Suarez
Üye
Merhaba sevgili Bodyforumtr ailesi,
sabahları yulafı süt ile karıştırıp yemek artık mide bulandırıcı olmaya başladığı için yulafı başka ne şekilde yiyebilirim diye bir tahmin yürüttüm ve aşağıdaki tarif ortaya cıktı
malzemeler;
300gr yulaf
yarım avuc kuru üzüm
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yağsız süt
1 muz
fındık,fıstık,ceviz vb. kuruyemişlerden istediğiniz herhangi biri veya hepsini harman yapıp 1 avuc kadar (avuc ölçüsünü abartmayalım lütfen
)
yapılışı;
yulafımızı blanderde un haline gelene kadar öğütüyoruz sonra bütün malzemelerimizi geniş bir kabın içerisine boşaltıp bir güzel harman ediyoruz yoğururken elime çok yapışıyor henüz bunun için bir çözüm üretemedim ama elinizi biraz islatırsanız yapışma azda olsa azalıyor, malzemelerimiiz bir güzel harman ettikden sonra fırın tepsimizi alıyoruz tepsinin tabanını yağlıyoruz şahsen ayçiçek yağı kullandım isteğe bağlı yağlı kağıt vs kullanılabilir, yapmış olduğumuz karışımı istediğimiz şekle sokup (ben bu konularda beceriksiz olduğum için direk yuvarladım attım isteyen kalıp kullanıp kedi köpek ejderya yapabilir) tepsimize yerleştiriyoruz 200 derecede ayarlı fırınımızın içerisine 15-20 dk arasında pişirmeye bırakıyoruz, vermiş olduğum süre her fırının ısınma süresine göre değişebilir yanmaması için arada sırada kontrol etmekte fayda var tarimiz piştikden sonra afiyetle mideye indiriyoruz,
NOT: aranızda YULAFIYE ne be adam diyenler olabilir yapılışı bir nebzede olsa kurabiyeye benzeyip fakat yakından uzaktan alakası olmadığı için böyle bir isim uydurdum. :
tam olarak böyle birşey oluyor görüntü olarak birşeye benzemiyor fakat tad ve besin değerleri bakımından güzel

sabahları yulafı süt ile karıştırıp yemek artık mide bulandırıcı olmaya başladığı için yulafı başka ne şekilde yiyebilirim diye bir tahmin yürüttüm ve aşağıdaki tarif ortaya cıktı
malzemeler;
300gr yulaf
yarım avuc kuru üzüm
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yağsız süt
1 muz
fındık,fıstık,ceviz vb. kuruyemişlerden istediğiniz herhangi biri veya hepsini harman yapıp 1 avuc kadar (avuc ölçüsünü abartmayalım lütfen

yapılışı;
yulafımızı blanderde un haline gelene kadar öğütüyoruz sonra bütün malzemelerimizi geniş bir kabın içerisine boşaltıp bir güzel harman ediyoruz yoğururken elime çok yapışıyor henüz bunun için bir çözüm üretemedim ama elinizi biraz islatırsanız yapışma azda olsa azalıyor, malzemelerimiiz bir güzel harman ettikden sonra fırın tepsimizi alıyoruz tepsinin tabanını yağlıyoruz şahsen ayçiçek yağı kullandım isteğe bağlı yağlı kağıt vs kullanılabilir, yapmış olduğumuz karışımı istediğimiz şekle sokup (ben bu konularda beceriksiz olduğum için direk yuvarladım attım isteyen kalıp kullanıp kedi köpek ejderya yapabilir) tepsimize yerleştiriyoruz 200 derecede ayarlı fırınımızın içerisine 15-20 dk arasında pişirmeye bırakıyoruz, vermiş olduğum süre her fırının ısınma süresine göre değişebilir yanmaması için arada sırada kontrol etmekte fayda var tarimiz piştikden sonra afiyetle mideye indiriyoruz,
NOT: aranızda YULAFIYE ne be adam diyenler olabilir yapılışı bir nebzede olsa kurabiyeye benzeyip fakat yakından uzaktan alakası olmadığı için böyle bir isim uydurdum. :
tam olarak böyle birşey oluyor görüntü olarak birşeye benzemiyor fakat tad ve besin değerleri bakımından güzel
