uht olmamasına dikkat edin. Bağırsak florasına hasar veriyor. Mümkünse pastörize günlük şişe süt olsun

Ayrıca az tuzlu beyaz peynir ve diğer peynir çeşitlerini gece götürebilirsiniz. Sorun yok.

Casein açısından beyaz peynir zengin.

Lor peyniride Whey açısından zengin.

Ayrıca gece yoğurtta yenebilir.

Tercih çok.
 
Son düzenleme:
İçtiğiniz sütün uht olmamasına dikkat edin. Bağırsak florasına hasar veriyor. Mümkünse pastörize günlük şişe süt olsun

Ayrıca az tuzlu beyaz peynir ve diğer peynir çeşitlerini gece götürebilirsiniz. Sorun yok.

Casein açısından beyaz peynir zengin.

Lor peyniride Whey açısından zengin.

Ayrıca gece yoğurtta yenebilir.

Tercih çok.
oho ben sürekli uht süt içiyorum demek sabahları wc de fazla vakit geçirmemin sebebi buymuş :D

yoğurt güzel olabilir yatmadan önce hem uykuda getirir. teşekkürler. küçük bi ayrıntı biliyorum ama kafama takılmıştı.
 
oho ben sürekli uht süt içiyorum demek sabahları wc de fazla vakit geçirmemin sebebi buymuş :D

yoğurt güzel olabilir yatmadan önce hem uykuda getirir. teşekkürler. küçük bi ayrıntı biliyorum ama kafama takılmıştı.

Uht süt önermiyorum ve pastörize derken ben araştırmalarım sonucunda uht süt kullanmanın faydalı olmadığına ve zararlı oldugu bulgusuna ulaşmıştım. Pastörize sütlerdede risk faktörleri var ama Uht göre daha güvenli.

Sütün moleküler yapısı değişiyor ve içerisindeki faydalı faydasız bütün bakteriler ölüyor. Fermantasyon ile bu bakteriler tekrar canlanıyor ve proteinlerde hayata online oluyor . Peynir ve fermente süt ürünleri bu yüzden iyi.

Ev yapımı süt içebilirsiniz. Yapımı derken evde kaynatılmış süt.

Vücuttaki CRP (c reaktif protein) salınımını arttiriyor ve çok çeşitli hastalıkların zamanla oluşmasını hızlandırabilir.

Bağırsak florasında bulunan prebiyotik bakterileri zenginleştirmeliyiz.

Bunun için peynir çeşitleri ve yoğurt önermiştim ev yapımı yoğurt mümkünse.

Sabahlarıda kefir yada kımız.

Kımız zorda kefir bulunuyor her yerde.

Ayrıca hazır ürünlerden şiddetle kaçının ve fermente süt ürünleri kullanın hatta kendınız mayalayın.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı