Teo merak ettiğim ve bir sürü dergide, yabancı forumlarda karşıma çıkan bir konu var. Hayvansal yağların testesteron seviyesini arttırdığı söyleniyor. Bu da daha fazla kas büyümesi ve hızlı metabolizma demek. Mesela atletlerin uyguladıkları diyetlerden biri paleo diyeti. Diğer adıyla mağara adamı diyeti. Doğal beslenme ile doymuş doymamış her türlü yağın tüketildiği ve insan vücudunun milyonlarca yıl önceden beri uyguladığı, sadece son birkaç yüzyıldır uygulanmayan, kimisinin kötü dediği bir beslenme biçimi. Bilmiyorum denedin mi ama ben 1.5 hafta bozmadan dayanabildim (ailemin yanına dönünce diyetten eser kalmadı

) ve günlük ketojenik diyete yakın bir yağ alımıyla ve sebze meyve yiyerek 2 kilo verebildim. Ben bunu da normalde senin dediğin gibi uzun zamandır (2 yıl) sadece yumurtadan ve süt ürünlerinden light olanları yiyerek doymuş yağ asitleri alan biri olarak bu tarz yağ kaynaklarına alışık olmayan vücudumun tepkisi olarak bakıyorum. Sonuçlarından da gayet memnun kaldım. Tabii hatalı olduğum noktalarda yok değildir ama düşük yağ alımı bence yarışmaya hazırlanılmıyorsa riskli bir durumdur.