Sınava hazırlık ve fitness

merhaba arkadaşlar, seneye sınava gireceğim şimdiden yoğun bir şekilde çalışmalara başladım, bu bir yıl süresince de estetik fit bir vücut yapmayı düşünüyordum ama birkaç arkadaş sınava hazırlanmaktan böyle şeylere zaman bulamayacağımı söylediler. sınava kadar okul-dershane arası mekik dokuyacağım maalesef. dershaneden 8 gibi çıkılıyor eve varmam 9'u buluyor. direkt spor salonuna gitsem 9-10.30 arası çalışşam verim alabilir miyim? haftada üç-dört gün. sınav sürecinde olumlu veya olumsuz herhangi bir etkisi var mıdır?

sizi tanımıyorum ama genel konuşuyorum ben de daha öğrenciyim , hiç bir zaman önceden şu kadar bu kadar çalışacağım diye yapılan planlar tam olarak uygulanmaz. Üstüne bir de ders çalışacağım diye yapmadığınız spor yerine telefonda zaman kaybederek geçirirsiniz zamanı.bence haftada 3 gün 1 saatten ayarlayacağın zaman seni geriletmez. Dediğim gibi ben de öğrenciyim sınav zamanı gün içinde çalışacağım diyip çalışmadığım zaman rahat 1 saatten daha fazladır.

Tamamen senin sınav hedefine ve çalışma ciddiyetine bağlı. Hedef gerçekten iyi bir lise veya kaliteli bi üniversite ise spor-ders ikilisi birlikte uzun süre yürümüyor. İnsanın enerjisi kalmıyor kendimden biliyorum.Okul ve dersanede gördüklerim bana yeter fazla çalışmam diyorsan sporunu yapabilirsin.

sizi tanımıyorum ama genel konuşuyorum ben de daha öğrenciyim , hiç bir zaman önceden şu kadar bu kadar çalışacağım diye yapılan planlar tam olarak uygulanmaz. Üstüne bir de ders çalışacağım diye yapmadığınız spor yerine telefonda zaman kaybederek geçirirsiniz zamanı.bence haftada 3 gün 1 saatten ayarlayacağın zaman seni geriletmez. Dediğim gibi ben de öğrenciyim sınav zamanı gün içinde çalışacağım diyip çalışmadığım zaman rahat 1 saatten daha fazladır.
haklısınız. benim sorum şu ikisi bir arada götürülebilir mi çok mu yorucu olur.

Bence orta yol eve dumbell seti al , hiç yoktan ter atar biraz da olsa fark edilecek kadar gelişim sağlarsın. Daha sonra seneye haziran gibi de spor salonuna başlarsın. Evde olur mu deme , salon gibi olmaz ama normaldeki senden de farkın olur elbet.

sınava hazırlanıyorum bahanesiyle masabaşında biskuvi nutella falan yersen , zaten boşa ağırlık kaldırmış olunur. ben olsam beslenmeme dikkat ederim. 2 dumbell ile zaten çoğu hareket halledilebiliyor. 1 barfiks bari alırsın istersen. şınav, dips, barfiks, mekik varyasyonlarına bakarsın.spor salonu da olur sana kalmış. ama uyku ve beslenmeme özen göstermeye çalışırdım.işin %80i bu zaten. %10luk da ağırlık kaldırsan tamam o iş. :)

Bende 12.sinifa geçiyorum pzt salı Çarşamba dersane var Perşembe ve cumartesi salona gidiyorum salı günüde evde çalışıyorum

bence adam gibi üniversiteye gidince spora spor salonunda başlarsın. Üniversiteden önce yapılan sporun bir anlamı yok. Başladın diyelim yarım kalacak zaten. Üniversiteye geçince kendine uzun vadeli planlı bir program çıkartabilirsin ancak. Çok kişi biliyorum bir gazla spora başlayıp 5 ay sonra bırakan. Kendini şimdiden bu spora üniversitede başlayacağım ve bu benim hayat tarzım olacak, ömür boyu bu sporu yapacam diye hazırla. Bu spor ömür boyu sağlık için yapılır. Yoksa bir anlamı yok.

Back
Yukarı