Dediğim gibi şınav yeterli gelmeyince ağırlıklı sınav veya archer , Tek kol şınav felan yaparak kas kütlesi ve kuvvet geliştirilebilir. Çeviklik içinde patlayıcı sınav (önde, arkada el çırparak) Yapabilirsin. Genel olarak her türlü hareketi patlayıcı şekilde yapman avantajına olur.Peki kuvvet ve çeviklik için nasıl çalışma yapmam gerekir?
Bilinçsiz yönlendirme yapmayalım.1. Evet bir seviyeye kadar etkilidir. İlerledikçe tekrar sayısı yerine ağırlıkla düşük tekrar çalışılırsa veya zor varyasyonlarla çok güzel kuvvetde arttırılır. (Bkz calisthenics)
2. Dediğim gibi hipertrofi için düşük tekrarlarda çalışılırsa niye olmasın.
3. Kısmen evet.
Ciddi mısınız ? Hepsini takip ediyorum1-
Bilinçsiz yönlendirme yapmayalım.
Eğer şınav çekerek gelisilmeseydi frank medrano - brendan meyers - Sercan Ulusoy - Ağırsağlam bu adamlar nasıl gelişti ?
Şınav etkili bir göğüs hareketi.
Ciddi mısınız ? Hepsini takip ediyorum
Hiçbiri sınav çekerek gelişmedi!
Evet başlangıç için güzel ancak Kimse 100-200 sınav çekerek göğüs kuvvetini arttıramaz. Frank medrano veya Sercan Ulusoy handstand push-ups planche human flag push-ups vb şeylerle gelişiyorlarki yazımda belirttim. Ağırsağlam ise ağırlık çalışıyor powerlifter usulü çalışıyor.
Ee calisthenics programına bak muscle up pshuedo push up vb. Hareketlerle dolu. Düzgün araştırmadan bilinçsizce yönlendiren ben değilim. Ayrıca 2 yıl spor yapmasına rağmen asıl gelişimini son 2 yılda ağırlık çalışmalarıyla yapmıştır. İlk videolarına bakarak bile anlayabilirsiniz. Tabi bu sadece kendisini calisthenicsi doğru yapmamasından veya başka nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Sonuç olarak sınav tek başına nasıl geliştirebilir açıklar mısınız ?Ağırsağlam 4 yıldır spor yapıyor , 2' si calisthrnics 2,si powerlifting olmak üzere.
Afferim size. Yalnız önce okumayı veya okuduğunuzu anlamayı öğrenseniz daha iyi.Gayette geliştirir.Nasıl bench presste bastıkça kilo artıyorsa şınav çektikçede tekrar artar.Şınav çeşitleri ile gercekten yapılabilir.
Ayaklar yukarda push up
Normal push up
Geniş push up
Tek kol push up
Birsürü var daha.
Şunu söyleyeyim ağırsağlam calisthenics devam etseydi ağırlıklı barfiks - dips - şınav yapardı ama powerlifting'ci olmayı seçti.
Calisthenicste kas + esneklik kazanırsın ki buda birçok hareketi yapabilmemizi saģlar ör: Human flang- Back lever - Front lever - planch vs.
Yalnız hocam yeni farkettim mesajı yanlış atmışım sizin düşüncenizi destekliyorum kusura bakmayın ben en üstteki elemana gonderecektim (eren123) .Afferim size. Yalnız önce okumayı veya okuduğunuzu anlamayı öğrenseniz daha iyi.
^İlerledikçe tekrar sayısı yerine ağırlıkla düşük tekrar çalışılırsa veya zor varyasyonlarla çok güzel kuvvetde arttırılır. (Bkz calisthenics)^ yazımdan sonra bana karşı çıkmanız ...
Yukarıda calisthenicsi desteklediğimi görebilirsiniz. Sadece tek başına sınav hakkında olumsuz konuştum. Yoksa yukarıda da aynı şeyleri yazdım.Yalnızca şınav üzerinden tartışmak oldukça saçma. Calisthenics alt yapılı biri olarak söyleyim; +25 kilo 10-12 tekrar dips yapabilen birinin göğüsü bayağı sağlam demektir. Ayrıca progressive overload yapmak için illa ki ağırlık arttırmak gerekmez, hareket yolunu değiştirerekte yapılır. Calisthenics'te progressive overload zor olur demekte ciddi bir yanılgıdır.