Sıfırdan başlamayı düşünüyorum

Üniversite okuyorum. Okul açıldığında başlamayı düşünüyorum. Boyum 1.77 kilom 68-72 arasıdır. Hayatım hareketsiz genellikle. Şuan çalışıyorum garsonluk yapıyorum. Karın bölgem yağlı duruyor geniş yani. Bel aç karna 85 cm falan ama tokken hayvan gibi kwjdknsmdnwma. Nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Haftada 3 gun fullbody ve tabii en az spor kadar önemli olan beslenmenin düzenlenmesi.
Burada nasıl fotoğraf paylaşabilirim[DOUBLEPOST=1628020536][/DOUBLEPOST]
Burada nasıl fotoğraf paylaşabilirim
Beslenme konusunda sabah vakti 4 yumurta (3 beyaz 1 tam veya 2 beyaz 2 tam) yapmayı düşünüyorum. Öğlen vakti için pilav-et sote ve salata akşam için de aynısını yapmayı düşünüyorum. Sabah öğle arası 1 muz veya elma öğle akşam arası ise 3 4 tane fındık olabilir. Benim merak ettiğim kısım kalori ihtiyacı vb kısımlar bunların hesaplaması. Mesela ilk ay için nasıl yapmalıyım?

Burada nasıl fotoğraf paylaşabilirim[DOUBLEPOST=1628020536][/DOUBLEPOST]
Beslenme konusunda sabah vakti 4 yumurta (3 beyaz 1 tam veya 2 beyaz 2 tam) yapmayı düşünüyorum. Öğlen vakti için pilav-et sote ve salata akşam için de aynısını yapmayı düşünüyorum. Sabah öğle arası 1 muz veya elma öğle akşam arası ise 3 4 tane fındık olabilir. Benim merak ettiğim kısım kalori ihtiyacı vb kısımlar bunların hesaplaması. Mesela ilk ay için nasıl yapmalıyım?
Agirsaglam veya tdee sayfasından verileri girerek hedefine göre alman gereken kalori ve makroları öğrenebilirsin. Daha sonra bir app ile (örneğin YAZIO) günlük yediklerini takip edebilirsin.[DOUBLEPOST=1628099225][/DOUBLEPOST]Hizliresim gibi bir sayfaya fotonu yükleyip altta çıkan linki mesaja kopyalayıp yapıştırırsan foto çıkar burada.

Üniversite okuyorum. Okul açıldığında başlamayı düşünüyorum. Boyum 1.77 kilom 68-72 arasıdır. Hayatım hareketsiz genellikle. Şuan çalışıyorum garsonluk yapıyorum. Karın bölgem yağlı duruyor geniş yani. Bel aç karna 85 cm falan ama tokken hayvan gibi kwjdknsmdnwma. Nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Spor salonuna kar fırtınasına gidiyormuşsun gibi git, köpek gibi terle her antremanda. Her antremanı kardio ile başlayıp bitir. Arkadaşın dediği gibi fullbody yapabilirsin veya param bol diyorsan yağ yakıcı supplemenlere de başvurabilirsin. Yemeni de düzeltmeyi unutma, karnını proteinle doyur ekmekle değil

Spor salonuna kar fırtınasına gidiyormuşsun gibi git, köpek gibi terle her antremanda. Her antremanı kardio ile başlayıp bitir. Arkadaşın dediği gibi fullbody yapabilirsin veya param bol diyorsan yağ yakıcı supplemenlere de başvurabilirsin. Yemeni de düzeltmeyi unutma, karnını proteinle doyur ekmekle değil
Zaten ekmek tarzı şeyleri tamamen kestim şuanda çalıştığım için ve gündüz uzun süre çalıştığım için (20000 adım atıyorum ortalama) akşam spora gidecek halim pek kalmıyor ve para biriktiriyorum zaten :D okul başlayınca direkt yazılacağım[DOUBLEPOST=1628104888][/DOUBLEPOST]
Agirsaglam veya tdee sayfasından verileri girerek hedefine göre alman gereken kalori ve makroları öğrenebilirsin. Daha sonra bir app ile (örneğin YAZIO) günlük yediklerini takip edebilirsin.[DOUBLEPOST=1628099225][/DOUBLEPOST]Hizliresim gibi bir sayfaya fotonu yükleyip altta çıkan linki mesaja kopyalayıp yapıştırırsan foto çıkar burada.
Çok teşekkürler cevap verdiğin için[DOUBLEPOST=1628105686][/DOUBLEPOST]Şimdi şöyle başlamayı düşünüyorum ilk ayı adaptasyon olarak düşünüyorum yağsız kas kütlem internette araştırdığıma göre 58 kilogram çıkıyor.
Sabah öğünü : 4-5 yumurta: 3 veya 4 ünün sarısı 1 tanesini tam yemeyi düşünüyorum.
1 bardak yulaf ezmesi ya çok az sütle ya da suyla yerim herhalde. Burası 143 kalori + 272 kalori yani toplam 415 kalori yapıyor.
Sabah öğle arası : 1 muz veya elma diye düşünüyorum.
Öğlen 1 tabak pilav 150 gram (malum kyk şartları) 1 tabak da et sote 150 gram pişmiş et yazıyor ona bakacaz artık 500 kalori oluyor sanırım.
Öğlen akşam için biraz fındık yerim herhalde
Akşam yemeği: öğle yemeğiyle aynı olur o da yaklaşık 500 kalori oluyor yağ yakmak için 2000 kalori gösteriyor bu biraz fazla geliyor bana ne bileyim şuan bile 1600 kaloride kalıyor.
İlk ay için yazıyorum bunu:
1.GÜN
2.GÜN
  • KOŞU BANDI / KARDIYO / 20 DAKİKA
  • BİSİKLET / KARDIYO / 20 DAKİKA
  • ELİPTİK / KARDIYO / 20 DAKİKA
  • BURPEES – JUMPING JACK – MOUNTAIN CLIMBER – SKIPPING ROPE / HIIT / 4 DAKİKA
  • CRUNCH / KARIN / 3 SET x 15 TEKRAR
  • LEG RAISE / KARIN / 3 SET x 15 TEKRAR
  • RUSSIAN TWIST / KARIN / 3 SET x 15 SAĞ-15 SOL
2 gün spor 1 gün dinlenme biçiminde gitmeyi düşünüyorum.
+Koşu bandı olan günlerde büyük olasılıkla karnitin kullanırım.

Son düzenleme:
Back
Yukarı