Merhaba, 3 aydır spora gidiyorum. Fotoğraflardnn da anlaşılacağı üzere sağ ve sol bicepsim arasında dağlar kadar fark var. Sağ 37.5, sol 36.5 cm ama solu peak yapamıyorum içe doğru büyüyor yani sarkma gibi nasıl düzelir yardımlarınızı bekliyorum....
Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
ölçümleri doğru yaptığına emin misin? pek yazdığın kadar görünmüyor fakat gelişimn ne yazık ki kol açısından oldukça zayıf. sanırım beslenmen zayıf. biraz daha emek verirsen düzelir sanıyorum
1 santimetre o kadar da mühim değil. Yani ileride biri 40 olduğunda diğer 39 olunca üzülecek misin hiç sanmıyorum. O kadar kusur olur bunlar takılacak şeyler değil.
tam tersi asimetri yapar.. eşitsizlik durumlarında bar ile çalışmak en iyi çözüm..1 set tek kol fazla calisin cok takiyorsaniz erken oldugu icin yani bicepsleriniz kucukken yapin bunu 2 ayda esitlenir gibi duruyor zayif olan kolunuzu 1 er set fazla calisitirin.
emin misniz? güçlü taraf barda ağırlığı daha fazla kaldırır örneğin 40 kg düz bar yapalım sağ daha güçlü barı kaldırmada soldan daha fazla efor sarf ederek daha fazla ağırlık kaldırmakta solun fazla gücü olmadığı için yerinde saymakta.. tecrübe ederek fikrimi söylemiştim ama bu açıdan bakalım sağ gelişirken sol gelişmiyor..tam tersi asimetri yapar.. eşitsizlik durumlarında bar ile çalışmak en iyi çözüm..
ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Barbell kullanmanın amacı zaten iki tarafa da eşit baskı uygulamak, böylece zayıf olan taraf daha fazla zorlanacak.. ben bar kullanarak 2 cmlik eşitsizliği 0.5 e kadar düşürdüm zamanında.. dambilda aynı nüansı yakalamak mümkün değil..emin misniz? güçlü taraf barda ağırlığı daha fazla kaldırır örneğin 40 kg düz bar yapalım sağ daha güçlü barı kaldırmada soldan daha fazla efor sarf ederek daha fazla ağırlık kaldırmakta solun fazla gücü olmadığı için yerinde saymakta.. tecrübe ederek fikrimi söylemiştim ama bu açıdan bakalım sağ gelişirken sol gelişmiyor..
ben ise tam tersi sonuç almıştım kişiden kişiye değişiyor galiba..Barbell kullanmanın amacı zaten iki tarafa da eşit baskı uygulamak, böylece zayıf olan taraf daha fazla zorlanacak.. ben bar kullanarak 2 cmlik eşitsizliği 0.5 e kadar düşürdüm zamanında.. dambilda aynı nüansı yakalamak mümkün değil..
ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi