BMS
Üye
Merhaba arkadaşlar,
2011 yılı mayıs ayı sonunda sağ omzumdan sakatlanmıştım, bu sporu yaklaşık 4-5 yıl yaptım ve ciddi olarak ilerlemeye başladığım anlardı. sakatlanmadan önceki gün 110kg civarı bench press girmiştim, super-set programından çıkalı 3 hafta olmuştu. Sakatlanmadan önce tek seferde 85 şınav çekiyordum, artık şınav çekmeye korkuyorum ağrı olur diye. ve ilginç bir şekilde uyurken sakatlandım. Sabah kalktığımda sağ kolumu kaldıramıyordum ve aşırı bir ağrı uyuşukluk vardı. Neyse 2 yıl fizik-tedavi son 6 ayda 3 defa kortizon iğneleriyle ağrılarım çok büyük oranda bitti. Ve ara verdiğim spora tekrar dönmek için sabırsızlanıyorum. 2011 Mayıs ayında 91.5 kg ve yaklaşık %9.5 yağ oranım vardı. Şimdi 85 kg'um ama yağ oranını sormayın
sadece bel ve göbek bölgesinde toplandı. Bu hafta salona tekrar başlayacağım ama eski korkular ve endişelerim devam ediyor, tekrar eder mi diye? Bu sebeple ilk aylar daha çok karın,bisiklet,koşu,bacak ve hafif olarak ön-arka kol ağırlık çalışması yapmayı düşünüyorum. Böylece vücut spora tekrar ısınacak, güçlenecek ve kondisyon kazanacak. Bu süre zarfında sağ omzumun durumunu gözlemlemeyi ve yükleme yapmaktan kaçınmayı düşünüyorum. Sormak istediğim şey şu:
* Acaba siz nasıl bir antrenman programı düşünürdünüz? Önerileriniz?
* Deneyimli arkadaşlardan bu sakatlıkla ilgili yorumları ve bilgileri olanlar var mı?
* Spora 2 yıl sonra bu şekilde dönüşte izlenmesi gerekenler ne olmalı?
* Bursit gibi bir lanetden kaçınma ve kurtulma yolları nelerdir?
Şimdiden Teşekkür ederim,
Bu arada yaşım 26, boy 1.90, şu anda kilo 85 ( yağlı)
2011 yılı mayıs ayı sonunda sağ omzumdan sakatlanmıştım, bu sporu yaklaşık 4-5 yıl yaptım ve ciddi olarak ilerlemeye başladığım anlardı. sakatlanmadan önceki gün 110kg civarı bench press girmiştim, super-set programından çıkalı 3 hafta olmuştu. Sakatlanmadan önce tek seferde 85 şınav çekiyordum, artık şınav çekmeye korkuyorum ağrı olur diye. ve ilginç bir şekilde uyurken sakatlandım. Sabah kalktığımda sağ kolumu kaldıramıyordum ve aşırı bir ağrı uyuşukluk vardı. Neyse 2 yıl fizik-tedavi son 6 ayda 3 defa kortizon iğneleriyle ağrılarım çok büyük oranda bitti. Ve ara verdiğim spora tekrar dönmek için sabırsızlanıyorum. 2011 Mayıs ayında 91.5 kg ve yaklaşık %9.5 yağ oranım vardı. Şimdi 85 kg'um ama yağ oranını sormayın

* Acaba siz nasıl bir antrenman programı düşünürdünüz? Önerileriniz?
* Deneyimli arkadaşlardan bu sakatlıkla ilgili yorumları ve bilgileri olanlar var mı?
* Spora 2 yıl sonra bu şekilde dönüşte izlenmesi gerekenler ne olmalı?
* Bursit gibi bir lanetden kaçınma ve kurtulma yolları nelerdir?
Şimdiden Teşekkür ederim,
Bu arada yaşım 26, boy 1.90, şu anda kilo 85 ( yağlı)